Plátěné tašky a batikování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
plátěné tašky a batikování
Ahojky všichni, hrozně se mi zalíbilo batikování, ne to klasické, kdy dáte jen tričko s provázkem do obarvené vody, ale to, kdy je to taková spirála, třeba duhová, určitě víte co myslím
. Jenže já nikdy v životě nic takového nedělala a nemám vůbec tušení, jaké barvy na to dát, kde se kupují a na kolik by mě to eventuálně vyšlo
. Takže bych vás chtěla poprosit o radu
. A za druhé mě hrozně zaujaly plátěné tašky, třeba jen s nějakou kresbou nebo s názvem skupiny, Hodně takových věcí najdete třeba na Vinted.cz(myslím, že se to tak jmenuje), třeba taková taška jen s logem Arctic Monkeys(kdo neznáte, tak to najdete na Googlu, prostě taková křivá čára, nevím jak jinak to popsat
, mě by hrozně zajímalo, jakými barvami se to dělá, viděla jsem hrozně návodu, kde to dělali třeba jen gelovou tužkou
ale nevím, jak by to bylo s praním, ráda bych to kreslila ale štětcem, proto vás prosím o radu, jakou barvou by to eventuálně šlo a na kolik by mě to vyšlo, předem moc děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Batikování do spirály se dělá stejně akorát namáčíš oblečení postupně do barev od nejsvětlejší po nejtmavší. Barva klasická na batiku
jinak na tašky se dá malovat gutou- je to hustá barva snad v milonech odstínů v tubě která má slabý konec- dělají se s tím tenké linky. odkaz: http://www.davona.cz/…tta/d-86068/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tu duhovou spirálu se prodává rovnou celá sada, jsou to barvy na batikování za studena…
Jinak opravdu existuje gelové pero na textil, pak se zažehlí a drží - když jsem kreslila třeba na dětské body, vydrželo to praní na 40/60 úplně v klidu.
Samozřejmě jsou i barvy na textil na malování štětcem, různé značky, napadá mě Nerchau, Marabu… pohledej na internetu, je toho plno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na to jsou super barvy na textil ve spreji + různé šablony - když pak stříkáš různé barvy s pomocí šablony (např. šablona různých mandal), udělá ti to takovéhle „batikování“. Pak to jen zažehlíš a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus si zadat do googlu misto Arctic Monkeys „malovani na bavlnu“. Treba se dozvis vic, nez tady na Emiminu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit