Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, zda tu nemá někdo zkušenost.
Pár diskuzí jsem již pročetla, ale nic moc jsem se nedozvěděla. Příbalové letáky jsem také četla, ale spíše mě zajímá osobní zkušenost. Řeším momentálně užití/neužití Escapelle tablety z důvodu kojení. Máme doma 6 měsíční mimčo a další momentálně neplánujeme. Všude čtu doporučení na omezení kojení po dobu 6-8 hodin. Jenže mě odsávačka nevezme tolik mléka. Nevim jak mám tedy celou situaci řešit a tak mě zajímal, zda někdo něco podobného také neřešil 🙂
Dej si jako dodatečnou antikoncepci zavést nitroděložní tělísko. Nejen, že tím tuto věc vyřešíš, ale nebudeš se muset o antikoncepci několik let starat a v milování se v ničem omezovat.
@LEM @LEM Děkuji za tip, ale tělísko zavádět zatím nechci. Vím že bych se vyvarovala těmto situacím ☺️
@Kalara píše: Více
a kolikrát za těch 6-8hodin kojíš?
jako že neodsaješ dostatečně na jedno kojení po 6hod? to máš tak málo mléka? ![]()
@Keyllah No podle toho jak si malý řekne ![]()
Většinou kojím co 2-3 hodiny. Mléka je dost, malý je jedlík. Jen se obávám, že pokud nakojím a poté si tabletu vemu, tak do 3 hodin neodsaju z prsa vše co je potřeba. Odsávačka mi není schopná odsát dostatek mléka. Chtěla jsem udělat rozestup alespoň 6 hodin.
Odstříkané mléko do zásoby ale nemám a UM nevim zda mi veme 😶