Vyvolání - nízká váha

12
16.3.22 07:47

Vyvolání - nízká váha

Ahoj holky, jsem 38tt, můj malej je prý dost maličký (2300g) a bude mu více prospivat venku, takže tento pátek mě čeká indukce … vůbec se na ní netěším a raději bych aby si řeklo tělo samo…jsem otevřená na prst, čípek měkký a hlavička je opravdu hodně nízko, ale to cely 3 trimestr… zkouším různé babské rady na vyvolání porodu, ale docela se bojim toho sexu, když má hlavicku takto nízko, myslíte, že bych mu třeba mohla nějak ublížit? :D já ji cítím hned jak si tam sáhnou už na kousek prstu :D
A vyvolávalo někomu porod ze stejného důvodu? Jak to probíhalo? Bylo vaše mimčo nakonec větší, menší, nebo se s odhadem trefili? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
851
16.3.22 08:00

U nás se mělo vyvolávat ze stejného důvodu, ale nakonec jsem po Hamiltonu a domácím vyvolávání přijela 2 hodiny před plánovaným příjmem. Porodní váha se od odhadů nelišila ani o 100g. Držím palce :kytka:
Pokud ti není příjemná myšlenka sexu jako takového, tak stačí sperma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 08:02

Ahoj, já přenášela 14 dní po termínu a musela jsem jít na akutní sekci. Doktoři rikali, že mály má 3,5 kg ovšem se o kilo spletli a nakonec měl 2,5 kg, tak bych tě váze moc nevěřila.. já osobně bych na vyvolání porodu už nikdy nešla, nesnesitelné bolesti a navíc je to nepřirozeně. Přeji hodně síly.

• Citovat
  • Upravit
35787
16.3.22 08:23

A on neroste nebo proč ti chtějí vyvolávat porod? 2300 mi na 38 týden nepřijde zase tak málo, navíc je to odhad. Konzultovala jsi to i u jinýho doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.3.22 08:31

@JancaS84 Ano, moje paní doktorka mě s tím poslala do nemocnice, dělalo se mi více kontrol a malý prý nepřibírá jak by měl, 2300 je největší odhad co se povedl po několikátém pokusu, ostatní byly ještě menší (2100g, 2200g, 2050g a 2280g) a prý je to mimo tabulek, po 38 tt se mu prý bude dařit určitě lépe venku a prý ani nejde potom ta váha tolik kontrolovat ty poslední dva týdny, na první pohled má prý malé bříško a mám málo plodové vody( to má být prý známka toho, že nepřijmá a následně nevylučuje tolik živin, kolik by měl) ačkoliv všechny průchody jsou v pořádku a vše proudí jak má :nevim:… právě, že jsou to jen odhady, tak mám také počítat s tím, že by mohl být i dokonce menší a jít na JIP, ale já osobně si myslím, že zase tak malý není :lol: aspoň podle toho, so tam teď provádí… Viděli mě celkem 4 doktoři ( moje gynekoložka, která je dost opatrná a 3 doktoři v Liberecké nemocnici) No moc nadšená jsem z toho nebyla, ale nechci jim něco odmítnout apoté toho litovat, přece jen, to oni tomu snad rozumí více nežli já :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
16.3.22 08:40

Měla jsem to úplně jako ty až na pár změn :)
Hlavičku jsem si ve vagíně nahmatala už na začátku 6. měsíce :) sex jsme měli.
Každopádně já měla preeklampsii a vyvolávali mi porod 34+0. Dítě mělo 1910 g. Čípek na prst už vlastně skoro celé těhotenství. Šla tam dobře zavést tableta.
Přišly kontrakce silné po 3 minutách. Vydržela jsem to hodinu a řekla si o epidural. Musí se dát, když je čípek tak nějak 3-4 cm otevřený. Pak úplná pohoda až do finále, kdy jsem 6 kontrakcí tlačila a bylo to.

Neměla jsem ani klystýr kvůli té nízké hlavičce. Jen mě vycévkovali (úplně poprvé v životě, ale taky to bylo v pohodě). Byla jsem teda celou dobu na monitoru a nemohla kvůli tomu měnit polohy. Ale díky epiduralu mi to nevadilo. Bez něj by mě na křesle v leže na zádech ale mrsklo :D
Takže za mě vyvolávaný porod jako dobrý. Leželi jsme pak ještě na neonatologii, což možná nebudeš ty muset. Většinou a nízkou porodní váhou se tam chodí na těch +-14 dní, než se dítě naučí sát z prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
16.3.22 08:40

Tak to jo, to bude lepší když půjde ven. Sex bych klidně opatrně zkusia.
Jinak vyvolání má každá jinak, co jsem tady četla u někoho rychlovka a lepší jak prirozeny porod a u někoho nepomohlo nic a skončil na císaři.
Mě hrozilo vyvolání taky, tak úplně vím jak se cítíš, ale já jsem byla 41+2 kdyz jsem měla jít, naštěstí si to syn pár hodin před rozmyslel. Pomohl nejspíš Hamilton 2 dny zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
16.3.22 08:41

@Temmari
Nepoužili náhodou termín “intrauterinní růstová retardace”?
Mě to přijde málo. Pokud má špatný poměr mezi bříškem a hlavičkou, pak jednoznačně vyndat dítě zavčas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.3.22 08:44

@brisco tento termín. Nepoužili, není to ze by byl nepoměr, jen má prý takové menší bříško, že je to hubeňour…no snad to není nic vážného 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.3.22 08:45

Ano, mně vyvolávali porod, protože dcera měla růstový percentil pod 10. Odhad váhy trefili, narodila se s 2,7 kg. U druhé dcery to tedy neodhadli, tam mysleli, že bude mít přes 3 kg a nakonec měla taky 2,7.
Jinak vyvolávaný porod byl v mém případě fajn, byla jsem ráda, že jsem pod dozorem a nemusím se stresovat, kdy vyrazit do porodnice. Přeji hodně síly a neboj, zvládneš to :srdce: těš se na miminko, porod není tak hrozný, pro mě bylo daleko těžší pak šestinedělí, naučit se pracovat s miminkem, kojení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 08:48

@Temmari mě u dvojčat před cs tvrdili, že jeden má 3,5 a druhý 3,1 kg takže už jsou opravdu velcí a cs musí být :nevim:… Oba měli jen 2,6, takže se mohlo ještě počkat, oba prospívali a na porod to vůbec nevypadalo.

• Citovat
  • Upravit
12
16.3.22 08:49

@brisco teď jste mě trochu vyděsila 8o, ale nemám to ani v jedné zprávě …tak snad bude malý v pořádku …průtoky mi hlídají a vše je jak má být, on i predtim byl o cca dva týdny menší a jak má hlavicku opravdu hodně dole, tak jim zase tak pořádně nešel změřit :nevim: no říkali, že až na nižší odhad je vše Ok, snad to tedy tak je 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.3.22 08:53
@Anonymní píše:
@Temmari mě u dvojčat před cs tvrdili, že jeden má 3,5 a druhý 3,1 kg takže už jsou opravdu velcí a cs musí být :nevim:… Oba měli jen 2,6, takže se mohlo ještě počkat, oba prospívali a na porod to vůbec nevypadalo.

No já po pravdě si myslím, že má více, jelikož jsem byla na kontrole před nějakými 4 týdny, to měl odhad také 2200g a za tu dobu jsem přibrala kilo a půl (to byl můj největší nárůst váhy za tak krátkou dobu z celého těhotenství) nikde jinde to na mě vidět není, nejsem ani oteklá nic, cele těhotenství mám hodně pohybu… a také mi teda dost přijde, že od té doby nabral dost na síle, protože ty kopance už občas docela bolí :lol: ona i doktorka říkala, že ve finále se mohou seknout třeba i o půl kila a muže mít i o půl kila více, no tak snad bude zdravý a čilý :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
16.3.22 08:56
@Temmari píše:
@brisco teď jste mě trochu vyděsila 8o, ale nemám to ani v jedné zprávě …tak snad bude malý v pořádku …průtoky mi hlídají a vše je jak má být, on i predtim byl o cca dva týdny menší a jak má hlavicku opravdu hodně dole, tak jim zase tak pořádně nešel změřit :nevim: no říkali, že až na nižší odhad je vše Ok, snad to tedy tak je 8o

Nechtela jsem desit. Jen že někdy je lépe dítěti venku. Já jsem prave měla i špatné průtoky pupecnikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.3.22 08:59

Ve zprávě mám napsáno 3. Percentil :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie