Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ženy,
jak se jmenuje mast na ekzém - je míchaná v lékárně a vypadá jak bláto.
Díky.
Tuhle Presne neznám…ale byt Váma zkusím konopnou nejlíp domácí mast
je na vsechno…
@Žaňulin Díky. Jde mi o to, že dcera měla impetigo, to se přeléčilo, doktorka jí dala tohle „bláto“ na to, aby se jí to dohojilo a nezačalo ekzematizovat.
Nové puchýřky impetiga se jí nedělají, takže bacila jsme asi zničili, ale i přesto, že mažeme touto mastí, tak se jí flek rozlézá (červený, bez mokvání). Chtěla jsem si jen vygůglit pár věcí o této masti - na ní napsaný název z lékárny není. (a k Mudře na kontrolu jsme objednané až na bůhví kdy)
Neni za co. Zkuste jít treba i ke kožní a treba tam vam pořadí víc a nemusela byste týden čekat. Ja na vsechno používám tu konopnou a mám jenom dobry výsledky.
@Žaňulin No právě, čekáme na kožní
Nejdřív se jí nehojilo impetigo a teď, když jsme to konečně zlikvidovaly, začalo to ekzematizovat.
Zkusím tu konopnou, díky.
Aha… tak zkusit jako akutní případ a necekat. Zkuste
akorát zkuste sehnat domácí bud se dělají ze spadla nebo z lékařské vazeliny, je jedno kterou použijete a nekupovat v lékárnách ty vůbec nefungujou.
Základ je vždy ta vazelína pak to míchají různě, vyzkoušela jsem toho už kvanta ale v lékárně se dá koupit linola fett krém a to pomáhá, jinak od dr. vždy pomáhají masti s kortikoidy.
@Fircon tipuju to na Ichtamolovou mast. Jestli to smrdí po dehtu, tak je to ono. Jestli to začíná ekzematizovat, tak to chce promazávat. Konopnou mast můžete zkusit, ale mě třeba dráždila. Možná bych nejdřív vyzkoušela něco neutrálního - sádlo, lipobase…
@potvurka89 píše:
@Hoa Mai lipobase je na předpis
jj, máš pravdu. Už ho máme dlouho, tak jsem zapomněla. Jen tak mmch, dát promazávací krém na předpis, zajímalo by mně, který inteligent to vymyslel. Nicméně, lékárna je plná emolienčních přípravků, takže případně se zeptat lékárnice.
@Hoa Mai jo někde jsem četla že je to divný proč je lipobase na předpis a mast s kortikoidy jedna ne a psali že je to na delší užívání tak aby si lidi neublížili.
@potvurka89
to je opravdu kouzelné zdůvodnění. By mě zajímalo, jak by si mohli ublížit promašťovací mastí bez léčivých látek.
@Hoa Mai to máš pravdu ten kdo určuje co bude a nebude na předpis asi moc nepřemýšlí nebo si chtějí zajistit aby lidé chodili k dr.
Ahoj chtěla bych říct, že je potřeba u vyražky a dalších onenocnění např. lupence řešit leču komplexně. natírat mastičkou nestačí. Tím se nelečí příčina, ale jenom příznaky. Nejlepší je lečba přírodní cestou a ne chemickou.