Mast na ekzém

459
25.10.17 19:23

Mast na ekzém

Ženy,
jak se jmenuje mast na ekzém - je míchaná v lékárně a vypadá jak bláto.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Žaňulin
25.10.17 19:29

Tuhle Presne neznám…ale byt Váma zkusím konopnou nejlíp domácí mast :) je na vsechno…

• Citovat
  • Upravit
459
25.10.17 19:33

@Žaňulin Díky. Jde mi o to, že dcera měla impetigo, to se přeléčilo, doktorka jí dala tohle „bláto“ na to, aby se jí to dohojilo a nezačalo ekzematizovat.
Nové puchýřky impetiga se jí nedělají, takže bacila jsme asi zničili, ale i přesto, že mažeme touto mastí, tak se jí flek rozlézá (červený, bez mokvání). Chtěla jsem si jen vygůglit pár věcí o této masti - na ní napsaný název z lékárny není. (a k Mudře na kontrolu jsme objednané až na bůhví kdy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Žaňulin
25.10.17 19:49

Neni za co. Zkuste jít treba i ke kožní a treba tam vam pořadí víc a nemusela byste týden čekat. Ja na vsechno používám tu konopnou a mám jenom dobry výsledky.

• Citovat
  • Upravit
459
25.10.17 20:02

@Žaňulin No právě, čekáme na kožní :-( Nejdřív se jí nehojilo impetigo a teď, když jsme to konečně zlikvidovaly, začalo to ekzematizovat.
Zkusím tu konopnou, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Žaňulin
25.10.17 20:08

Aha… tak zkusit jako akutní případ a necekat. Zkuste :) akorát zkuste sehnat domácí bud se dělají ze spadla nebo z lékařské vazeliny, je jedno kterou použijete a nekupovat v lékárnách ty vůbec nefungujou.

• Citovat
  • Upravit
2892
25.10.17 20:20

@Fircon Ichtyolová mast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
25.10.17 20:43

Základ je vždy ta vazelína pak to míchají různě, vyzkoušela jsem toho už kvanta ale v lékárně se dá koupit linola fett krém a to pomáhá, jinak od dr. vždy pomáhají masti s kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.10.17 00:10

@Fircon tipuju to na Ichtamolovou mast. Jestli to smrdí po dehtu, tak je to ono. Jestli to začíná ekzematizovat, tak to chce promazávat. Konopnou mast můžete zkusit, ale mě třeba dráždila. Možná bych nejdřív vyzkoušela něco neutrálního - sádlo, lipobase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
26.10.17 03:20

@Hoa Mai lipobase je na předpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.10.17 08:13
@potvurka89 píše:
@Hoa Mai lipobase je na předpis

jj, máš pravdu. Už ho máme dlouho, tak jsem zapomněla. Jen tak mmch, dát promazávací krém na předpis, zajímalo by mně, který inteligent to vymyslel. Nicméně, lékárna je plná emolienčních přípravků, takže případně se zeptat lékárnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
26.10.17 09:36

@Hoa Mai jo někde jsem četla že je to divný proč je lipobase na předpis a mast s kortikoidy jedna ne a psali že je to na delší užívání tak aby si lidi neublížili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.10.17 14:05

@potvurka89 :-D to je opravdu kouzelné zdůvodnění. By mě zajímalo, jak by si mohli ublížit promašťovací mastí bez léčivých látek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
26.10.17 15:20

@Hoa Mai to máš pravdu ten kdo určuje co bude a nebude na předpis asi moc nepřemýšlí nebo si chtějí zajistit aby lidé chodili k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.17 14:21

Ahoj chtěla bych říct, že je potřeba u vyražky a dalších onenocnění např. lupence řešit leču komplexně. natírat mastičkou nestačí. Tím se nelečí příčina, ale jenom příznaky. Nejlepší je lečba přírodní cestou a ne chemickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek