Nemocenská a ÚP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1917
28.7.14 21:19

nemocenská a úp

Zdravím omlouvám se za dotaz ale já fakt nevím. Jsem vedená na úp a jsem nemocná. Beru už druhé antibiotika a na brzké uzdravení to nevypadá. Doktorka mi dnes nabízela nemocenskou já ale fakt netuším jak to je.
Prozatím jsem řekla že ji nepotřebuju ale těd mi to vrtá hlavou dá se případně nemocenská napsat i zpětně? A kam ji případně odnést? díky moc za radu a názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13714
28.7.14 21:24

@katula9 Nemocenská je náhrada ušlé mzdy při nemoci. Vzhledem k tomu, že mzdu nedostáváš, není co by ti kdo nahrazoval a na nemocenskou nárok nemáš.
Pokud by ses lékařce zmínila, že jsi na úp, žádnou nemocenskou ti nabízet nejspíš ani nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.7.14 21:25

Ta nemocenská ti může sloužit jako omluvenka pro schůzky na ÚP, na nic jiného ti nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
28.7.14 21:28

Já jsem fakt nevědela ona to ví že jsem na úp právě proto mi to v hlavě vrtalo nic jak pujdu v pátek na kontrolu radši si ju napsat nechám a budu mít klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.11.14 09:19

Kontrola z ÚP

Ahojte chci se zeptat, jsem vedena na ÚP, ale v ochranné lhůtě sedmi dní jsem nastoupila na neschopenku. Tudíž mám nárok na nemocenskou a po ukončení mi poběží podpora.Po dobu prvních 14 dní mě platí místo zaměstnavatele ÚP (14dní beru podporu).Chci se zeptat zda se někdo setkal s kontrolou dodržování režimu z ÚP. Nikde se nemůžu nic dočíst.
Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat