Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás doma preferujeme takovou tu klasickou modelínu jako je tady http://www.sevt.cz/…ce-41084600/, ale asi zkusím taky uvařit tu domácí, ta mě zaujala ![]()
kuličková modelína je fajn spestření, ale není tak barevná a nedá se z ní udělat zdaleka to co s klasickou, nelze modelovat detaily, jako oči atd. ![]()
@radule007 píše:
kuličková modelína je fajn spestření, ale není tak barevná a nedá se z ní udělat zdaleka to co s klasickou, nelze modelovat detaily, jako oči atd.
To je sice pravda, ale malé se na tom líbí to, že to může i po několika dnech či dokonce týdnech azse rozdělat a modelovat jiné věci.. mě se na kuličkové modelíně líbí to, že to nezasychá, nedrolí se, nebarví a pro dvouleté dítě, které by stejně detaily nezvládalo, to podle mě naprosto stačí ![]()
Je tady někdo zkušenej ve vaření modeíny? Po uvaření za čerstva konzistence skvělá. Ale po čase i v ledničce i v pokojové teplotě slizovatí. Dělá pak bordel špatně se uklízí. Poslední várku jsem dávala do ledničku s vysušenou tvrdou krustou a stějně zeslizovatěla. Zkoušela jsem přimíchat znovu mouku, nulový efekt. Dnes mě osvítilo a přidala jsem mouku a olej a prohřála na pánvičce a opět skvělá.
Nemáte to někdo víc vychytaný?