Placenta na straně břišní

13335
25.9.10 17:07

Placenta na straně břišní

Ahoj maminy,
zakládám tuto diskuzy jen z mé zvědavosti. Nijak mě to nebolí, ale uvažuju a nemůžu najít odpověď.
Dlouho jsem necítila pohyby a nebo hodně tlumené a nevěděla jsem proč. Doktorka mi na poslední kontrole řekla, že mám placentu na straně břišní.
Co to znamená pro mě a pro miminko? Krom asi toho, že pohyby cítím méně a tlumeněji?
Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43029
25.9.10 17:12

nic, jen ty pohyby a ozvy se budou hur slyset, dite se bude hur hmatat (radej bych pres placentu nic nevyhmatavala). diteti je poloha placenty jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
25.9.10 17:14
Pudloslava píše:
nic, jen ty pohyby a ozvy se budou hur slyset, dite se bude hur hmatat (radej bych pres placentu nic nevyhmatavala). diteti je poloha placenty jedno.

to je ta poloha placenty na prední steně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
25.9.10 17:38

Nic to pro tebe ani dítko neznamená. Taky jsem to tak měla v druhém těhotenství a vše bylo v naprostém pořádku i porod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
25.9.10 17:50
tezi píše:
Nic to pro tebe ani dítko neznamená. Taky jsem to tak měla v druhém těhotenství a vše bylo v naprostém pořádku i porod :wink:

mela jsem placentu u branky a na predni stene,do 35 tydne se vytahla tam kam mela a byla na zadni stene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
25.9.10 18:31

Také to mám, u prvního těhotenství jsem to měla také, jeto placenta na přední stěně. Mám teĎ trochu problémky při snímání na monitoru jak se chodí v posledním měsíci na pásy…tak sitomusím vždy přidržovat ale jinak to ničemu nevadí, pokud nezasahuje placenta do porodních cest při porodu tak je vše v pořádku a ničemu to nevadí. :palec: Hlavně miminku ne. Jen si prostě musíš hlavně i dávat větší pozor na bříško aby ses do něho neuhodila ale to musíš i když bude placenta vzadu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
25.9.10 18:36

asi by to mělo význam u porodu císařským řezem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
25.9.10 19:51

brisni je predni. brisni = ventrální = na té staně, co je břicho ve smyslu předozadním. opak je dorzální = zadní (dorsum - záda)

tedy pokud gynekologove nepouzivaji nejakou jinou terminologii, nez obecne zavedenou v anantomii
Kapsarecek píše:
Pudloslava píše:
nic, jen ty pohyby a ozvy se budou hur slyset, dite se bude hur hmatat (radej bych pres placentu nic nevyhmatavala). diteti je poloha placenty jedno.
to je ta poloha placenty na prední steně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.5.22 13:01

Děloha dorzálně, nedosahuje

Zdravím, mám dotaz ohledně dělohy. V papírech se mi stále opakuje, že mám dělohu dorzálně, nedosahuje. Může mi tu někdo vysvětlit co to pro mě znamená?

Dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky