Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím
chtěla bych se poradit.. Budeme kupovat kočárek, byli jsme se podívat v Polsku, ale narazili jsme u většiny kočárků na plastové korbičky.. Trochu nás to zarazilo, jestli to vydrží nakládání do auta a tak různě
Neradi bychom aby nám po čase praskla..Většinou tam měli kočárek Nano.
Pokud někdo takový kočárek má, prosím o zkušenosti, recenze
děkuji
@Zlato Tak s polskym kocarem neporadim, jak mela PegPerego a plastova korba je po 3 detech krom par skrabancu jak nova…
A z čeho by jsi ten korpus korby chtěla mít? Z ocele?
Jsou buď z plastů, nebo látkové. Látka se ti zas může roztrhnout
Tak předpokládá se, že ji budeš dávat do kufru navrch, na konstrkci, ne že s ní flákneš ze 3 metrů a na ni flákneš konstrukci, to je asi jedíné, kdy by mohla prasknout
![]()
@araw Meli jsme pro první kočárek kupovaný v r. 2012 a korby byly látkové, takže nás to teď jen překapilo, že jsou skoro jen ty plastové..Trochu mi to připomíná kufr
nic víc
A samosřejmě že ho nebudeme do auta házet
jen při představě, když jsme jezdili do větších obchodů, skládali jsme kočárek a korbu jsme položili na zem.. tak s tou plastovou mam obavy že bude hned odřená(zespoda) ![]()
@Zlato látková korba je jenom plast obalený látkou, prasknout to může úplně stejně jako ta jenom plastová.
Mám plastvou korbu od ABC design. Vybrala jsem ji kvůli praktičnosti. Dá se omýt, vnitřek vyprat. Což u klasické látkové moc nejde. Má jen pár drobných škrábanců od nacvakávání na adaptéry, protože jsem ji hodně vyndávala a stěhovala.
@Zlato Mame taky plastovou od Concordu a je krasna. Ve spodu v tom plastu ma odvetravani takze ji v lete krasne proudi vzduch a mimco se tak nepoti. Proste super
Doteď jsem měla za to, že plastové jsou všechny korby, akorát některé jsou potažené látkou ![]()
Osobně bych zvolila tu potaženou. Ani ne z důvodu prasknutí (tomu se dá vhodným zacházením dobře předejít), ale spíš proto, že v tom autě se nejspíš snadno poškrábe, a pak to nemusí vypadat dobře ![]()
@kacz píše:
@Zlato látková korba je jenom plast obalený látkou, prasknout to může úplně stejně jako ta jenom plastová.
Všechny ne. My máme třeba látkovou korbu bez plastu a co mi na ní hrozně vyhovuje je to, že se dá složit na placku, třeba při cestování, kdy toho s sebou člověk bere hodně, nebo teď, když už ji nepoužívám a mám ji uloženou ve skříni. Trochu jsem se bála, aby v ní nebyla mimču zima, ale bylo to v pohodě, měli jsme ji hlavně přes zimu.
@Hoa Mai tak to jo… já jsem měla polskej kočárek a byl to plast potaženej látkou
Ale mně to bylo jedno, byl obrovskej, což pro mě bylo nejdůležitější.
@Zlato ja mam Junama Impulse s touhle plastovou korbou a je super. Na zimu byla uzasna - neprofoukla. Udrzba na 1 a je pevna, neboj ![]()
Měla jsem korbu Peg-Perego, už vozí páté dítě a drží. Je to plast potažený látkou.
@Hoa Mai píše:
Všechny ne. My máme třeba látkovou korbu bez plastu a co mi na ní hrozně vyhovuje je to, že se dá složit na placku, třeba při cestování, kdy toho s sebou člověk bere hodně, nebo teď, když už ji nepoužívám a mám ji uloženou ve skříni. Trochu jsem se bála, aby v ní nebyla mimču zima, ale bylo to v pohodě, měli jsme ji hlavně přes zimu.
taky to mame tak, ze korbicka je jenom latka. Da se to cele oprat a kdyz je potreba v kufru auta vice mista tak to slozit na placku.. stejne tak kdyz jsem to schovavala do sklepa pro druheho syna tak to setrilo prostor.
Jinak je to asi jedno. Jestli plastova nebo plastova potazena latkou.
![]()
@Hoa Mai taky máme práě ten první takový, že jde složit na placku ![]()
U těch plastových mám právě strach že nám do kufru nevleze:-/ Máme auto na plyn a v kufru bombu totiž.. No ale moc dekuji za rady ![]()