Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bydlení s rodiči opravdu ne, ať máte vztahy sebevíc dobré, tohle bývá cesta do pekel.
Opravdu bude nejlepší, když si postavíte vlastní bydlení někde jinde.
Kdyz mate moznost nasetrit si a jit do sveho tak to tak udelejte.
Určitě vlastní pozemek poblíž rodičů, se kterými lépe vycházíte.
Vlastni pozemek a dum, jednoznacne. Ve vasi financni situaci prece nemusite jit bydlet k rodicum. A v zadnem pripade bych nesla na darovany nezasitovany pozemek. Za prve velke naklady navic a pak budete muset byt vdecni az do smrti. Mame podobny pripad v rodine, deda dal pozemek, deda ridil stavbu, do vseho mluvil a denne je tam na navsteve, ktera pripomina spis kontrolu.
Určitě bych se poohlédla po vlastním pozemku
přeci jen bude jen váš a nikdo vám do toho nebude kafrat. Do bydlení s tvými rodiči, anebo na pozemku od otce přítelkyně bych určitě nešla, protože by to do budoucna nedělalo dobrotu. Navíc pokud máte takovou možnost si našetřit, tak seženete krásné pozemky.
Jinak by mě zajímalo, co děláte za práci ![]()
@Rive píše:
Bydlení s rodiči opravdu ne, ať máte vztahy sebevíc dobré, tohle bývá cesta do pekel.Opravdu bude nejlepší, když si postavíte vlastní bydlení někde jinde.
Tak tak.
Koukni se po vhodným pozemku. Už jen proto, že bydlet ve svahu je fakt blbý. Bohužel moje vlastní zkušenost. Tchánovi vysvětlete, že pozemek ve svahu nechcete, nikdy nevíš, co ten svah udělá, jestli se netrhne. Využití zahrady je nula, nula, nic. Prostě na houby. Znova bych do toho nešla ani omylem.
Myslim, ze sis odpovedel Sam:-). Urcite bych stavela sama. Jen s tim bungalovem na 3 mega…svepomoci? Pak urcite ano, ale s firmly pocitej spis 4 a to se budete muset drzet v rozumnych standardech. Mate finance na to, abyste si mohli dovolit „luxus“ bydleni bez zkazenych vztahu. Problematicky pozemek v dnesni dobe byrokracie, sousedu, kteri se divi, ze nekdo stavi na pozemku vedle a delaji problemy…ani zadarmo.
@Anonymní píše:
Ahoj lidi,Chci si tady nechat od vás poradit. S přítelkyní jsme spolu 8 let. Mě je 26 jít je 24 let. Pracujeme nějakou dobu v zahraničí. Našetřeno máme lehce přes 2 mil. Kč. V poslední době, se hodně díváme na stavební pozemek. Chceme koupit místo ve městě nebo v těsné blízkosti města. Chtěli bychom tak 800-1000m2. Maximální částku jsme ochotni zaplatit 1.3 mil.
Nejraději bychom chtěli menší bungalov. Představujeme si tak 3 mil dům + 1,3 mil pozemek. Jsme schopni do 3 let tyto peníze vcelku vpohodě našetřit, máme v zahraničí dobré pozice a ušetříme opravdu dost na české poměry. ( Dělá to každý měsíc 70 000 Kč průměrě ale spíše více). Tyhle peníze ušetříme každý. Dohromady jsme schopni odložit těch 140 000 Kč +.
Máme na vás dotaz. Asi před 2 roky jsme dostali možnost dostat stavebmé pozemek na vesnici asi 5km od města od otce mé přítelkyně. Pozemek je hodně problematický. Nachází se ve velkém svahu, kde nevede bohužel ani příjezdová cesta. Ptali jsme se známého, který do toho dělá a říká, že jen úpravy by přišli na 500 000 Kč+. Její otec ale počítá s tím, že do toho pozemku na 100% jdeme. Ruku na srdce, já si s jejím otcem moc nerozumím. Nikdy jsme si nic neudělali ale prostě si nerozumíme. Oba jsme jiní. Jeho zajímá jenom pivo a mě sport. Tam se výrazně dělíme. A celkem se bojím, aby mi darovaný pozemek v budoucnu někdy nevyčetl. On ho zdědil a pak bychom ho zdědili my. Aby mi v budoucnu nevyčetl, však ten pozemek je ode mě a měl bych to na talíři denně.
Můj otec, mi nabízí ať jdeme bydlet k nim domů. Máme doma 3 patrový dům v centru města. Moc pěkné místo. Kdyby jsme si to nahoře zpravili, bylo by to krásné bydlení. Ale, zase nechci si pokazit už tak skvělý vztah s rodiči, abychom se v budoucnu nehádali kvůli baráku a jiným věcem. Mám ještě o 9 a 8 let starší dva bratry. Kdybych dostal dům já, myslím si, že by se nám taky pokazil vztah. I když jsem nikdy nebyl k bráchům tak blízko jako oni. Oni jsou od sebe jen o 1 rok, což je pochopitelné. Na druhou stranu, přítelkyně nechce bydlet s mýma rodiči, i když je má moc ráda. Celý život žije s rodiči a babičkou a dědou. Má toho dost a ví, jak to dopadá.
Chceme se tady poradit, jak by jste to řešili v naší situaci?
Snažím se držet opravdu nohama na zemi. Doufám, že to tady nevyznívá nějak namachrovaně, to vůbec ne. Prosím, vůbec to tak neberte.
Opravdu bude asi nejlepší si na vše vydělat sami, když máme tu možnost. Aspoň nás to bude všechno daleko více těšit, když si na vše vyděláme sami.
Díky za reakce!
Tady neni co resit
Koupit svuj pozemek a na nem postavit dum.
A ten pozemek darovany, tak ten at necha pro vnouce ![]()
S vašimi příjmy bych koupila pozemek, který se vám bude opravdu líbit, a stavěla svoje. Můžete si to dovolit, tak je škoda dělat jakékoliv kompromisy.
Nebyla uz tady podobna diskuze?
ale s tim, ze chteli byt v zahranici a pritom stavet..
nebo tak nejak
Určitě vlastní pozemek a stavět. Jen nevím, kde přesně chcete ten pozemek, protože i ceny pozemku se liší. nejsem si jista, jestli 1,3mil. za 1000m2 není málo. ted jsme řešili to stejné, tak to vím.
Ahoj lidi,
Chci si tady nechat od vás poradit. S přítelkyní jsme spolu 8 let. Mě je 26 jít je 24 let. Pracujeme nějakou dobu v zahraničí. Našetřeno máme lehce přes 2 mil. Kč. V poslední době, se hodně díváme na stavební pozemek. Chceme koupit místo ve městě nebo v těsné blízkosti města. Chtěli bychom tak 800-1000m2. Maximální částku jsme ochotni zaplatit 1.3 mil.
Nejraději bychom chtěli menší bungalov. Představujeme si tak 3 mil dům + 1,3 mil pozemek. Jsme schopni do 3 let tyto peníze vcelku vpohodě našetřit, máme v zahraničí dobré pozice a ušetříme opravdu dost na české poměry. ( Dělá to každý měsíc 70 000 Kč průměrě ale spíše více). Tyhle peníze ušetříme každý. Dohromady jsme schopni odložit těch 140 000 Kč +.
Máme na vás dotaz. Asi před 2 roky jsme dostali možnost dostat stavebmé pozemek na vesnici asi 5km od města od otce mé přítelkyně. Pozemek je hodně problematický. Nachází se ve velkém svahu, kde nevede bohužel ani příjezdová cesta. Ptali jsme se známého, který do toho dělá a říká, že jen úpravy by přišli na 500 000 Kč+. Její otec ale počítá s tím, že do toho pozemku na 100% jdeme. Ruku na srdce, já si s jejím otcem moc nerozumím. Nikdy jsme si nic neudělali ale prostě si nerozumíme. Oba jsme jiní. Jeho zajímá jenom pivo a mě sport. Tam se výrazně dělíme. A celkem se bojím, aby mi darovaný pozemek v budoucnu někdy nevyčetl. On ho zdědil a pak bychom ho zdědili my. Aby mi v budoucnu nevyčetl, však ten pozemek je ode mě a měl bych to na talíři denně.
Můj otec, mi nabízí ať jdeme bydlet k nim domů. Máme doma 3 patrový dům v centru města. Moc pěkné místo. Kdyby jsme si to nahoře zpravili, bylo by to krásné bydlení. Ale, zase nechci si pokazit už tak skvělý vztah s rodiči, abychom se v budoucnu nehádali kvůli baráku a jiným věcem. Mám ještě o 9 a 8 let starší dva bratry. Kdybych dostal dům já, myslím si, že by se nám taky pokazil vztah. I když jsem nikdy nebyl k bráchům tak blízko jako oni. Oni jsou od sebe jen o 1 rok, což je pochopitelné. Na druhou stranu, přítelkyně nechce bydlet s mýma rodiči, i když je má moc ráda. Celý život žije s rodiči a babičkou a dědou. Má toho dost a ví, jak to dopadá.
Chceme se tady poradit, jak by jste to řešili v naší situaci?
Snažím se držet opravdu nohama na zemi. Doufám, že to tady nevyznívá nějak namachrovaně, to vůbec ne. Prosím, vůbec to tak neberte.
Opravdu bude asi nejlepší si na vše vydělat sami, když máme tu možnost. Aspoň nás to bude všechno daleko více těšit, když si na vše vyděláme sami.
Díky za reakce!