Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nepřijde mi to zase tak mimo. Peněžní dary se k svatbám běžně dávají.
Já myslím, že obzvlášť v té kombinaci s něčím osobnějším je to super dárek. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, otázka je jasná. Dát tátovi jako svatební dar peníze? Je to vhodné? Koupila jsem jim poukaz na romantický piknik na zámku + jsem sestavila spíš pro srandu krabici poslední záchrany pro novomanžele a samozřejmě svatební přání. Když jsem se ptala, co by si přáli, tak říkali klasický nic. A já pořád váhám. Tátu mám moc ráda, jeho budoucí žena je taky super člověk. Vztahy máme moc dobré. Bydlí spolu, takže do domácnosti vše mají a nějakou finanční nouzi netrpí. Ale vždycky, když k nim přijedeme, tak nám pak nabalí spoustu věcí ze zahrádky, domácí vejce atd. Znáte to, klasicky u rodičůRáda bych jim to nějak oplatila, ale nevím jestli zrovna finanční dar je to pravé. Nemyslím si, že by se urazili, kdybych jim peníze dala. Zároveň to ale asi ani nečekají. Tátovi je přes 50 let.Prosím anonym, protože svatba je jen v rodinném kruhu a nikdo o ní neví. Tak ať to tady nickem nepropálim.
Pokud piknik nebyl nejlevnější, nějakou hotovost bych přidala. Ale nebrala bych jako nutnost toho dávat tolik, záleží, no ![]()
@Anna766 ano, to vím. Přátelům jsme vždycky dávali. Jen u toho táty mi to přijde takový divný
![]()
@Dahlia0409 piknik stál 2500Kč, takže to pořádně nepokryje ani „náklady“ které za nás nejspíš budou mít. U kamarádů sem vždycky dávala tak, aby na nás nebyli škodní (počítala sem jídlo 1500/os + když bylo ubytovani) a k tomu něco na víc pro novomanžele ![]()
Ale jo, asi máte pravdu. Dám mu něco ke přání do obálky a bude ![]()
Tak to já půjdu proti proudu - rodiči, pokud to není opravdu a stoprocentně vyžádané, bych peníze v žádném případě nedávala.
Peníze se na svatbě dávají na start do života, bydlení, rodinu, to je v tomhle věku už mimo.
Mně osobně by bylo velmi nepříjemné, kdyby mi dítě dávalo finance. Možná až budu stará babička, ale ke svatbě? To v žádném případě…
Jestli ti to, co už jsi vymyslela, nepřijde „dost“ vymysli ještě něco dalšího. Ale spíš z kategorie - fotoalbum, video, překvapení, ne obálku s penězi.
@Anonymní píše:
Ahoj, otázka je jasná. Dát tátovi jako svatební dar peníze? Je to vhodné? Koupila jsem jim poukaz na romantický piknik na zámku + jsem sestavila spíš pro srandu krabici poslední záchrany pro novomanžele a samozřejmě svatební přání. Když jsem se ptala, co by si přáli, tak říkali klasický nic. A já pořád váhám. Tátu mám moc ráda, jeho budoucí žena je taky super člověk. Vztahy máme moc dobré. Bydlí spolu, takže do domácnosti vše mají a nějakou finanční nouzi netrpí. Ale vždycky, když k nim přijedeme, tak nám pak nabalí spoustu věcí ze zahrádky, domácí vejce atd. Znáte to, klasicky u rodičůRáda bych jim to nějak oplatila, ale nevím jestli zrovna finanční dar je to pravé. Nemyslím si, že by se urazili, kdybych jim peníze dala. Zároveň to ale asi ani nečekají. Tátovi je přes 50 let.Prosím anonym, protože svatba je jen v rodinném kruhu a nikdo o ní neví. Tak ať to tady nickem nepropálim.
Dala bych něco osobnějšího
jinak mimo otázku, ale je moc pěkné vidět, že se i v tolika letech dva lidé berou ![]()
@Zluta_pastelka píše:
Tak to já půjdu proti proudu - rodiči, pokud to není opravdu a stoprocentně vyžádané, bych peníze v žádném případě nedávala.Peníze se na svatbě dávají na start do života, bydlení, rodinu, to je v tomhle věku už mimo.
Mně osobně by bylo velmi nepříjemné, kdyby mi dítě dávalo finance. Možná až budu stará babička, ale ke svatbě? To v žádném případě…
Jestli ti to, co už jsi vymyslela, nepřijde „dost“ vymysli ještě něco dalšího. Ale spíš z kategorie - fotoalbum, video, překvapení, ne obálku s penězi.
Tak si můžou k darovaným penězům něco přihodit a zajet si i na menší svatební cestu.
@Zluta_pastelka peníze snad můžou byt i na start s novým člověkem, ne?
Nebo od určitého věku dávat už jen poukázku na pohřeb? To je snad jedno, kolik ten novomanželům je, ne?
Jinak zakladatelko peníze můžeš podarovat i nějak kreativně, co třeba kašička plna padesatikorun nebo měšec či truhlicka zlaťáků (dvacek)?
To by pak měli na pivo/kavárnu například ![]()
Davat svemu otci penize ke svatbe mi prijde jako chystat mu prekvapeni k Mikulasi.
To,.co jsi jim nachystala, je pekne gesto,.ale penize? Kolik ti je? Vzhledem k veku otce muzes byt tak cerstve po vysoke skole.
@PaníBovaryová no my si stále k Mikuláši či k Velikonocům balíčky dáváme ![]()
Jinak je mi skoro 30, už několik let pracuju, takže peníze nejsou problém. Kdybych je dát nechtěla, tak to neřeším.
@Ughg píše:
@PaníBovaryová no my si stále k Mikuláši či k Velikonocům balíčky dáváme
Jinak je mi skoro 30, už několik let pracuju, takže peníze nejsou problém. Kdybych je dát nechtěla, tak to neřeším.
Máma mi dodnes (30+) dává balíček ke dni dětí.
![]()
@Semtex píše:
@Zluta_pastelka peníze snad můžou byt i na start s novým člověkem, ne?Nebo od určitého věku dávat už jen poukázku na pohřeb? To je snad jedno, kolik ten novomanželům je, ne?Jinak zakladatelko peníze můžeš podarovat i nějak kreativně, co třeba kašička plna padesatikorun nebo měšec či truhlicka zlaťáků (dvacek)?
To by pak měli na pivo/kavárnu například
No to právě není, protože, pokud to napíšu natvrdo, brát si v tomhle věku peníze od dětí (i formou daru) je prostě faux pas. A to obrovské.
Předpokládat, že rodiče nemají na svatební cestu (@Anna766) nebo na běžnou útratu je ve věku, kdy by měli být finančně na vrcholu prostě… trapné.
Samozřejmě, životní situace mohou být různé. Pokud oba o všechno přišli rozvodem, jsou v invalidním důchodu, vážně nemocní apod., pak finanční příspěvek dává smysl. Ale to musí být opravdu jasné, vykomunikované z obou stran a naprosto nepochybné. Dávat finance na blind má prostě obrovský potenciál velkého trapasu.
@Anonymní píše:
Nedávala bych, to je spíš tak do toho začátku, ale když už je taťka zařízený. Vymyslela si hezký dárek, pokud myslíš, že to je málo, tak můžeš ještě nějakou drobnost. Ale peníze by myslím byly pro ně „nepříjemné“ ![]()
Ahoj, otázka je jasná. Dát tátovi jako svatební dar peníze? Je to vhodné? Koupila jsem jim poukaz na romantický piknik na zámku + jsem sestavila spíš pro srandu krabici poslední záchrany pro novomanžele a samozřejmě svatební přání. Když jsem se ptala, co by si přáli, tak říkali klasický nic. A já pořád váhám. Tátu mám moc ráda, jeho budoucí žena je taky super člověk. Vztahy máme moc dobré. Bydlí spolu, takže do domácnosti vše mají a nějakou finanční nouzi netrpí. Ale vždycky, když k nim přijedeme, tak nám pak nabalí spoustu věcí ze zahrádky, domácí vejce atd. Znáte to, klasicky u rodičů
Ráda bych jim to nějak oplatila, ale nevím jestli zrovna finanční dar je to pravé. Nemyslím si, že by se urazili, kdybych jim peníze dala. Zároveň to ale asi ani nečekají. Tátovi je přes 50 let.
Prosím anonym, protože svatba je jen v rodinném kruhu a nikdo o ní neví. Tak ať to tady nickem nepropálim.