Plány v den vysvědčení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Plány v den vysvědčení?
Jaké máte plány zítra po vysvědčení? Vyráží obvykle rodiny hned na výlety nebo to nechají na další dny?
Zvažujeme, zdali zítra vyrazit do velikého zábavního parku, ale nevíme, jestli už bude plný stejně jako je o prázdninách. Nebo méně. Nebo naopak více, pokud mají rodiče tendenci odměnit děti za vysvědčení hned ten den?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zítra jen symbolicky dáme společný oběd (ve čtyřech). Půjdeme na novou točenou zmrzlinu. Každý dostane svoji dárkovou tašku (dcerám jsem objednala několikery plavky, syn tam má sportovní věci, něco dobrého jim taťka dovezl z Maďarska včera a nějaké peníze). Zítra má odpoledne syn ukončenou hasičů. Až se vrátí, tak večer vezmeme věci a vyrážíme na návštěvu a pracovní víkend k mojí rodině. Kde máme nejstarší dítě. Mohlo se jít za vysvědčení zítra do ZOO, když bude od dopoledne volno. Ale prý neee. Mamko, už nejsme malí. My chceme pak do Rakouska do termálů na relax a do aquaparku. Ale to si necháme, jak budeme jednak všichni doma a bude trošku hnusněji venku. Tak se skočí operativně do auta a pojede se. Takže pak dodatečně tohle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych takové akce nechala na jindy… však prázdniny tímto dnem teprve začínají, tak není kam spěchat. ![]()
Ale vždycky jsem koupila synkovi, nějaký ten jeho oblíbený zákusek a pak jsme si odpoledne zašli někam na zmrzlinový pohár nebo na jinou baštu. ![]()
Jinak, bych to ale s nějakými velkolepými dary zase nijak nepřeháněla… Myslím, že není na škodu vést dítě k tomu, že jeho školní výsledky nejsou až tak důležité pro rodiče, ale hlavně pro něj samotného. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonym, zdravotní stav.
Původně jsme měli dneska odpoledne už odjíždět na dovolenou, ovšem manžel po úrazu bude minimálně dva měsíce ležák, takže léto bude trochu specifické…
Dneska teda místo obědu v restauraci budu dělat oběd na přání, zítra půjdeme aspoň odpolko na pár hodin na koupák a v neděli povezu dítě k babičce na pár dní.
Dělám sice z domu, u toho péče o manžela, tak času se věnovat dítěti moc není…
Dostane jako ocenění za celoroční práci pár drobností…
- Citovat
- Upravit
Ja jsem dnes normálně v praci
Děcka budou doma zevlovat u bazénu na zahradě pod dozorem pracujícího tatínka.
Nic ve zlém, jen me fascinuje, kolik lidí (včetně celého našeho učitelského sboru) se chová, jako kdyby rodiče měli automaticky narok na volno nebo co
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem zapomněla napsat, že v 9h mají kontrolu na rovnátkách. Takže vezmou ve škole vysvědčení. Zpět dom umýt znovu zuby a jedou na zubní kliniku do města. Pak bude prostor na oběd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me fascinuje, ze v CR se jen preda vysvedceni a skola skonci. U nas v cizine maji normalne casovy rozvrh jako kazdy den, jen se uz neuci, vysvedceni se preda druhy blok a pak s nim jeste pracuji a rozebiraji ho. Domu pujde ve 14 a pak jdeme do cukrarny spolecne. Zabavni parky a podobne bych nechala na vikend
Dneska normalne pracujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem mít dovolenou, jakože 1. vysvědčení u dcery a tak, ale 2 dny jsem s ní byla doma, měla blicí a běhací noc, tak byla na dietě a radši v klidu, mezitím se vyřešilo, že výpravu mladší do školy a vyzvednutí obou pak pořeší muž a pojede s nima k babičce, tak jsem si dovolenou přesunula na příští týden, kdy to bude potřeba víc, a dojedu za nima po práci na grilovačku. Kluk měl odjíždět zítra na tábor, což díky jeho lehčímu úrazu taky padlo, čímž mi na dnešek odpadlo balení a budu to řešit podle toho, co nám řeknou příští týden na kontrole, zda vůbec pojede aspoň na 2. půlku. Prostě plánovat můžete, ale pak je stejně všechno jinak ![]()
- Citovat
- Upravit
My odjíždíme na vodu na víkend, takže nabereme děti a jedeme.
Většinou takhle hned odjíždíme. Loni vysvědčení holky prosvihly, byly jsme už u moře ![]()
Kdybych neměla plán, klidně bych jela do zábavnyho parku. Myslím, že lidi spíš odjíždějí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic, přinesou lejstra a já si intenzivně oddechnu, že bude dva měsíce klid.
- Citovat
- Upravit
@blumen tak v Německu se obecně více mysli na to, že rodiče v prvé řadě pracuji, viz. družina o prázdninách. V CR abychom měli alespoň 12 týdnu dovolené všechny ty prázdniny a s nimi spojenou slávu, pokrýt.
Příspěvek upraven 27.06.25 v 07:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla jsem je vzít na nějakou ňamku - zmrzku, dortík či něco a dceři jsem slíbila, že zajdeme do knihkupectví pro nějaké nové knihy (je prvňáček a moc ráda čte). Od včera ale zvrací a má teplotu, takže smůla a knihu jí koupím zítra a na dort si taky zajdeme až příští týden.
- Citovat
- Upravit
My pracujem, v poledne vezu syna na dentální hygienu (chudák, to má za samé jedničky
) a odpoledne frčíme na dovolenou. Rádi jezdíme hned po vízu, spousta zemí ještě nemá prázdniny a ten první týden je v zahraničí nejvolnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karlach píše: Více
Jejda, tak asi něco řádí… naše byla ještě včera pro sichr u babičky, protože měli jít na celý ten půlden do parku a na zmrzlinu, což jsem riskovat nechtěla.
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.