Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@matka3deti píše:
@dzarunka nevim mam 3 mesicni kluky a nevim jestli jim ho ohrnovat? a kolik je malemu?
Ve trech mesicich nechej tak, nedelej nic.
@matka3deti píše:
@dzarunka a mam jim ho uz ohrnovat?
já fakt nevím, také jsem s tím bojovala, někdo říká, co nejdřív, někdo říka vůbec nesahat, v půl roce mi dětská řekla začít zkoušet, nešlo nám to ani o píď, ve 3letech to stále nešlo, tak nás poslala na urologii a aniž by to se nou dr probral, tak mu to najednou stáhl a bylo hotovo, pár dní bylo bolavo a slzavo, ale po zahojení od té doby přetahujem bez problémů
@matka3deti píše:
@elchirk diky a v kolika mesicich mam zacit?
Tak aspon do dvou let nesahat ![]()
Tak jsem mu ho namazala heřmánkovou mastí a uvidíme zítra, to budou nervy jestli ho dáme zpátky ![]()
Jojo tak do dvou let si toho nebudu vsimat ja se ptala protoze mam jen 19m holcicku a dva maly kluci
Holky prosím můžu se zeptat? Od kdy by měl být vidět žaloudek? Malému je 10měs. a vidět mu nejde, dr doporučuje jemně stahovat a nová zas že ne, ale je lepší se tu zeptat, vím že nejste dr, ale máte určitě zkušenosti co a jak, děkuju ![]()
@dzarunka snad to bude dobry kdyztak si zajdete k dr. ale kdybych byla ve tvy kuzi tak mam urcite jiny pristup
@Micka13 píše:
@dzarunka snad to bude dobry kdyztak si zajdete k dr. ale kdybych byla ve tvy kuzi tak mam urcite jiny pristup
jaký?
@dzarunka promin ze bych se take bala spletla sem se take bych se velice bala muj trilety synek jde mu ohrnovat kdyby nesel tak se taky strachuju
Naše doktorka říká, stáhnout ve vaně jen tak, kam to jde, tak jako si s tím pohrát, aby se nepřilepil, taky očistit. A to od narození.
Míšovi to jde samo od narození, takže normálně stáhnu a myju. Starší to měl trochu horší, ale pravidelností se to rozhýbalo a dobrý. On na to má totiž každý doktor jiný názor. Někdo řekne do 3 let nesahat, kdyžtak pak dáme mast nebo drobný chirurgický výkon. Jiný doktor /řekla bych starší škola/ mi řekl přetahovat, ať s tím potom nemá problémy. Vzala jsem to zlatou střední cestou. Jdu kam to jde, žádná bolest ani nepříjemnost.
@smultul pri zitrejsim koupani skusim a uvidime mne to taky prijde lepsi od narozeni pak to muze byt bolestivi nebo zatuhli