Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, měla jste některá taky v těho tento problém? Mi bohužel doktor nic neřekl, došlo se na to až v nemocnici ve 33tt díky hematomu, který se mi vytvořil. Údajně jsem měla být víc sledovaná. Prej je riziko předčasného porodu a též císaře, jaké zkušenosti máte vy? Děkuji ![]()
Ahoj já jsem dnes 28+7 a placenta mi také zasahuje do porodnich cest. chodím do podolí a doc. mi řekl že se s tím nemám zatím vůbec zabývat té je možné že se vytáhne. ale mám se více šetřit…ale to mám i kvůli tvrdnuti bříška. jak se projevuje ten hematom?
Šílenou bolestí břicha a krvácením
Mně už v tomto týdnu na nějaké vytáhnutí šance nedávají. Taky mám klidový režim a beru hořčík.
Ja to mam taky a rekli mi ze se muze vtahnout do 30tt pak uz ne… zitra jdu na kontrolu tak uvidim no… myslim ze pujdes na cisare protoze b ti miminko pri porodu tlacilo prez placentu hlavickou a je z toho spousty krve atd…
@zuzka90 píše:
Ja to mam taky a rekli mi ze se muze vtahnout do 30tt pak uz ne… zitra jdu na kontrolu tak uvidim no… myslim ze pujdes na cisare protoze b ti miminko pri porodu tlacilo prez placentu hlavickou a je z toho spousty krve atd…
To mi řekli to samý, že je tam riziko krvácení, obzvláště ještě pokud je utvořený nějaký hematom… ![]()
@dani24687 no tak to te ceka assi cisar. ale hlavne ze budete oba zdravy
Já se císaře nebojím, hlavně ať je malý ok. Dolů mi řekli, že placenta nejde-nemůže jít, takže snad nějaký „ztrácení“ placenty taky nehrozí nebo jak to říct. Divím se, že mi to můj doktor neřekl už dřív, teda divili se všichni doktoři z nemocnice
na druhou stranu jsem do teď problémy neměla, tak bych se třeba jen stresovala zbytečně
Zajímalo by mě, proč je s takto položenou placentou riziko předčasnýho porodu?
Podle mě je dobře že té nestresoval… to by mě také zajímalo proč hrozí předčasný porod… mě vlastně doc. nic neřekl asi mě nechce stresovat je moc hodný, milí a až ve 31 týdnu vše naplanujem
Ahoj, mě placenta zasahuje do DDS, zjistili mi to na utz ve 21tt a řekli mi jen, že se časem nejspíš vytáhne. Do poradny jdu až za 14 dní, tak se chci zeptat kdo jste to taky měl, jestli se vám placenta vytáhla a jestli je třeba se nějak speciálně šetřit nebo to nemusim řešit?
@MarkyM měla jsem to taky nějak v tomhle období, možná spíš i dřív a teda vytáhla se dobře. měla jsem jí pak několik cm od čípku a dobrý, rodila jsem normálně.
Při vcestné placentě krom krvácení hrozí především to, že se odloučí dříve, než se narodí dítě, což znamená, že dítěti skončí přívod kyslíku pupeční šňůrou a dojde k jeho dušení. To je podle mě hlavní důvod pro císařský řez ![]()
Ahoj holky, tak v 16tt byl placenta na PS 30mm od VB. A dnes ve 20tt placenta PS do DS. Takz sla trochu niz. Mate nekdo zkusenost?
@PajaRada V průběhu těhotenství se může a většinou i vytáhne nahoru. Měla jsem to stejně, teď v 28. týdnu už je vše zase ok.