Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je tu někdo s atopickym ekzem? Uvítala bych nějakou radu, už nevim co mam dělat, už pátým rokem bojuju s ekzemem na rukou, pod kolenama a někdy i v obličeji. Zkoušela jsem různé drahé masti, kortikoidy, zelený ječnem, colostrum, vynechat mléčné výrobky…nic nepomáhá
teď jsem těhotná, pořádně nic nemůžu, takže se mi ekzem zhoršuje… budu ráda za jakykoli typ…
Ahoj, to je mi líto, že jsi na tom takto. Osobně bych myslela, že může pomoci psychoterapie (ekzémy jsou často „od hlavy“) nebo akupunktura - ta po letech trápení pomohla kamarádce.
Jinak máš ekzém suchý, nebo mokvavý? Dceři třeba na ten suchý pomáhá mast za 31 Kč z PeMi
https://pemi.cz/…0ml/p/110298
Ale ono s těmihle věcmi je to prostě sázka do loterie - nekomu to pomůže, a jinému vůbec…
@Slečna Ferka
Děkuji, vyzkouším
někdy suchý, někdy mokvavý… mě už mudr. říkala, že to může být ze stresu, ale já vážně žádný nemám ![]()
Manžel má atopický exém v okolí očí, kde má díky tomu hrubší a tmavou kůži. Pomohl mu Saloos Bio Karité Atopikderm. Exém ustupuje a pokožka začíná mít zdravou barvu.
@Lucius08 píše:
@pannda
Sem tam ano.
Tak ji vynechej…sestra má všechny děti s atopákem jako ty a čokoláda ho vždy zhošila.
@Lucius08 píše:
@Slečna Ferka
Děkuji, vyzkoušímněkdy suchý, někdy mokvavý… mě už mudr. říkala, že to může být ze stresu, ale já vážně žádný nemám
A stres mohl být příčinou..vyvolal první příznaky ekzému, ten se zhoršil, ty dál stresuješ tím, že se ho nemůžeš zbavit, obtěžuje tě, a je to začarovaný kruh
Protikvasinkova dieta dle Věry Zikove. Na Modrém konikovi je skupina poradna pro atopický ekzém. Fakt to pomáhá. Hlavně kde o omezení/vyloučení cukru, bílé mouky, mléka. A správné mazání. Čili zinková mast a až to bude suché v barvě kůže tak hydratovat např adermou nebo biodermou atd. Tam poradí. Nasadit probiotika Hylak a jíst hooodne zelené zeleniny. Hylak se může i v těhotenství i kojenci ho můžou. Já mám plíseň na nohach a taky ho piju v tehu.
Já čokoládu jim někdy i víc než dost a vliv to u mě na ekzem nemá, ale tím neříkam že čokoláda na ekzem vliv nemá u někoho muže mít u někoho ne. Jinak mě pomaha obyčejné, levne věcí. Čím dražší masti tím horší ekzem. Takže v tuto chvili nějaka obyčejna mast a občas se osprchují horkou vodou…ekzem to krásně vysuší a mast mi pomuže se ho zbavit. Ale upřímně rada od @Slečna Ferka ohledně psychoterapie taky není špatna ja když jsem si přečetla jaky psychicky problém vyvolava ekzem tak jsem musela uznat že psychika se ozve s pravddivým problémeme