Pláč miminka před jídlem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pláč miminka před jídlem
Malemu je něco málo přes 2 měsíce, je na UM. Má reflux a koliky. Posledních pár dní, ale těsně před jídlem začne brečet a nechce lahvičku, dudlík si ale vezme, když ho vyplivne, zkusím dát lahvičku a řev až na třeba 5 pokus začne jíst. Předtím jedl úplně normálně, nechápu co se stalo. Nemáte někdo zkušenost čím by to mohlo být?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ty mě tohle začal malý dělat taky. Akorát, že já kojím. Takže si ho přiložim a rev, strcim dudlík, chvilku cekam a buď se pak chytne nebo zas dám dudlík, oddělám. Sama nechápu. Někdy má takový stavy, jindy úplně v pohodě. No jsem zvedava, co nám na to napíšou děvčata…
Ale naštěstí mi to dělá málokdy. Jsem si myslela, že je třeba pretazeny nebo nemá náladu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U kojení je to tzv „bojkot“, můj drahoušek to dělá, když tam není tolik mlíka, kolik by chtěl. On by jedl, ale.. pauza od posledního jídla je relativně krátká (dvě hodiny) a není tam toho tuna a musel by makat, tak řve
neřeším, nakrmim později.
U um netuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn to dělal, když ho zlobily zoubky (když se vše pripravovalo) a když rost.
Byly doby, kdy jsem mu dávala rovnou dudlík a pak mu teprve dala flašku. Vždycky mi přišlo, že se musel nejdříve uklidnit, aby pak pil
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temnástranasíly Tak jste na to asi kápla. Všimla jsem si že savičku má roztrženou. Tak jsem mu ji vyměnila za novou a samozřejmě, že to teče méně, mlíko mu zahušťuju kvůli refluxu a od narození je líný tahat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to podobné jako ten bojkot kojení…tak prostě bojkot krmení…starší která byla na UM to dělala taky…chtěla aby to teklo víc protože třeba byla už hodně unavená, nebo naopak dlouho spala a tak měla velký hlad a ji přišlo že to teče málo…u mladšího kojeneho jsem popravdě něco takového nezažila…pricucl se kdykoli měl šanci…😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle chování může být způsobeno refluxem – před jídlem může mít nepříjemné pocity nebo pálení, a proto se lahvičce brání. Zkus mu dát chvíli dudlík, aby se uklidnil, a pak lahvičku, nebo ho před krmením trochu poponosit ve vzpřímené poloze. Pokud se to nezlepší, možná stojí za to zkusit jiné UM pro děti s refluxem nebo se poradit s pediatrem.
- Citovat
- Upravit
@Kralovnal S pediatrem jsem to samozřejmě řešila, má to od narození. Vyzkoušeli jsme toho spoustu, třeba po hippu AR měl šílený průjem, takže nakonec zahušťuji nutritonem, a teda je schopný občas vyblinkat i to, když hltá.
Ale jinak původní problém vyřešen, opravdu mu jen vadilo, že to málo teče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit