Placenta s lakunami

5198
27.9.15 14:40

Placenta s lakunami

Ahoj holky. Mám na Vás dotaz, zda nemáte některá zkušenost v průběhu Vašeho těhotenství s nehomogenní placentou s lakunami?
Od 12 týdne těhotenství jsem 3× zašpinila hnědou krví, někdy více, někdy méně. Za toto období jsem užívala Utrogestan, Ascorutin, magnézium 3×2 tablety.
Předešlých 12 dní jsem strávila v nemocnici na gynekologii kvůli hrozícímu potratu ve 20 týdnu. Odteklo mi nejspíše trochu plodovky, špinila jsem, tvrdlo mi břicho. Zjistili mi přítomnost Stafylokoka, kterého zaléčili antibiotiky, užívala jsem Ascorutin, Utrogestan a magnézium.
Na velkém ultrazvuku mi sdělili, že mám placentu na přední straně nehomogenní s lakunami, nezasahuje do vnitřní branky, bez známek odlučování, bez hematomu.
V současné době jsem ve 22 týdnu. Snažím se dodržovat klidný režim, ale stále přemýšlím, zda se ta placenta v průběhu těhu může zlepšit?
Miminko zatím prospívá, i když mu v plodové vodě plavou zbytky krve ze špinění. :-(
Díky za příspěvky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.3.16 13:23

Ahoj, je to sice rok, ale lékař mi napsal do zprávy nyní to samé, mohu se zeptat jak to dopadlo u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
29.3.16 19:49

@veronikaabr naštěstí vše dopadlo dobře, malé už jsou skoro 3. měsíce. Musím ale napsat, že Ascorutin a Utrogestan, vysoké dávky hořčíku mi pomohly, dokonce i ta placenta se zlepšila.
Nakonec jsem rodila 37+0, a to kdybych věděla, že bude problém s vnitřní brankou, která se nechtěla při porodu uvolnit, ani kontrakce nebyly dostačující, vodu mi museli píchat, dostala jsem asi na 2 minuty oxytocin a během těch 2 minut jsem se otevřela ze 3 cm na 9 a už jsem rodila. Po porodu mi ukázali placentu, prodělala infarkt a bylo to na ní znát, měla na sobě žlutá nefunkční místa.
Držím palce, ať je vše v pořádku. :) Určitě se dočkáš zdravého miminka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.16 20:23

Děkuju, a můžu se ještě zeptat jak se tedy u tebe hlásil porod? U mě lékař čeká na opravdové klasické příznaky porodu jako odtekla plodovka a silné kontrakce pod 5 min, tak se zatím trapim s poslýčkama, tvrdne mi bricho, bolest jak před MS a poslední dny se tělo čistí, tak jsem zvědavá jak vše proběhne a kdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
30.3.16 13:50

@veronikaabr Začaly mi kontrakce, ale jejich pravidelnost se střídala, pak jsem začala trochu krvácet, tak jme raději jeli. Ale vodu mi píchali až v nemocnici a kontrakce museli podpořit oxytocinem.
Kolikátý jste týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.16 14:21

35., v pátek už začnu 36., hlavně u nás v porodnici teď od patka malují, tak ani doktor na nic nechváta :? Tak uvidím jak se to vyvine, ráno už jsem chtěla jet, pak vše ustalo, si přijdu jak blázen :oops: :D. Hlavně aby byl malý v pohodě, pak napíšu jak to dopadlo u mě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
30.3.16 17:30

@veronikaabr Držím palečky, určitě napište. To už je malý upečený a bude určitě v pořádku, nebojte. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.16 17:32

Děkuju za povzbuzení, cítím se líp, když vím, že máte zdravou krásnou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
31.3.16 08:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat