Plácá se ručičkou do hlavičky - co to je?

504
15.3.14 21:13

Plácá se ručičkou do hlavičky - co to je?

Maminky poraďte. Mám 11m syna co právě začal chodit. Nicméně čím více ví že si může dovolit, tím menší dává pozor a občas se stane že se zapomene a prostě spadne dozadu na hlavu jak balvan, ani se nesnaží to ustát. V Pá dopoledne mi spadl v koupelně na dlaždičky. Oklepal se, poplakal a nic. Cca od včera si začal ručičkou jakoby plácat za levé ucho na hlavičku. Nejdřív občas (možná to dělal už dřív ale nikdy jsem si nevšimla) ale dnes večer už to bylo snad co minutu… nepřijde mi že by mu něco bylo. Možná je trochu ospalej ale spíš si to jen namlouvám a tak přemýšlím co to může být, proč to dělá a jediné co mě napadlo je to jak padá (spadne max 1-2× denně, většinou na koberec popř dřevo jen 1 ta koupelna)… může to tím být? Pokud ano, na co se mám zaměřit popř. kdy k Dr.? Teplotu nemá, nezvrací krom toho plácání mi přijde že mu nic není… (jsme nyní v zahraničí jinak bych běžela pro jistotu hned) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7626
15.3.14 21:16

Myslim, ze je to ok. videla jsi ten pad? byla to nejake extra priserna rana? muj maly se taky obcas placne do hlavicky…mozna to delal i pred tim, jen si to ted vic spojujes. Zkusila jsi mu nejak pomackat to ucho nebo to misto kde se placa? boli ho to, cuka se? pak tedy k dr. jinak bych to asi neresila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.3.14 21:20

Těžko říct…někdy je to únavou, dítě je ospalé a tahá se za vlasy, uši, plácá se, nebo ho může bolet ucho, a teplotou či velkou bolestí se to ještě neprojevilo…
Sleduj ho, a uvidíš, třeba to přejde, jinak bych to konzultovala s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
15.3.14 21:23

Plácání tou ručičkou neznám, ale jen chci říct že malá taky několikrát takhle spadla a nic se nestalo, tak tě třeba trochu uklidním :mavam:

• Citovat
  • Upravit
187
15.3.14 21:23

@Misulicka 1 Nevím, co přesně myslíš tím plácáním, ale moje dcera se taky takhle jakoby bije po hlavičce a myslím si, že souvislost s pádem to nemá - spíš jí takhle občas plácá dcera mé kamarádky, takže mi přijde, že ta má to odkoukala od ní a když něco provede a já třeba zvýším hlas, tak se takhle jakoby potrestá tím, že si naplácá sama :) (samozřejmě jí to zakazuju :) Takže pokud ti tímto tvůj syn nenaznačuje, že ho něco bolí, což by se projevovalo asi i jinak (mrzutost, pláč), tak bych to asi taky neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.3.14 21:30

Asi to nebude tak zlý, děti takhle blbě prostě ze začátku padaj. Může mít bouli a trochu ho to bolí a tak se tam plácá a nebo se ti to jen najednou zdá protože ho víc sleduješ. K dr. bych zajela pokud by se mi něco fakt nezdálo jako náhlá únava, plačtivost, nechuť k jídlu, špatná nálada atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
15.3.14 21:37

Dcerka se placa taky, nekdy casto, nekdy min. Strka si prsty do usi, boucha hlavou do okna a je v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
15.3.14 21:40

Tak několik prvních příspěvků mě uklidnilo a pak jsem zjistila že vidím náhlou únavu, nechutenství i špatnou náladu. Asi ho moc sleduju. Uvidíme zítra a když se mi to nebude zdát mažem na pohotovost i když asi nic vážného to snad nebude. Asi mu koupím helmu :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
15.3.14 21:55

Mě malej zatím moc nepadá, nechodí :mrgreen: ale je mu něco přes rok a plácání do hlavičky znám velice dobře. nejvíc mě to dělá u jídla, skoro u konce, přijde mi to tím stylem mami já už přece nechci, tak to pochop :mrgreen: a nebo když ho oblíkám, či mu nějak domlouvám. tak se plácá do hlavičky rukou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
15.3.14 22:15

Ahoj malá se mi plácá když je naštvaná do hlavičky, po ručičkách a někdy po mě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
15.3.14 22:31

Mladá, když byla malá tak si brnkala přes uši :D většinou, když byla utahaná, nebo změna prostředí(nervozita)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
16.3.14 00:02

Mam stejne starou dceru a prave s tim taky zacala…obema rukama jakoby do spanku…dal nedosahne. Pricitam to radostnemu zjisteni, ze ma vlastni hlavu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
16.3.14 13:17
@gabki píše:
Mladá, když byla malá tak si brnkala přes uši :D většinou, když byla utahaná, nebo změna prostředí(nervozita)

:palec: Ten můj to dělá, když se nudí a nebo když vymýšlí co provede.. :D

• Citovat
  • Upravit
1239
19.4.16 20:39

Ahoj vespolek! Brnkaji si vaše miminka někdy o uši, popřípadě ze si strčí hračku do pusyxa brnkaji na ni? Naše mala se naučila brnkat prsty a nedělá ted nic jineho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.4.16 10:45

Je to období. Syn to dělával když byl unavený ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí