Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řešíš to u svého dítěte? Pokud ano, tak udělej nejvíc, co jde. Následky jsou. Ale nepřemýšlej nad nimi.
Žádné fyzické následky nehrozí…nicméně pokud by to bylo hodně vidět a nedalo se to zakrýt vlasy tak pak hrozí psychické problémy…je jasné že nemluvím o nějaké malé placatince vzadu na hlavě ale o fakt něčem větším…třeba dcera byla celou dobu těhotenství v poloze koncem pánevním a měla tím padem pak hlavu nacpanou pod žebry…narodila se s hlavou hodně protaženou dozadu a stočenou k jedné straně jakoby do písmena c…bylo to hodně vidět, hlavně na čele..nicméně právě důsledným polohováním se to během velmi krátké doby srovnalo..ve 3m už to nebylo vůbec poznat…
@Anonymní píše: Řešíš to u svého dítěte? Pokud ano, tak udělej nejvíc, co jde. Následky jsou. Ale nepřemýšlej nad nimi.Řeším, ale mám na to názor, jako snad každý normální rodič, udělat pro dítě co jen jde.
@Anonymní píše: Řeším, ale mám na to názor, jako snad každý normální rodič, udělat pro dítě co jen jde.
Jde mi spíš o to, co říct rodičům přítele, oni jsou takový ten typ lidí, že za nás to nebylo, teď se řeší každá blbost, je to jen hlavička, ta nepotřebuje nějakou helmičku, to se spraví samo, apod.
Mají takový názor skoro na vše a už mě to nebaví, tak mě jen zajímalo, jestli je něco co bych řekla a byl by od nich klid.
Helmička je pro mě naprosto skvělá věc a vím, že dokáže dělat zázraky, jenže nějakým lidem to úplně nevysvětlíš.
To je na prd toto…trošku mi to připomíná tchýni..ona je teda skvělá, ale protože má 5 děti s velkým věkovým rozdílem tak zase jede:doktoři každých pár let vymyslí nějakou jinou blbost…nicméně to říká spíš jen tak, ne že by to myslela nějak zle…jen říká co doporučovali doktoři u jejich děti a jak se to lisilo u těch starsich které měla v letech 77,78 a 79 a u těch dvou mladších kteří se narodili v roce 90…a zároveň pak ještě u prvnich vnoučat který byli krátce potom… 😁
Skorotchanovcum bych řekla že lepší řešit teď tou helmičkou než v budoucnu platit třeba drahou plastiku a řešit že dítěti ve škole dávají nelichotivá přízviska…
@Anonymní píše: Řeším, ale mám na to názor, jako snad každý normální rodič, udělat pro dítě co jen jde.
Jde mi spíš o to, co říct rodičům přítele, oni jsou takový ten typ lidí, že za nás to nebylo, teď se řeší každá blbost, je to jen hlavička, ta nepotřebuje nějakou helmičku, to se spraví samo, apod.
Mají takový názor skoro na vše a už mě to nebaví, tak mě jen zajímalo, jestli je něco co bych řekla a byl by od nich klid.
Helmička je pro mě naprosto skvělá věc a vím, že dokáže dělat zázraky, jenže nějakým lidem to úplně nevysvětlíš.
Proc bys jim to mela obhajovat?
@Eowyn01
Tady nejde o obhajobu, ale o to, že nepotřebuju pořád poslouchat to, co jsem tady napsala.
Můžeš říct cokoliv, ale klid asi mít nebudeš. Mně to řekla i naše doktorka, že by žádnou helmicku nedávala, že to není moc. A komplikace? Může mít pak dítě každé ucho jinde - problém mít brýle. Muze mít pak dítě špatnou čelist, každou půlku obličeje jinou. Problém to rozhodně je. Ale pak se s tím nedá nic dělat. Co nejvíc cvičit, polohovat, helmicku…
Ahoj zajímalo by mě, jaké jsou následky plagiocefalie, pokud se neléčí (pomocí helmičky).
Nemyslím teď, ze stránky estetiky, ale co se týče zdraví, vývoje, apod., jestli jsou nějaké konkrétní následky, jestli hrozí třeba špatný srůst lebky, apod., může to hrozit?