Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Mám takový dotak měli jsme dluh došla výzva od advokáta že máme zaplatit dluh plus jeho provizi odvolali jsme se neb dluh jsme měli z 50% zaplacený odvolání úspěšné ted nám došlo že máme ještě zaplatit zbytek dluhu ten je na mě a manžela a ted k otázce máme zaplatit nerozdílně dluh ale já si dopis převzala v pátek a má se to zaplatit do 3 dnů ale manžel si ho ještě nevyzvednul bude se to počítat až od doby kdy si to vyzvedne manžel nebo se to počítá už od toho pátku kdy jsem si to přebrala já? jde oto že nám peníze dojdou až na konci týdne a celé to zaplatíme. Domluva s advokátem není možná chtěl po nás uhradit dluh ještě než rozhodnul soud a že nám přeplatek vrátí s tím jsem nesouhlasila.
Tak dle mého názoru pokud se advokát obrátil na každého z vás, tak lhůta na zaplacení běží každému z vás zvlášť. Čili pokud ty sis to převzala a máš do tří dnů zaplatit a neuděláš to, tak se advokát po tobě může vozit, ačkoli v té době si to tvůj manžel ještě nevyzvedl.
Musíš ho zaplatit ty a po manželovi to pak vymáhat. Nerozdílně je prostě že se to nerozděluje, snad se nepletu. Takže dluh musí být umořen celý, nemůžeš zaplatit jen svou půlku
Ještě edit. Pokud to v pátek zaplatíte, tak si myslím, že do pátka se nic nestane
Ta lhůta běží od právní moci rozhodnutí, tzn. až si rozsudek převezmete oba a oběma uplyne lhůta pro podání odvolání.
Díky já si myslela že si to musí převzít i manžel a pak během 3 dnů musíme zaplatit nej jsem nevěděla jestli je to jen při převzetí jednoho. Zaplatit to chceme tento dýden jen čekám na peníze co mají dojít a bude konečně snad klid.
Dopis přišel od advokáta, nebo od soudu? Advokáti teď totiž často mají trend, psát své dopisy, kde uplatňují náklady na vymáhání pohledávek, na které nemají žádné právo.
Mám takový dotak měli jsme dluh došla výzva od advokáta že máme zaplatit dluh plus jeho provizi odvolali jsme se neb dluh jsme měli z 50% zaplacený odvolání úspěšné ted nám došlo že máme ještě zaplatit zbytek dluhu ten je na mě a manžela a ted k otázce máme zaplatit nerozdílně dluh ale já si dopis převzala v pátek a má se to zaplatit do 3 dnů ale manžel si ho ještě nevyzvednul bude se to počítat až od doby kdy si to vyzvedne manžel nebo se to počítá už od toho pátku kdy jsem si to přebrala já? jde oto že nám peníze dojdou až na konci týdne a celé to zaplatíme. Domluva s advokátem není možná chtěl po nás uhradit dluh ještě než rozhodnul soud a že nám přeplatek vrátí s tím jsem nesouhlasila.