Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, mám 9m holčičku a od narození spí každý denní spánek v kočárku. V posteli prostě usne (u prsa) jen na noc. Jak jste to řešili? Kdyby bylo třeba - 10 nebo tak. Změnilo se to u Vas když začalo dítě chodit? Odpadlo doma samo nebo vůbec?
Díky všem
Měla jsem takové dítě a ne nenaučilo. V zimě tedy spalo v kočáru u garáže, kde bylo pocitově tepleji. Při hoďně mínus v pootevřené garáži.
Dcera mi spala jen v kočárku, tak jsem pořídila kočárek jen na doma a uspávala ji takhle. Nezměnilo se to, jak přestala spát v kočátku, tak přestala spát úplně.
Dcera mi spala v kocarku do 1 roku.pak jsem ji naucila spat v postylce. nepovedlo se hned na poprve. poprve si vyrvala kocarek, podruhe uz plakala jen chvilku a nakonec v postylce usnula. trvalo to asi tyden nez usnula v postylce bez problemu.
U nas po roce přestal spat v kočáre, neusnul by tam ani smykem a naopak začal spat doma. Uz mel jeden denní spánek.
@SabaRem syn spával jenom v kočárku do cca 14m, pak přešel na jeden spánek a už zase chtěl spát doma. Ve 20m začal odpolední spánek vynechávat a tak cca 3× do týdne nespí vůbec. V kočárku neusne vůbec, doma je to lepší.
Syn spal taky tak rok a půl urcite venku. Bylo mu jednou, jestli je slunečno, nebo deštivo, nebo mrzlo ![]()
U nás bylo báječné období, kdy dítě usnulo i jinde než v kočárku, pěkně po obědě doma v postýlce, někdy po roce věku. Bohužel trvalo jen tři měsíce, než dítě dospělo k názoru, že spánek přes den není potřeba vůbec.
Dcera spala jen v kočárku a to se muselo jen jezdit!! - zaparkovat nešlo
zhruba asi do roka. Mohla jsem se stavet na hlavu, ale v postylce neusla. Po roce usinala na kojicim polstari u prsa, ale nesmela jsem se pohnout
preji pevné nervy, všechny jsme to přežily : ![]()
Ne. musela být totálně k. o. aby usnula doma v postýlce…jinak jsem jezdila…naštěstí teda dopolední spánek dokud ho měla byla relativně ochotná absolvovat tak že jsem ji uhoupala v autosedačce a pak případně prendala do postýlky…kolem roka už to ale nic nefungovalo..to už ale přešla jen na jeden spánek…ten pak trval až do 2-2,5 let kdy pak přes den spát přestala…do té doby jsem přes den jezdila…naštěstí třeba za špatného počasí stačilo jen popojíždění kočárkem sem tam buď v bytě nebo na chodbě před bytem (máme prostornou chodbu a v létě tam byl i příjemny chládek) naopak mladší zas lépe spal doma..v kočáře jen když se jelo..jakmile jsem zastavila tak se vzbudil a řval…to bylo horší než muset denně minimálně půl hoďky jezdit než starsi usnula…tady jsem musela jezdit pořád..nemohla jsem ani zajet do obchodu pro rohlíky… ![]()
@Janli píše: Více
A spala ti i doma? Já jsem taky pořídila kočar na doma, ale ta naše potvora to poznala a musela jsem vždycky ven ![]()
Me zas jen v šátku a za chůze. Nemohla jsem se ani zastavit a pohupovat
Uspala jsem v kočárku zachumlanou a postavila do chodby, kde jsem ji odlehčila zachumlání…přes den v posrali mi spaly až po 2.narozeninach, jedna usnula čtením a druhá ještě kojením…ale mně dobře spaly i v autě, takže cesty plánuju na čas spánku…