Placení za kamarády mého syna

9
2.1.24 17:43

Placení za kamarády mého syna

Dobrý den, prosím o váš názor. Syn má dva kamarády - s jejich matkami se znám, občas prohodíme pár slov…máme i vytvořenou skupinu na whatsApp, kde si píšeme o různých aktivitách, návštěvách, chození dětí ven atd. jedna maminka, tam včera napsala, co budeme dnes dělat, že ona by potřebovala jít do práce a nemá hlídání. Napsala jsem, že syna beru do jedné velké herny a jestli chtějí, můžu vzít i jejich děti. Obě nadšeně souhlasily. Ráno jsme tedy vyrazili za zábavou… a já zjistila, že kluci s sebou nemají žádné peníze. Já platila za všechny tři děti - vstupné, pití oběd. Čekala jsem, že mi po akci přistane zpráva kolik mi mají poslat, ale nikdo nic nepíše a já přemýšlím, jestli to maminky braly jako pozvání s tím, že vše budu platit já. Mám nad tím mávnout rukou nebo jim poslat vyúčtování sama? nejedná se o desetikorunové položky, jen vstup pro jednoho je za 450 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
2.1.24 17:46
@abcd87 píše:
Dobrý den, prosím o váš názor. Syn má dva kamarády - s jejich matkami se znám, občas prohodíme pár slov…máme i vytvořenou skupinu na whatsApp, kde si píšeme o různých aktivitách, návštěvách, chození dětí ven atd. jedna maminka, tam včera napsala, co budeme dnes dělat, že ona by potřebovala jít do práce a nemá hlídání. Napsala jsem, že syna beru do jedné velké herny a jestli chtějí, můžu vzít i jejich děti. Obě nadšeně souhlasily. Ráno jsme tedy vyrazili za zábavou… a já zjistila, že kluci s sebou nemají žádné peníze. Já platila za všechny tři děti - vstupné, pití oběd. Čekala jsem, že mi po akci přistane zpráva kolik mi mají poslat, ale nikdo nic nepíše a já přemýšlím, jestli to maminky braly jako pozvání s tím, že vše budu platit já. Mám nad tím mávnout rukou nebo jim poslat vyúčtování sama? nejedná se o desetikorunové položky, jen vstup pro jednoho je za 450 Kč.

Vstup by ti dát měly. Já bCh to ale ozelela v zájmu dobrých vztahů a příště se zeptala dopředu a domluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
2.1.24 17:47

Já bych napsala na skupinku -Ahoj holky posílám fotky, moc jsme si to užili. Pls pošlete xxx Kč za vstup + jidlo na c. u… diky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35924
2.1.24 17:52

Určitě bych jim napsala minimálně o vstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633

Normální, inteligentní člověk by ti peníze dal dopředu. Tyto maminky jsou vyčůrané maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219

8o Samozřejmě, nebyla to žádná narozeninová párty s pozváním. Normálně bych jim napsala zprávu „Posílám fotky, kluci si to užili, ale asi zapomněli doma peníze na vstup a svačinu. Vstup byl za, oběd za, zmrzku/pití dostali ode mě.“
Vždyť jsi jim hlídala děti. Já když jsem potřebovala hlídání a kamarádka vzala děti do divadla, tak jsem naopak platila i její lístek, za to hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.1.24 17:54

Do takové situace jsem se nikdy nedostala. Takže nevím, jak bych v reálu řešila.
Například. Jedeme do Olympie. Běžně s náma jede kamarádka starší dcery. Vždycky má peníze nebo kartu sebou. Holky s náma jdou leda na zákusek do kavárny. Chvilku posedí. To platíme my a pak si utíkají svou cestou do různých obchodů. Neřeším, že k nám někdo chodí, spí u nás, jí atd.
Ale to vstupné bych asi chtěla proplatit. Spíš se divím té druhé straně, že jim není vůbec trapně. Že jim to nedochází. Asi jiná nátura :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10875
2.1.24 17:55

Ja bych cekala, ze maminky navhrnou zaplatit vstup i treba tvemu synovi za ochotu, ze jim hlidas deti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158

Nemávla bych rukou a poslala bych to v podobném znění jakou jsou už tady příspěvky…nechápu, že věděly kam jdete a nedaly jim ani korunu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
@abcd87 píše:

Rozhodně jsi to měla napsat hned při té včerejší konverzaci, kolik to ty děti bude stát. Takže to udělej dnes - samozřejmě, že za ty děti nebudeš platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20903
2.1.24 17:56
@abcd87 píše:

Normálně jim nápis, kolik ti mají poslat. Nejsi charita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
2.1.24 17:57

Tak je tu pár podstatných otázek.
Věděly ty maminky kolik stojí vstup?
Daly klukům sebou svačinu a oběd?
Pokud o vstupu nepadlo ani slovo a jídlo klukům daly do batohu tak bych nic nechtěla. I když dneska když není zdarma nic mě tahle drzost dělat mrtvého brouka dost irituje. Ale tak dohodnuto dopředu to nebylo. To bych brala za svou chybu.
Pokud jsi dopředu řekla kolik bude vstup a maminky klukům sebou nic k jídlu nezabalily. Tak bych jim dneska do skupiny normálně poslala číslo účtu a částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15282
2.1.24 18:04

@abcd87 Nechápu,takhle neslušné ženské. Já bych si o peníze asi neřekla, ale čekala bych odplatu. Já zažila situaci naopak, dcera šla s kamarádkou a její maminkou do kina. Samozřejmě měla sebou peníze na lístek, na popcorn, pití plus peníze navíc. Přišla s prázdnou peněženkou, protože ta maminka údajně zapomněla peněženku. Takže kino všem třem platila dcera, na popcorn už nezbylo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
2.1.24 18:05

@Karinkas Tak třeba jí nenapadlo říct předem, ať dají dětem peníze na vstupné, to bych jako matka toho dítěte považovala za samozřejmost, že jí to nenechám zaplatit za moje dítě, které bere sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
2.1.24 18:08

@Alušáček A poslala ta maminka tvojí dceři pak zpětně peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.