Plagiocefalie helmička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
60
13.9.25 17:10

Plagiocefalie helmička

Zdravím maminky, máme syna 10 měsíců a zrovna řešíme helmičku na hlavu.. Kdybych se sama pořád nevyptávala nikdo by nás nikam neposlal, a neuro pak řekla že má asi středně těžkou deformitu… Řešil také někdo v podobném věku? Jaké byli výsledky? :) jedeme k panu Malíkovi do Hradce
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klokanice17
13.9.25 22:37

Ahoj, my měli u syna taky středně těžkou deformitu - měl hlavně asymetrickou hlavu. Ale tehdy dostal helmicku v 6 měsících, říkali nám že čím dřív tím líp, v těch 10 už to bude dost hraniční… nám říkali že ideálně když už se mezi 10-12m spis sundává… mel ji 2,5 měsíce, končili jsme když byl úplně na rozhraní normální a lehka deformita. Ted ma hlavu krásnou, nikdo by nic nepoznal (2,5 roku). Pokud jste ve středním pásmu, zkonzultujte jaký to bude mít přínos a efekt, je to na hraně kdy to někdy doporučuji a někdy už ne. A budete samoplátci - pojišťovna to proplácí až od těžké deformace. My byli v Plagio na Proseku v Praze a stála nas ta základní 16k před 2 lety.

• Citovat
  • Upravit
60
14.9.25 04:02

@Klokanice17 v Hradci tak drahé nejsou a ještě mají podle všeho lepší, lehčí prodyšnější.. Bohužel jsme se dřív nedostali, dr ani fyzio (na které jsem kvůli tomu šla) nic neřešili až po mém opakovaném ptaní jsme dostali žádanku na neuro a tam zas čekali na termín 🙄 doufám teda že nám ještě pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klokanice17
14.9.25 09:57

Tak to je dobře, třeba se ta cena a kvalita za tu dobu zlepšila i v Praze, to netuším. Držím palce at to dobře dopadne :) jinak náš prcek to snášel hrozně dobře, hned si zvyknul. Prý je to horší pro maminky než pro děti.

• Citovat
  • Upravit
6894
14.9.25 11:49

Malík je super, pečlivě proměří, určí stupeň, navrhne postup řešení. Do helmičky za každou cenu netlačí. Byli jsme u něho několikrát, a nakonec to zvládli bez ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
14.9.25 22:34
@Klokanice17 píše: Více

Taky to tak vnímám, ze horší to bude pro mě než pro prcka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
14.9.25 22:35
@Lojzísek píše: Více

Supeer :) od dr jsme sice dostali kontakt na plagio Praha/Ostrava, ale jsem moc ráda že jsem našla pana Malíka a věřím že budem také spokojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí