Pláč u kojení, nechce se přisát

470
29.9.17 08:06

pláč u kojení , nechce se přisát.

Moje dvou měsíční holčička pláče u kojení. V podstatě se ani nechce přisát. Myslím, že mléko mám, ruční odsávačkou z jednoho prsu mezi kojením odsaji cca 70ml. ( beru homeopatika, piji čaje i caro). O pul třetí ráno vypila 125ml (vážila jsem ji) pak v pět cca50ml a teďka nechce. Nechce se ani přisát.(usnula). Ze začátku přibrala 430g pak kolem 200 -250g a za poslední týden 150g ( to mi dr řekl, že 150 je málo, že by měla 200g) a že má vypít 750ml za den. Ale ona váží 4,5 ( porodní váha 2,9). Ale já myslela, že stačí 140ml na kilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
29.9.17 08:33

A kdy jí prikladas?? Přesně podle nějakých přesně daných intervalů, nebo jak si řekne?? Ona totiž nemusí mít hlad, to samé bych se vyprdla na vážení před a po kojení, akorát to stresuje tebe i jí, pokud je jinak veselá, tak bych krmila dle toho jak si řekne.
já se takovymhle vazenim a striktnim dodržováním časů připravila o kojení u starší a u mladší jsem prostě tohle všechno zahodila a poslouchala jen její potřebu a kojila jsem do 8měsíců kdy se sama odstavila po zavedení prikrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
29.9.17 08:36

Spíš to dopadá jak ona chce, protože když dostala v tech 5 ráno chtěla jsem ji dát v 8 a nechtěla, řvala jak tur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
29.9.17 08:42

Ve dvou měsících už bych neřešila, kdy by měla/neměla pít a dala kdy bude chtít.
A co vím tak stačí, když přibírají aspoň 120g za týden.
Pokud chceš vážit, važ jednou denně, stejně nerozhoduje co vypije za jedno kojení, ale ten denní přírůstek.
Může vypít míň a pak najednou vypije hodně. Taky nejíme snídani stejně velkou jako třeba oběd, nebo svačinu.
Hlavně to chce se co nejmíń stresovat.

A to odsávání, musíš? Bolí prsa? Nebo dáváš stranou a občas z lahvičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
29.9.17 09:01

@KamisB nevím jestli to dělám špatně, ale četla jsem, že když se odsává mezi kojením tak se tvoří více mléka. Já teda neodsávám pořád. Třeba jen večer, když už spí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
29.9.17 09:03
@Mefag-r píše:
@KamisB nevím jestli to dělám špatně, ale četla jsem, že když se odsává mezi kojením tak se tvoří více mléka. Já teda neodsávám pořád. Třeba jen večer, když už spí

pokud nemáš problémy s laktací, tak je odsávání zbytečné. nemůžeš realizovat všechna doporučení, která kde přečetš. To bys byla za chvilku otrokem příruček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
29.9.17 09:16

Vůbec neřeš doktora, důležité je, že přibírá. Kojené děti si přibírají skokově - někdy málo, jindy hodně. Holčičku nech, ať se kojí, kdy sama chce. Vhodné je spát společně v jedné posteli. Tak se bude budit na kojení podle svých potřeb, protože ucítí vůni maminky a mlíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
29.9.17 09:18

@Mefag-r - asi bych odsávala jen při bolesti. Na zvýšení laktace je lepší kojit v noci. A jak jsi psala i více v noci vypila.
Může třeba teď plakat protože má i ten spurt růstový a chce hned. Oni se u toho i děti hodně odstrkují.
Ale pokud nedáváš během dne třeba i z lahvičky asi bych neodstříkávala. Bereš to přední mlíko pak - sice jsem už i četla, že přední a zadní není. Ale i tak. Zkus to nedělat.
A ve dvou měsících už by se mělo dělat mlíčko jen na „potřebu“ prcka. Kolik odsává, samo se to srovnává. Neboj. Prostě zkus jeden dva dny kojit jen na žádost. Jasně nemělo by to být asi dýl jak po 5ti hodinách, ale zkusila bych to. V noci případně stačí pít jen jednou. A uvidíš jestli bude změna ve váze nebo to bude na stejno.
Hlavně se drž a moc se tím zatím nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
29.9.17 09:38

To bude růstový spurt, viz google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
29.9.17 09:41

Nam rikali, ze sraci pribirat 150g týdne, taky se nestresujte neustalym vážením, to je o nervy a vlastne ani na nic, proroze to neovlivnite. prikladejte casto. pokud se nechce prisat v obvykle poloze, zkuste tacit kojeni pri chuzi, v pohybu… chce to zkouset

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
29.9.17 09:45

Muze plakat i proto, ze se ti po sestinedeli zmensil objem mlika, tedy nabidka=poptavce, takze mala muze byt zvykla na yvuj dilny proud mlika, ktery je teď slabsi a musi se vic snazit. takze se vzteka a pije min. to se ale spravi.my resili tak tez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
29.9.17 10:21

Podle me pije normalne. Moje mesicni mimi taky pije hodne, pak min a pak treba vubec nechce, vzteka se a odmita prs, pak zas vypije hodne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
29.9.17 10:47

@Mefag-r mám 4 týdenní. Taky jí vážím, ale nedělám si hlavu s tím, e jednou si dá 130 podruhé jen 20. Přikládám jí, když se přihlásí, případně pokud spí moc dlouho.
Nestresuj se tím že za týden přibrala „jen“ 150g. Přibývají skokově, za týden to může být úplně jinak. Důležité je, že přibývá. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
29.9.17 10:51

Růstový spurt to rozhodně není. To by bylo opačně a kojila by si snad co hodinu nebo i co půl hodiny. Dítě roste a tak potřebuje hodně mlíka.
To co popisuješ vypadá na bojkot kojení. Já jsem se synem zažila 2×. Přes den řev, nechtěl se přisát prostě nic. Takže jsem kojila v noci, po probuzení nebo když byl ospalý. Mrkni se na to. :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
29.9.17 11:52

@KamisB děkuji, ráno chtěla až po čtyřech hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová