Svatební bochník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
11.7.23 21:08

Svatební bochník

Dobrý den, tento měsíc máme svatbu a ráda bych se vás zeptala na radu. Ráda bych dodržela tradici kousání do svatebního bochníku, ale bohužel si nedokážu představit, péct takto obrovský bochník. Ráda bych se tedy zeptala, jestli neznáte nebo nemáte kontakt na člověka, který se tím zabývá, nejlépe v Karlovarském kraji.
Děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64827
11.7.23 21:19
@Pinuša píše:
Dobrý den, tento měsíc máme svatbu a ráda bych se vás zeptala na radu. Ráda bych dodržela tradici kousání do svatebního bochníku, ale bohužel si nedokážu představit, péct takto obrovský bochník. Ráda bych se tedy zeptala, jestli neznáte nebo nemáte kontakt na člověka, který se tím zabývá, nejlépe v Karlovarském kraji.
Děkuji :lol:

to existuje? Slyším to poprvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
11.7.23 21:23
@Pinuša píše:

cože? jaká tradice? a z které je to země?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
11.7.23 21:25

V životě jsem o tom neslyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
11.7.23 21:33
@Karolina0311 píše:
V životě jsem o tom neslyšela :think:

ani já ne, teď se ptám mamky 60+ a také to nikdy ani neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
11.7.23 21:47

Jakože koluje jeden bochník chleba a každý si hryzne? My tomu ve skautu říkali Na hamouna. Kolovala tatranka a kdo snědl poslední ždibek byl hamoun. Dost velká chuťovka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
11.7.23 22:09

Korovar nebo kolovar nebo tak nějak. Kamarád ze Lvova to měl když se ženil.

Edit: koroval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.7.23 22:15
@Pinuša píše:

Rozepiš se o tom více ;) to mě zajímá.
U nás je pouze roznášení koláčů před svatbou sousedům v okolí :mrgreen:
Jinak jen knedlíčková polévka, rozbíjení talíře, vzájemné krmení z děrované lžíce apod… ale to je myslím všude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14564
11.7.23 22:16

No pokud se jedná o tu ruskou nebo ukrajinskou tradici, tak moc nechápu význam toho, že ti ho někdo cizí upeče? To má přece docela přísná pravidla, kdo a jak ho peče a jestli jsem to správně pochopila, nevěsta a ženich ho mají dostat, ne u někoho objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
11.7.23 22:17

To mají na Ukrajině, není to česká tradice. Minulý rok v srpnu jsem na takové svatbě byla a tento chleba tam putoval. Zeptala bych se jakékoliv Ukrajinky.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
11.7.23 22:21

https://fashion-cs.decorexpro.com/svadba/karavaj/

Taky nic takového neznám, tak jsem zagooglila. A podle webu výš by měli chléb péct rodiče ženicha? A předávat ho novomanželům, jako symbol bohatství, spolu se solí jako talismanem proti zlým duchům.

Což o to upéct chleba v podstatě problém není. Já bych spíš nedala to zdobení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný