Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat na zkušenosti, jestli je tu někdo kdo měl TĚSNĚ PŘED PORODEM placentu na přední stěně v dolním segmentu, nebo vcestnou placentu na přední stěně a byl dělán císařský řez. Byl císař dělaný vodorovně nebo od pupíku dolů? Nebo máte někdo těsně před porodem a už víte jak vám budou dělat císaře? DÍKY
Já měla placentu vepředu, dva měsíce před porodem ještě kousek vcestnou, rodit jsem šla normálně, nakonec císař a normálně vodorovně.
@Tunrida píše:
Já měla placentu vepředu, dva měsíce před porodem ještě kousek vcestnou, rodit jsem šla normálně, nakonec císař a normálně vodorovně.
díky moc za info a můžu se zeptat kdy a kde jsi rodila? a měla jsi ji nejen vcestnou ale i zároveň na přední straně? jde mi jen o tuto kombinaci. díky
@těho píše:
díky moc za info a můžu se zeptat kdy a kde jsi rodila? a měla jsi ji nejen vcestnou ale i zároveň na přední straně? jde mi jen o tuto kombinaci. díky
pardon, vidím, že píšeš vepředu takže jen kde a kdy?
díky!
@těho píše:
No na přední. Vcestná byla jen trošičku a do konce se z porodních cest ještě zvedla. Rodila jsem v roce 2013 v Jihlavě.
@Tunrida mě právě hrozí ten samý stav, ale už ted mě děsí v praze že jizva na břiše bude od pupíku dolů, tak zjišťuju jestli je to opravdu jediný způsob řešení, viditelnou jizvu mít nechci ![]()
Já ji měla na přední stěně, placentu marginalis…a nakonec akutní cs pro abrupci placenty…Podolí, řez normální, vodorovně.
@Tučňáková píše:
Já ji měla na přední stěně, placentu marginalis…a nakonec akutní cs pro abrupci placenty…Podolí, řez normální, vodorovně.
a můžu se zeptat kdo byl porodník a v kterém roce to bylo? děkuji
@těho Buben 12/2013 a ted 11/2015 taky Buben, ale uz pl.cs a placenta uplne
jinde.
Já to tak měla - CS v Podolí, plánovane, jizva vodorovne a jen si tedy nechávali připravit k zákroku krev, kdyby náhodou byla potřeba
zákrok 8/2015
@těho měla jsem vcestnou vpředu, těsně před porodem se vytáhla, rodila jsem normálně ![]()