Pláč na plavání kojenců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1368
23.11.12 00:00

pláč na plavání kojenců

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat vyloženě jen ze zvědavosti na jednu věc… Chodila jsem se synem na plavání, protože od narození vodu miluje a plavání si oblíbil. Ale občas jsem tam vídala zatvrzelé mámy, jejichž dítě plavání vždy probrečelo a provřískalo, ale ony řekly, že to nevzdají, že tam prostě chodit budou, ať se to miminku líbí, nebo ne… Dotaz zní - co koho může motivovat k tomu miminko do toho takhle nutit, když se mu tam nelíbí? Znáte třeba někoho takového?
Samozřejmě vím o kladech těchto kurzů, ale za cenu trápení? Mně by to asi rvalo srdce, ale fakt je, že jsem dost přecitlivělá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
23.11.12 00:14

Asi čekaj, že si dítko zvykne, což může ale taky nemusí…já bych na to nervy neměla.
náš malej třeba v polohách na zádech taky pokňourává, ale když dostane od instruktorky pěnové zvířátko, tak je v klidu a spolupracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
23.11.12 00:23

To fakt nechápu :roll: určitě bych takhle dítě nenutila :nevim: moje mamka když vidí malýho, tak ho chce furt chovat jako miminko a on to nemá rád - jakmile ho položí na ruku na záda začne řvát - tak ji důrazně řeknu ať to nedělá :cert: a co myslíš, další návštěvu se to opakuje :cert: :cert: :cert:, a moje tchýně má zase tehdenci houpat - spíš házet s kočárem / prý ho takhle uspí, malej řval jak tur :cert: :cert: :cert: tak jsem ji řekla, jak by jí bylo, kdyby chtěla spát a já jí házela s postelý - tak s tím přestala a malej usnul holt někdo to nepochopí, že to to dítě nechce a raději to láme přes koleno :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.11.12 00:38

Starší měl v každém kurzu takové období 2 lekcí, kdy se seknul a ječel. Měl to většina dětí. Takže ano, chodila jsem pár lekcí i s uřvaným dítětem a vydržela, za týden dva si to zase užíval. Souhlasím s odpovědí na dotaz zde v poradně: https://www.emimino.cz/…pri-plavani/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
23.11.12 00:46

Kolikrát si viděla ty samé maminy? Malej vodu miluje a přesto první dvě lekce řval. Přitiskla jsem si ho, šla s ním do rohu bazénu a pohoupávala, dokud se neuklidnil. A že bych to hned vzdávala, když jich mám předplaceno 15? Nakonec si to užíval snad nejvíc že všech dětí, řádil jak černá ruka a do bazénu se sápal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
23.11.12 00:47
@Lama Lama píše:
Starší měl v každém kurzu takové období 2 lekcí, kdy se seknul a ječel. Měl to většina dětí. Takže ano, chodila jsem pár lekcí i s uřvaným dítětem a vydržela, za týden dva si to zase užíval. Souhlasím s odpovědí na dotaz zde v poradně: https://www.emimino.cz/…pri-plavani/

To jo, tohle měl synek taky - první dvě lekce plavání kňoural a vřeštěl a pak už to bylo v pohodě. Kdyby to trvalo ale i dále, třeba pět lekcí, přestala bych. Tyhle mámy ale nepřestaly. Mimča jim vřískala rozhodně více než dvě lekce, vlastně skoro furt a hlavně od začátku, tak si nejsem jistá, jestli je to totéž, co je popsáno v odkaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.11.12 00:48
@Mar__tanka1983 píše:
Asi čekaj, že si dítko zvykne, což může ale taky nemusí…já bych na to nervy neměla.
náš malej třeba v polohách na zádech taky pokňourává, ale když dostane od instruktorky pěnové zvířátko, tak je v klidu a spolupracuje.

tak v tomdle věku se snad na zádech vzekaj všichni. ztrácí kontrolu. my to dělám jen chvilku, zvíře pomůže ale na pár sekund.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
23.11.12 05:35

Já toto nechápu :roll:
Ale je to umocněno i tím, že neuznávám umělé aktivity pro kojence. Věřím, že jim to naruší režim, rozhodí je to. Nedá se to naplánovat tak, aby byl kojenec právě vzhůru(nevzbuzen) a dobře naladěn. K vůli tomu to vřískání a vztekání se.

Přijde mi to spíš jako modní záležitost, kratochvíle maminek(myšleno v dobrém). Myslím si, že vliv na zdraví kojence to má zanedbatelný. Co se týče plavání, to se dítě naučí, i když „začne“ nebo podstoupí kurz v pozdějším věku.

Ale každého věc, nikomu bych do toho nekecala, maximálně bych si myslela svoje.
Možná jsou v tom taky peníze :nevim: Většinou každou lekci zvlášť jde zaplatit jen u nejmenšího miminka(vaničkové plavání od 6 týdnů do několika měsíců), potom jde koupit ukázková lekce a buď zaplatit kurz nebo ne. POkud jsou instruktoři dobře naladěni, tak se jde ještě domluvit, že se zaplatí půlka kurzu a potom druhá půlka(k vůli případné nemocnosti). Promaroděné lekce jdou nahradit, ale ne zrušit.
Pochopila bych to jen v tom smyslu, že maminka chce s dítětem prochodit draze zaplacený kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikakr
23.11.12 06:55

MY MÁME INSTRUKTORKU A ŘIKALA, ŽE JEJÍ DÍTĚ PROŘVALO CCA 3 KURZY A DNESKA JE TO VODNÍK :) ŽE NEPŘESTLA A ON SI VODU MOC OBLÍBIL

• Citovat
  • Upravit
600
23.11.12 08:11

Nás Mates taky rval, ale jen při řízené činností - hlavně prelezani desek. V bazénu byl rad. Takže jsme si dělali svůj, vlastně Matyskuv program a byli jsme spokojeni všichni. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
23.11.12 08:34
@veronikakr píše:
MY MÁME INSTRUKTORKU A ŘIKALA, ŽE JEJÍ DÍTĚ PROŘVALO CCA 3 KURZY A DNESKA JE TO VODNÍK :) ŽE NEPŘESTLA A ON SI VODU MOC OBLÍBIL

Tak instruktorce může jít i o prachy, logicky neřekne rodičům, aby to po prořvané lekci vzdali, že dítěti narušují jeho rytmus ;)

Moje děti taky milují vodu, i bez kojeneckého plavání. Čtyřletá dcera už rok plave, v hloubce ji jistí jen pěnový pás.
Přes zimní sezonu ale plavat nechodí, trpí na záněty středouší a průdušek.

Každý si to musí v hlavě srovnat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
23.11.12 09:17

Naše malá nejdřív prořvala celé vaničky. To bylo 7 lekcí. A proč jsem tam i přes to chodila? Protože jsem si říkala, že se asi bojí neznámého a že až zjistí, že se jí nic nestane, bude si to užívat. To se nestalo :-D Pak jsme začali jezdit do bazénu a malá tam vřískala radostí, byla nadšená, ale v jedné lekci si jí instroktorka vzala do ruky, potopila a další tři lekce prořvala a ted si to zas užívá. Takže já se asi dokážu trochu vcítit do kůže mamin :nevim: a s tím zamyšlením jestli to má smysl. Pro nás to má velký smysl. Malá je malej ďábel, chvíli neposedí, nepostojí a na tom plavání se aspon trochu unaví. A taky je šťastná, že vidí další děti a některé cviky jí hrozně baví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.11.12 11:18

Náš malej prořval první čtyři lekce - je to normální, některé děti si musí zvyknout. Ač vanu miloval, tak bazén bylo zkrátka něco jiného a nového - spusta vody, více lidí, dětí. Neřvali jsme sami. Sama instruktorka nás upozorňovala na to, že první lekce jsou jen zvykací a že nic o nejde. Taky to byla pravda, každé dítko postupně ustávalo, až přestalo úplně. Pak jsme měli období kolem roku, kdy se syn odmítal potápět. Tak se nepotápěl. Vrátil se na začátek a jenom se políval. To bylo v červnu. V září jsme se vrátili po prázdninách zase na bazén a neměl zase najednou žádný problém. Teď má 17 měsíců, ve vodě je jako doma, skáče, splývá pod vodou, vynoří se… zkrátka si to užívá. Jediné co nesnáší, jsou pěnové rukávky. :mrgreen:

Příspěvek upraven 04.11.15 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
23.11.12 11:53

@Jana206
tak my plavat chodíme, od 9M, máme za sebou třičtvrtě kurzu a popravdě? začínám si myslet to co ty…
jako vody se malej nebojí, já pochytila základy toho, co s ním mám ve vodě dělat (ale popravdě by mě většina napadla i samotnou) a co dál? do tří-čtyř let, kdy uvádí, že se začínají učit základy plavání, je to jen předražené cachtání…to můžu za polovic chodit na trojnásobný čas do bazénu sama (120,– kč/20min versus 55,–kč/1,5h)

takže já už na další pololetí asi kašlu, budu chodit s malým sama, je to stejný bazén jako jsou kurzy, půjdu kdy se to mě i jemu bude hodit (spaní atd) a ušetřím spoustu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
23.11.12 12:49

Co se týče těch ostatních kroužků - já to pro děti do 2 let „neuznávám“, myslím si, že z toho dítě nemůže nic mít, zvlášť, pokud to nesynchronizuje s jeho režimem :nevim: Taky děti do 2 let si většinou nehrají spolu, ale vedle sebe. To, že po sobě „pokukují“, nepovažuju v tomto věku za jev nutný k pozdější socializaci. Často to končí tak, že si maminy do MC jdou hlavně pokecat, malá batolata se přetahují o hračky a některé maminky se cítí ukřivděné, že jejich plachému dítěti třeba bylo ublíženo otřelejším dítětem, maminka si ho nenapomenula apod.
Tak malá batolata se často ani nejsou schopna na povel zapojit do organizovaných aktivit, některé to nebaví.

Ale jak už jsem napsala, svůj názor nikomu nevnucuju, každý si to musí zhodnotit a přebrat sám.
V roce a půl jsem s dětmi zašla sem tam normálně do veřejného bazénu. Nikdy se nikomu nic nestalo, co se týče hygieny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí