Plané sliby od otce dítěte, co dál?

Anonymní
27.10.25 17:20

Plané sliby od otce ditěte

Potrebuju se asi spis vypovídat, protože je mi jasné že se asi nic nezmění, ale jednoduše, jsem vycerpana. Mame 2,5 mesicni holcicku, s manzelem jsme spolu 8 let. Vzdy miminko moc chtel, to ja spis ne. Nakonec jsem se rozhodla ze tedy ano. Prvne se stala prebaloval vstaval v noci i kdyz kojim tak aspon uspaval, rourkoval. Trpi hodne na bolave brisko a prdiky. Jenze posledni dva tydny je to spis ze mu musim rict nez aby sam od sebe neco udelal. Jasny ma to tak hodne ne li vsichni chlapi. Ale je to uz strasny. Ja sem s malou cely den, kdy jen rve koji se nebo spi. A ze posledni dny spis nespí. Dnes treba 1,5h za cely den. Uz jsem k. o. a on sedi u pc a hraje hry na mobilu. Vyjela sem na nej a rekla ze ji muze uspat on ze jsem unavena. Tak mi rekl ze ja to umim lip. No neumim. Spis ji vzdy uspim zazrakem. Stve mě. Vcera si dal par piv coz mi nevadi, ale mel kecy, ze se bude vic zapojovat, ze vi ze sem na to vse sama a chce mi pomoct a ze si mam i o pomoc rict. Zdůrazňuji ze s tim zacal sám. Nic jsem mu nevyucitala. Ačkoliv dnes uz mi pohar přetekl.. :( i po tech letech asi nevim jak na nej. Sama sem horka hlava a nez abych neco rekla vcas tak pozdeji vybouchnu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17021
27.10.25 17:52
@Anonymní píše: Více

Taky jsem horká hlava, ale v tomto bych prostě přišla s ditetem, ze bych potrebovala udelat to a to, tak ať treba na půl hodiny dítě zabavi :nevim: Nedělat nic a vyjet, to není zrovna nejlepší přístup :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
27.10.25 18:07

Chápu, že když je člověk unavený, tak na to mnohdy tolik nemyslí a ani nemá sílu, ale mně se u partnera osvědčuje, když ho hodně chválím. A ne jenom tak „diky za pomoc“, ale ve stylu „je, super, díky tomu, že jsi pomohl, jsem si mohla chvilku lehnout a je mi líp“. Teda záleží samozřejmě, co udělá za každou maličkost taky nechválím takhle. :) Nebo si prostě rozdělte povinnosti, pokud je to možné. Např. Večer uspává on jednou za 2 dny nebo cokoliv. Třeba u nás např. nakupuje jen manžel, taky vynášení smetí, je to jeho povinnost a starost. Já se zase starám o praní, žehlení, okna. Zbytek se podělíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80306
27.10.25 18:19

Měli jsme soud o dítě, ona ho taky nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2019
27.10.25 18:42
@Anonymní píše: Více

Jakmile bude doma, tak prostě ať jde s malou v kočárku ven. Prostě mu to oznam, neptej se.
Potřebuješ si odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
27.10.25 18:44

Já vím, že je to pro tebe na budku.. ale mám už taky něco odžito a znám mužské reakce na stres.. a ten únik k pc a mobilu mezi ně patří. Bez vyhrocených emocí si zkuste promluvit, jasně a konkrétně mu řekni, co bys od něj potřebovala. Jste unavení oba dva a muži v takových chvílích cítí navíc i bezmoc a ztrátu mužských kompetencí, protože vlastně nemůže nic dělat, nemá věci pod kontrolou a stejně jako ty je v úplně nové životní situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37190
27.10.25 21:39

Strč mu ji do kočárku ať jde ven. Zbytek mu řekni co potřebuješ aby udělal když mu to samotnému nedojde. Je to opruz, třeba se to časem naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí