Pláč miminka před jídlem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
613
26.10.24 16:29

Pláč miminka před jídlem

Malemu je něco málo přes 2 měsíce, je na UM. Má reflux a koliky. Posledních pár dní, ale těsně před jídlem začne brečet a nechce lahvičku, dudlík si ale vezme, když ho vyplivne, zkusím dát lahvičku a řev až na třeba 5 pokus začne jíst. Předtím jedl úplně normálně, nechápu co se stalo. Nemáte někdo zkušenost čím by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
288
26.10.24 16:49

Ty mě tohle začal malý dělat taky. Akorát, že já kojím. Takže si ho přiložim a rev, strcim dudlík, chvilku cekam a buď se pak chytne nebo zas dám dudlík, oddělám. Sama nechápu. Někdy má takový stavy, jindy úplně v pohodě. No jsem zvedava, co nám na to napíšou děvčata…
Ale naštěstí mi to dělá málokdy. Jsem si myslela, že je třeba pretazeny nebo nemá náladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6617
26.10.24 16:59

U kojení je to tzv „bojkot“, můj drahoušek to dělá, když tam není tolik mlíka, kolik by chtěl. On by jedl, ale.. pauza od posledního jídla je relativně krátká (dvě hodiny) a není tam toho tuna a musel by makat, tak řve ;) neřeším, nakrmim později.

U um netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1840
26.10.24 17:12

Syn to dělal, když ho zlobily zoubky (když se vše pripravovalo) a když rost.
Byly doby, kdy jsem mu dávala rovnou dudlík a pak mu teprve dala flašku. Vždycky mi přišlo, že se musel nejdříve uklidnit, aby pak pil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
26.10.24 17:28

@Temnástranasíly Tak jste na to asi kápla. Všimla jsem si že savičku má roztrženou. Tak jsem mu ji vyměnila za novou a samozřejmě, že to teče méně, mlíko mu zahušťuju kvůli refluxu a od narození je líný tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
26.10.24 18:08

Je to podobné jako ten bojkot kojení…tak prostě bojkot krmení…starší která byla na UM to dělala taky…chtěla aby to teklo víc protože třeba byla už hodně unavená, nebo naopak dlouho spala a tak měla velký hlad a ji přišlo že to teče málo…u mladšího kojeneho jsem popravdě něco takového nezažila…pricucl se kdykoli měl šanci…😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
28.10.24 02:29

Tohle chování může být způsobeno refluxem – před jídlem může mít nepříjemné pocity nebo pálení, a proto se lahvičce brání. Zkus mu dát chvíli dudlík, aby se uklidnil, a pak lahvičku, nebo ho před krmením trochu poponosit ve vzpřímené poloze. Pokud se to nezlepší, možná stojí za to zkusit jiné UM pro děti s refluxem nebo se poradit s pediatrem.

• Citovat
  • Upravit
613
28.10.24 23:22

@Kralovnal S pediatrem jsem to samozřejmě řešila, má to od narození. Vyzkoušeli jsme toho spoustu, třeba po hippu AR měl šílený průjem, takže nakonec zahušťuji nutritonem, a teda je schopný občas vyblinkat i to, když hltá.
Ale jinak původní problém vyřešen, opravdu mu jen vadilo, že to málo teče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí