Atopický ekzém - co pomůže?

1237
29.10.17 20:47

Atopicky ekzem co pomůže?

Je tu někdo s atopickym ekzem? Uvítala bych nějakou radu, už nevim co mam dělat, už pátým rokem bojuju s ekzemem na rukou, pod kolenama a někdy i v obličeji. Zkoušela jsem různé drahé masti, kortikoidy, zelený ječnem, colostrum, vynechat mléčné výrobky…nic nepomáhá :( teď jsem těhotná, pořádně nic nemůžu, takže se mi ekzem zhoršuje… budu ráda za jakykoli typ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
29.10.17 20:57

Ahoj, to je mi líto, že jsi na tom takto. Osobně bych myslela, že může pomoci psychoterapie (ekzémy jsou často „od hlavy“) nebo akupunktura - ta po letech trápení pomohla kamarádce.

Jinak máš ekzém suchý, nebo mokvavý? Dceři třeba na ten suchý pomáhá mast za 31 Kč z PeMi ;) https://pemi.cz/…0ml/p/110298

Ale ono s těmihle věcmi je to prostě sázka do loterie - nekomu to pomůže, a jinému vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
29.10.17 21:02

@Slečna Ferka
Děkuji, vyzkouším :) někdy suchý, někdy mokvavý… mě už mudr. říkala, že to může být ze stresu, ale já vážně žádný nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
29.10.17 21:09

Jíš čokoládu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.17 21:13

Manžel má atopický exém v okolí očí, kde má díky tomu hrubší a tmavou kůži. Pomohl mu Saloos Bio Karité Atopikderm. Exém ustupuje a pokožka začíná mít zdravou barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
29.10.17 21:15

@pannda
Sem tam ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
29.10.17 21:16

@M-i-ch-e-l-l-e
Děkuji za typ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
29.10.17 21:19
@Lucius08 píše:
@pannda
Sem tam ano.

Tak ji vynechej…sestra má všechny děti s atopákem jako ty a čokoláda ho vždy zhošila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
29.10.17 21:22

A můžeš vyzkoušet i Cutozinc Ichtamo Spray

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
29.10.17 21:23

Čokolády jsem se teda nikdy nevzdala. Vyzkouším, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.17 21:24

@Lucius08 obyčejná modrá indulona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
29.10.17 21:26
@Lucius08 píše:
@Slečna Ferka
Děkuji, vyzkouším :) někdy suchý, někdy mokvavý… mě už mudr. říkala, že to může být ze stresu, ale já vážně žádný nemám :nevim:

A stres mohl být příčinou..vyvolal první příznaky ekzému, ten se zhoršil, ty dál stresuješ tím, že se ho nemůžeš zbavit, obtěžuje tě, a je to začarovaný kruh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
29.10.17 21:34

Protikvasinkova dieta dle Věry Zikove. Na Modrém konikovi je skupina poradna pro atopický ekzém. Fakt to pomáhá. Hlavně kde o omezení/vyloučení cukru, bílé mouky, mléka. A správné mazání. Čili zinková mast a až to bude suché v barvě kůže tak hydratovat např adermou nebo biodermou atd. Tam poradí. Nasadit probiotika Hylak a jíst hooodne zelené zeleniny. Hylak se může i v těhotenství i kojenci ho můžou. Já mám plíseň na nohach a taky ho piju v tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
29.10.17 21:44

Vyzkousela jsem toho kvanta a moc mi pomaha RadioXar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
29.10.17 22:03

Já čokoládu jim někdy i víc než dost a vliv to u mě na ekzem nemá, ale tím neříkam že čokoláda na ekzem vliv nemá u někoho muže mít u někoho ne. Jinak mě pomaha obyčejné, levne věcí. Čím dražší masti tím horší ekzem. Takže v tuto chvili nějaka obyčejna mast a občas se osprchují horkou vodou…ekzem to krásně vysuší a mast mi pomuže se ho zbavit. Ale upřímně rada od @Slečna Ferka ohledně psychoterapie taky není špatna ja když jsem si přečetla jaky psychicky problém vyvolava ekzem tak jsem musela uznat že psychika se ozve s pravddivým problémeme

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek