Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje děcka pigmentové skvrny mají, nemocná nejsou. Poptej se pediatra
Neurofibrom je takova bambule, ne? Pigmentova skvrna je v kuzi, nevystupuje. Dej foto.
Nesmíš hledat na netu nebo se zbláznis, věř mi, vím že své zkusenosti
Většina pig. skvrn samozřejmě vůbec nic neznamena, pro svůj klid si zajdi k dr a ona ti poví, co si o tom myslí.
PS:ja si třeba na netu zadala hypotonie a větší hlava a už mě málem vezli nohama napřed ![]()
Na foto jsem zapomněla. Prave ze psali, ze skvrny „bíle kávy“ jsou prvním projevem.. no ji, kdybych se nepodivala na net, tak budu mít klid
nase MUDr ma teď 14dnů dovcu, tak se ptám tady. Jestli u kojence to není brzy
Oba moji kluci takové mají od narození. Jeden větší, druhý menší. Oba naprosto zdraví ![]()
Moje mladší dcera má taky od narození pigmentovou skvrnu na stehně a je naprosto zdravá. Klid, moc číst internet někdy škodí ![]()
@Anonymní píše:
Na foto jsem zapomněla. Prave ze psali, ze skvrny „bíle kávy“ jsou prvním projevem.. no ji, kdybych se nepodivala na net, tak budu mít klidnase MUDr ma teď 14dnů dovcu, tak se ptám tady. Jestli u kojence to není brzy
To je spíš mateřské znaménko jelikož takové přesně i barvou mám a jsem v pořádku
nehledej hned na internetu tam ti vždy vyjede to nejhorší
jdi k lékaři a ten ti poví co to je držím palečky ![]()
Nevím jestli je to pigmentová skvrna, nebo nějaké mateřské znaménko. Podle fotky to nepoznám.
ALE skoro každý si něco takového na těle najdeme (řekne Ti to určitě i doktorka). Já mám třeba pěkný flek na boku, moje ségra na zádech, syn má na ruce atd.
Nemoc, kterou zmiňuješ se mimo jiné projevuje skvrnami barvy kávy s mlékem, ale musí jich být víc jak pět a ještě velikosti, která se odvíjí věkem před pubertou / po pubertě.
Nic se neboj a nečti si na internetu! Taky jsem plašič, vím o čem to je ![]()
Počkej na doktorku, ať jsi klidnější a uvidíš, že to bude dobrý.
Holky, zakladatelka ma pravdu.. skvrny „cafe au lait“ jsou projevem neurofibramatozy, tyto skvrny jsou prvni priznaky teto nemoci. muzou to byt klasicky pigment, ale nemusi, to doktori dle oka nepoznaji. casem se pridavaji dalsi tyto skvrny. pokud je jich vic nez 5 (myslim) a vetsich nez 3cm, zrejme to bude priznak teto nemoci (ale nemusi). pokud ano, objevuji se dalsi symptomy, pihy v trislech nebo v podpazi, uzliky v ocich (ocni vysetreni). vetsina lidi ani nevi, ze tuto nemoc ma, ti, co ji maji a maji ji asi fatk hodne, konci to s „uzlikama“ na mozku.
Prosli jsme si tento kolobeh s mladsim synem, machr na tuto nemoc je pan dr. Borivoj Petrak, FN Motol, ale take nedokaze rici, jestli ano nebo ne, dukladne sleduje a vysetruje. Nic jineho nez cekat nelze nebo popr. lze z krve za statisice a vysledky trvaji 3/4 roku.
sleduj a uvidis, ale zrejme to bude jen pigment.. tyto informace jsem psala jen tem, co si mysli, ze to muze byt jen pigment..nemusi
Starsi syn ma na stehne neco hodne podobneho a nic mu neni. Taky se mu to objevilo nekdy ve dvou mesicich, mel to pres pul stehynka a ted ve ctyrech letech je to porad stejne velke, takze v pomeru k noze mnohem mensi.
Nelez na lékařské internty, nečti si o diagnozách, nebo se z toho zblázníš.
1. neurofibrimatoza je dedičné onemocnění - má ho někdo ve vaší rodině?
2. ty skvrny, které ji ohlašují jsou menší a ve větším množství a tmavší.
@Ou dekuji za vzpamatovaní????
1.) nikdo doma to nemá, teda alespoň o tom nevim
2.) menší? Tato je zhruba jako desetikoruna, pochopila jsem, ze jde hlavně o tadty větší ![]()
@Anik6 jejda, tak syn to ma diagnostikovane? A byly nějaké další příznaky?
Maminky, mam skoro 2 m syna a teď jsem mu našla na stehynku tutu pigment. skvrnu. Kdyz jsem se podívala na net, zustala jsem v šoku. Prý to bývá projevem nemoci neurofibromatoza, což ke podle popisu dosti vazne onemocnění.. Řeknete mi prosim, ze vaše děti mají tyto skvrny taky a jsou v poradlu???? Dekuji