Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj
potřebovala bych radu zkušenějších
Příští rok chceme svatbu, máme už zařízený kulturák, co mě ale děsí je další planovanivůbec nevím kdy co plánovat aby byl dostatek času. Kdy vybrat šaty? Kdy vybrat květiny? Kdy vybrat to a to a Kdy co a co zařídit
chci se tedy zeptat, zda máte nějakou stránku kde třeba najdu nějaký super plán, protože já jsme našla milion a nevím, který je ten pravý
svatba má být za necelý rok, takže ještě čas je, ale říkám, jsme z toho vyjukana a ráda bych nějaký náčrt, nějakou představu jak a co udělat v jakem časovém úseku
Stačí se podívat na net, my máme svatbu za měsíc a půl a máme pouze zařízené místo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj
Příští rok chceme svatbu, máme už zařízený kulturák, co mě ale děsí je další planovanivůbec nevím kdy co plánovat aby byl dostatek času. Kdy vybrat šaty? Kdy vybrat květiny? Kdy vybrat to a to a Kdy co a co zařídit
chci se tedy zeptat, zda máte nějakou stránku kde třeba najdu nějaký super plán, protože já jsme našla milion a nevím, který je ten pravý
svatba má být za necelý rok, takže ještě čas je, ale říkám, jsme z toho vyjukana a ráda bych nějaký náčrt, nějakou představu jak a co udělat v jakem časovém úseku
Proč anonym? To je nějaké citlivé téma? ![]()
Fotografa, oddávajícího, kameramana, floristku, hudbu, kosmeticku, kadeřnici zkus klidně obvolat hned. Hlavně to dobří jsou zabrání dost dopředu. Šaty muzes klidně už na podzim. Nebo klidně můžeš až na jaře, ale tam už třeba hrozí, že bude výběr z méně modelu.
Pak co mě dál napadá a bude stačit řešit na jaře jsou pozvánky a oznámení, prstynky, cukroví, dort, doplňky a šaty pro nevěstu, oblek a boty ženich, případně šaty družičky.
Pak co před svatbou ještě řešit tak určitě auta (kdo jak pojede), kdo bude dělat řidiče a rozvážet hosty,
Hlavně s dostatečným předstihem odhadnout počet hostů a sehnat catering. Asi budete mít hodně lidi? To muže byt problém, část těch firem dela třeba jen do 60 nebo do 30 lidi (například), a na více nemá kapacitu ![]()
Jestli bude svatba v lete, tak shanet toto v únoru je už na poslední chvíli
![]()
@Dahlia0409 píše:
Stačí se podívat na net, my máme svatbu za měsíc a půl a máme pouze zařízené místo
Jojo, my to měli taky tak, covidová svatba nám to dělala hodně akční.
Ale my chtěli malou skromnou, takže to ve finále ani nevadilo.
Zakladatelce bych doporučila stránku beremese.cz, tam se dá najít asi všechno.
@Parninas píše:
Jojo, my to měli taky tak, covidová svatba nám to dělala hodně akční.Ale my chtěli malou skromnou, takže to ve finále ani nevadilo.Zakladatelce bych doporučila stránku beremese.cz, tam se dá najít asi všechno.
Taky budeme mít pár lidí a jen tak komorní, takže toho tolik potřeba zařídit naštěstí není ![]()
A tak co zkusit svatebni agentku? Neco to stoji, ale odpadl by ti ten stres ze zarizovani a planovani a je i dobry to, ze ti pak zorganizujou i svatebni den, coz je za me super, protoze nebudes vedet, kde ti hlava stoji. Agentka vi, kdy, co, kde a jak a obvykle ma i svoje kontakty, takze bys to fakt mela s minimem nervu a porad bys mela po ruce nekoho, kdo by ti poradil.
Svatbu a to klasickou jsme organizovali tři měsíce. Nejprve matriku, místo, pak restauraci, oznámení dva měsíce předem, šaty taky, fotografa, zákusky tak 14 dní předem, kytky a výzdoby týden před a všechno v klidu. Nechápu šílení rok dopředu. prstynky na zakázku trvalý měsíc
Jako prvni je třeba zařídit termin na matrice a místo na hostinu. Nekde se to dela i rok dopredu, tuplem, pokud je to profláknuté misto v plne sezone, ani ten rok stacit nemusí. U nas matrika pouští terminy vzdy 1. ledna na 1. Pololetí, 1.7. na druhe pololetí. 3. Ledna byla polovina termínů pryč.
Pak jsem si v prubehu unora začala shánět šaty, rozmysleli sme výzdobu, objednali vybavení (zahradni slavnost, takze půjčovna - stany, stoly, zidle, pipa, velky profigril, sklo, nádobí,… Velky ohlas měl „satnovy věšák“, aby hosti nemuseli valet mikiny a teplejsi obleceni, kabelky a dalsi věci někde po zemi nebo po židlích).
Behem brezna a dubna jsme nakupovali boty, obleceni pro zenicha, a zdobeni na vyvazky a do vlasů pro me a svedkyni. Objednat dort, kolacky, kvetiny mesic dva dopředu (opet, kdyz chces neco extra, musíš driv, ja to trochu prokoucovala a mela sem potíže
![]()
Hudba, catering, pití, podle kdo ti to zarizuje (u kamarádů staci pár týdnů, u firem urcite tri měsíce dopředu).
Prstynky, zlatnictví si davaji vesměs trimesicni lhutu na vyrobu.
Zapomněla sem na neco??
![]()
@Dahlia0409 píše:
Stačí se podívat na net, my máme svatbu za měsíc a půl a máme pouze zařízené místo
Maledivy ve dvou? ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Maledivy ve dvou?
To by nemuselo být marný ![]()
Ahoj
vůbec nevím kdy co plánovat aby byl dostatek času. Kdy vybrat šaty? Kdy vybrat květiny? Kdy vybrat to a to a Kdy co a co zařídit
Příští rok chceme svatbu, máme už zařízený kulturák, co mě ale děsí je další planovani