Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak zítra nastupovat nebudeš ne? Tak budeš mít času dost na zařizování nebo to nechápu
Proc by si měla mít plánovaný nástup do porodnice? Ja jsem rodila 40+5 přirozeně a ani 5 dni po termínu semnou nikdo nic nedomlouval ohledně případného vyvolani
Děvčata ptám se kdo to tak měl a má s tím zkušenost, ostatní mě celkem nezajímá a nijak mi to nepomůže ![]()
@Anonymní píše: Více
no pochybuju, že by tě jen tak vzali do porodnice, když nebudeš rodit. Jak to budou vykazovat.
Já jsem byla 40+0 a mela jsem za 7 dní plánovaný nastup na vyvolani.
@Viktorka33 píše: Více
tak při přenášení je domluva na plánované vyvolání něco jiného než se tam nechat přijmout jen tak.
@Anonymní píše: Více
no fajn že tě ostatní nezajímá tak se nauč vyjadřovat, jinak do porodnice tě nevezmou jen protože máš termím
@vokishka Zítra bude zakladatelka 40+1, kdyby byla v porodnici jako já, dali by ji termín nástupu. Samozřejmě může porodit i do toho termínu, to ji nikdo nezaručí.
Nástup do porodnice si nemůžeš domluvit, protože nikdo neví, kdy začneš rodit. Ten se domlouvá jen v případě, že máš indikovaný zdravotní důvod k vyvolání porodu. A i tak se počítá s tím, že možná porodíš dřív. I kdyby ti rovnou dali termín za týden, můžeš klidně porodit třeba zítra a v původně domluvený termín už budeš zpátky doma. Takže je to celkově fakt docela blbost a hlídání si tak jako tak nebudete moct domluvit na přesný den a čas. Pardon, jestli tě to nezajímá.
@Viktorka33 píše: Více
no ale jí jde o to, aby byla v porodnici, když se porod rozjede. To, že jí dají termín za týden, stejně nic neřeší.
@vokishka Ne to neřeší, to je pravda.
I s termínem může rodit dřív. Ale to jsem tazatelce i psala.
@Viktorka33 a dekuju! Za normální odpověď ![]()
Samozřejmě chápu, že přijít to muže teď a nebo taky za ten týden, jen jsem se zeptala na věc, kterou sem slyšela/videla od par žen. Že se tu strhne taková lavina sem teda nečekala ![]()
Takže se omlouvám za opravdu asi blby dotaz, ale napadlo mě se jen zeptat.
Při prvním sem rodila normálně v termínu, takže nevím jak to chodí od 40+0 a dál ![]()
Třeba už nepřečteš muj příspěvek a pojedeš
to fakt nikdy nevíš. Nicméně my máme rodinu daleko a babička u nas určitou dobu před porodem bydlela. Ehm já jsem za zo strasne rada, ale asi si umíš představit ty moje tehdejší hormonální nálady s tím spojené ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Zdravím, ženy jdu asi s blbým dotazem, ale třeba s tím některá máte zkušenost

Je možné si domluvit nástup do porodnice?
Zítra jdu na kontrolu a budu 40+1, žádné bolesti, nic..
Jde mi spíše o hlídání staršího prcka, kdy by ho neměl kdo pohlídat nebo odvézt alespoň k babi.