Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
prosím vás o vaše zkušenosti se spaním miminek. Já mám tříměsíční holčičku a ta už přes den moc nespala, třeba tak 20 minut nebo půl hodinky mezi kojením. Teď už třetí den spinká skoro pořád ani se moc nehlásí o jídlo. Už jsem jí i měřila teplotu, ale ta je v pořádku. Myslím, že ji přestaly trápit prdíky, se kterýma jsme doteď bojovali. Tak myslíte, že by to spinkání mohlo být tím, že je teď spokojená??? Díky za názory.
Ahoj. Může to být tím, že jí trápily prdíky (nebo něco jiného), proto přes den nespala a teď to dohání. A nebo na ni leze nějaká nemoc (nachlazení atp). Já bych si hlídala, aby jedla a přibývala na váze a pokud by se mi to nezdálo, volala bych doktorce.
Naše Mája to měla přesně naopak - od tří měsíců spí mnohem hůř (hlavně teda v noci). ![]()
Ahoj, hlídala bych si hlavně kojení, aby dobře pila, asi jako dosud. Jestli ne, budila bych ji tak po 2,5-3hodinách. Pokud měla trápení s prdíky (velmi dobře známe!!!), může dohánět spánkový deficit a konečně spinkat jako miminko. Pokud by se ti nezdála tak 2 dny stejně aktivní a míň pila, brnkla bych raději lékaři.
PS: naše malá když měla od prdíků výjimečně klid, spinkala v noci i přes 10hodin v kuse ![]()
ahojky nas driv trapili prdici a po mesici prestali… je nam 10tydnu a od cca od 4 tydnu spime celou noc- od osmy do sedmy do rána a pres den tak 2krat po 3 hodinkach… mame doma takoveho spáče, ale teda prdici u nas nemeli vliv na spanek
Ahoj,malá měla včera opět pořádný bolení,myslím si že po sunaru,moc toho nevypije,máme čtyři savičky a ani jedna jí nevyhovuje,nebo jí nechutná žádný mlíko,jen to moje,no to je jedno,doktor nařídil na noc přikrmovat,že se aspoň vyspíme a prdlajs,po umělém mléku čučí přes den čtyři hodiny a včera večer byla vzhůru od 6 do půlnoci se strašným brekem,po sunaru jsem každou hodinu dokojovala,pak chudina padla vysílením,akorát jsme v noci obě přichráply a budila jsem jí po pěti a půl hodinách,tak to taky doháníme
Tak mi uz nejakou dobu spime vecer od deviti do peti rano, najime se a spime jeste tak do 8-9, potom jime tak po trech hodinach a mezi jidly spime tak 1-2hodiny
ahoj, mmože to byť kľudne tým, zrazu ju prestalo bolieť bruško a moc spinká, doháňa, čo zameškala. Nebála by som sa o ňu. U nás bol problém ten, že mi neprospievala a mala hlad, no a keď sme začali dávať UM, zrazu bola strašne spokojná a než sa to zase urovnalo, tak spala i celé dni… Ona si vytvorí svoj režim, keď doženie ten spánok, neboj ![]()
díky všem za příspěvky. tak teď mi například usnula po koupání v ruce a to skoro nic nevypila
doufám, že se to zlepší, takhle asi přibírat nebude. Doteď jsme s tím problémy neměli......
luciaasek píše:
Ahojky,
prosím vás o vaše zkušenosti se spaním miminek. Já mám tříměsíční holčičku a ta už přes den moc nespala, třeba tak 20 minut nebo půl hodinky mezi kojením. Teď už třetí den spinká skoro pořád ani se moc nehlásí o jídlo. Už jsem jí i měřila teplotu, ale ta je v pořádku. Myslím, že ji přestaly trápit prdíky, se kterýma jsme doteď bojovali. Tak myslíte, že by to spinkání mohlo být tím, že je teď spokojená??? Díky za názory.
Ahoj,
mám 2,5 měs.kluka a začal se taky takhle chovat…přes den spí více,než dříve a přestávky mezi kojením jsou někdy 2 hodiny a někdy větší jak 3,5 hodiny ( v nocí spí pořád stejně cca od 21 do 6 )…taky jsem začala mít strach, jestli není nemocný…chápu tvoje obavy…
ale je spokojený, hraje si s námi, směje se…tak se tím moc neznepokojuju a užívám si „hodné miminko“ ![]()
Ahoj, naše mimi/5měs/ má asi nějakou menší potřebu spánku
Na rozdíl od rodičů…
Přes den naspí třeba 3 x po 20ti-30ti minutách
Venku v kočárku je to o něco lepší,ale to až teď tak 10 dní.-Máme rekord skoro 2 hodiny
Večer si pospí chvilku mezi 20.-21.hodinou,potom řádí až skoro do půlnoci ![]()
Nechápu,kde bere tolik energie
Do rána je min. 3 x vzhůru
Mamky,vám co spí mimi celou noc ,upřímně závidím ![]()
Radusa tak teda přeji hodně sil
Říká se že děti které málo spí budou hodně chytrý berou spánek jako ztrátu času ![]()