Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Muzes rodit normalne a cisar teprv, kdyby se to nerozbehlo samo.
Tak záleží jaký je důvod k císaři. Ale myslím, že později než v den termínu ho nedělají.
Tak tohle záleží na tobě, většinou se termín plánuje nejdéle na termín očekávaného porodu. Ale pokud nebudeš mít problémy v tehotenstvi, tak klidně můžeš zkusit rodit přirozeně. Čemu bych se vyhnula, tak je určitě vyvolávání porodu po císaři a případnému urychlovani spontanniho porodu oxytocinem, je tam zvýšené riziko prasknutí dělohy.
Ale ses na začátku těhu, takže času je hodně a stát se může také cokoliv. Případně můžeš zkusit oslovit co nejvíc porodnic a optat se jak to u nich chodí s plánovaným císařem.
Dobrý den,
chci se zeptat, jak se teď přistupuje k plánovaným císařským řezům -kdy se obvykle plánují. Vím, že jednu dobu se doporučovalo co nejdřív, aby nezačal porod, teď jsem zas četla, že trochu rozběhlý porod je lepší kvůli riziku astmatu u miminka… Chcic se zeptat, jaké máte zkušenosti. Udělají mi tu sekci třeba až týden po termínu, když nebude mít miminko ani já žádné problémy a nebude v den termínu nález na čípku, jako žen porod je na spadnutí? Jedná se o druhý porod, první byl akutní císař a těhotenstvá vyvolávané až týden po termínu, vůbec nic se nedělo.
Děkuji.
Omlouvám se za anonym - velmi čerstvé těhotenství.