Plat při zaučování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Plat při zaučování
Ahoj všem.
Pracuji na dohodu 3 hodiny denně(uklízecí brigádka). Začala jsem 27. června s tím, že od téhož dne mám smlouvu a těch pár dnů v červenci se zaučím a odkoukám vše od paní, která toto místo opouštěla k 1. červenci.
Nyní jsem zjistila, že naše nadřízená ty čtyři dny, které jsme s paní trávily na pracovišti ony 3 hodiny společnou prací spočítala tak, že každe z nás započítala pouze HODINU A PŮL DENNĚ. U sebe bych to ještě jakž takž pochopila, ale co u paní??? JAk ta k tomu přijde, že zaučuje nováčka, pracuje řádně a tohle?
Má nadřízený nějakou oporu ze zákona? Pochybuju, přijde mi to jako paskvil a pokud mi to potvrdíte i vz tady, ráda bych se bránila. Paní do toho nejpíše nepůjde. Já ano.
Poradíte jak?
Díííky
![]()
Dííííííky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechala bych to být, ať už oporu v zákoně má, nebo ne… takovýhle brigády se shání blbě a hodina a půl by mi za vyhazov nestála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím jak je to ze zákona, ale v restauraci z pravidla ten kdo zaučoval dostal zaplaceno buď stejně nebo více… A zaučovanymu (většinou brigádníkovi) už normálně běžela hodinovka. U toho úklidu to ale může být tak, že se to platí za odvedenou práci, která je spočítaná na 3 h. Tudíž dvě ste jí měly hotovou za 1,5 hodiny. Pak by to ještě pochopit šlo. V tom případě, bych ale odmítla někoho zaučovat, kdybych na tom měla být „bita“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jak je to teď, ale pamatuju si, že podle starého zákoníku práce ten, kdo zaučoval, měl nárok na část (polovinu?) platu zaučovaného.
Nevím, jak moc se to dodržovalo, ale bylo to tak v zákoně.
Pokud to pořád platí, tak paní by měla mít svůj plat plus polovinu tvého. Pouze po dobu zaučování.
Rozhodně ale ne tak, že vám dvěma rozdělí jeden plat! To je problém zaměstnavatele, že má věci nastvená tak, že vlastně na jedné pozici dočasně pracují dva lidé. Platit musí oba!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit