Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy,
zakládám tuto diskuzy jen z mé zvědavosti. Nijak mě to nebolí, ale uvažuju a nemůžu najít odpověď.
Dlouho jsem necítila pohyby a nebo hodně tlumené a nevěděla jsem proč. Doktorka mi na poslední kontrole řekla, že mám placentu na straně břišní.
Co to znamená pro mě a pro miminko? Krom asi toho, že pohyby cítím méně a tlumeněji?
Díky za odpověď
nic, jen ty pohyby a ozvy se budou hur slyset, dite se bude hur hmatat (radej bych pres placentu nic nevyhmatavala). diteti je poloha placenty jedno.
Pudloslava píše:
nic, jen ty pohyby a ozvy se budou hur slyset, dite se bude hur hmatat (radej bych pres placentu nic nevyhmatavala). diteti je poloha placenty jedno.
to je ta poloha placenty na prední steně.
Nic to pro tebe ani dítko neznamená. Taky jsem to tak měla v druhém těhotenství a vše bylo v naprostém pořádku i porod ![]()
tezi píše:
Nic to pro tebe ani dítko neznamená. Taky jsem to tak měla v druhém těhotenství a vše bylo v naprostém pořádku i porod
mela jsem placentu u branky a na predni stene,do 35 tydne se vytahla tam kam mela a byla na zadni stene.
Také to mám, u prvního těhotenství jsem to měla také, jeto placenta na přední stěně. Mám teĎ trochu problémky při snímání na monitoru jak se chodí v posledním měsíci na pásy…tak sitomusím vždy přidržovat ale jinak to ničemu nevadí, pokud nezasahuje placenta do porodních cest při porodu tak je vše v pořádku a ničemu to nevadí.
Hlavně miminku ne. Jen si prostě musíš hlavně i dávat větší pozor na bříško aby ses do něho neuhodila ale to musíš i když bude placenta vzadu. ![]()
brisni je predni. brisni = ventrální = na té staně, co je břicho ve smyslu předozadním. opak je dorzální = zadní (dorsum - záda)
tedy pokud gynekologove nepouzivaji nejakou jinou terminologii, nez obecne zavedenou v anantomiiKapsarecek píše:Pudloslava píše:to je ta poloha placenty na prední steně.
Zdravím, mám dotaz ohledně dělohy. V papírech se mi stále opakuje, že mám dělohu dorzálně, nedosahuje. Může mi tu někdo vysvětlit co to pro mě znamená?
Dekuji ![]()