Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Často ne, ale u obou dětí se mi to stalo ![]()
To chce klid, je to jen období.
Když je pád z výšky dítěte, tak je to ok (pokud není krev). Takže i kdyby to bylo z gauče, tak se neboj.
Padaly obě dvě, prostě jsem pár dní u nich seděla a hlídala, než se naučily jít dolů.
Starší padal tak, že si po pádu vypínal dýchání - podobné jako afektivní záchvat.
Nic se nestalo, respektive má další zkušenost. Bez toho to v podstatě nejde. Naše děti byly na sebe celkem opatrné a já samozřejmě dávala pozor, aby se nedostaly do nebezpečné situace, ale stejně se sem tam někde ducly.
Ty jí určitě za každou cenu nechytej. Postarej se o všechny ostré rohy a další zbytečnosti, o které by se mohla zranit, uklouznout po nich nebo je rozbít, ať nedosáhne na nic horkého apod.
A taky si dej pozor, ať ji normálně utěšíš a pošleš zpátky do akce. Ani z toho nedělej tragédii, ani nedělej, že se nic nestalo. Bude se rozvíjet psychicky i fyzicky.
Jo, u obou. Starší se postavil v 6 měsících a padal jak hruška, protože nechápal, co má dělat, aby se dostal na zem, mladší zase neměl pud sebezáchovy, takže se naučil vstát bez opory, ale neudržel se a spadl. Oba se dožili puberty a následky to na nich nenechalo.
Ahoj holky, mám 11m holčičku, obchází nábytek. Bohužel jsem se na sekundu otočila, holčička stala u gauče a pro něco se natahovala a slítla na zem a praštila se do hlavy. Brečela, ale už je v pohodě. Docela si to vycitam, stávalo se vám tohle často?