Plátěné tašky a batikování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9.7.15 11:46

plátěné tašky a batikování

Ahojky všichni, hrozně se mi zalíbilo batikování, ne to klasické, kdy dáte jen tričko s provázkem do obarvené vody, ale to, kdy je to taková spirála, třeba duhová, určitě víte co myslím :D. Jenže já nikdy v životě nic takového nedělala a nemám vůbec tušení, jaké barvy na to dát, kde se kupují a na kolik by mě to eventuálně vyšlo :nevim:. Takže bych vás chtěla poprosit o radu :oops:. A za druhé mě hrozně zaujaly plátěné tašky, třeba jen s nějakou kresbou nebo s názvem skupiny, Hodně takových věcí najdete třeba na Vinted.cz(myslím, že se to tak jmenuje), třeba taková taška jen s logem Arctic Monkeys(kdo neznáte, tak to najdete na Googlu, prostě taková křivá čára, nevím jak jinak to popsat :D, mě by hrozně zajímalo, jakými barvami se to dělá, viděla jsem hrozně návodu, kde to dělali třeba jen gelovou tužkou 8o ale nevím, jak by to bylo s praním, ráda bych to kreslila ale štětcem, proto vás prosím o radu, jakou barvou by to eventuálně šlo a na kolik by mě to vyšlo, předem moc děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
9.7.15 11:57

Batikování do spirály se dělá stejně akorát namáčíš oblečení postupně do barev od nejsvětlejší po nejtmavší. Barva klasická na batiku :) jinak na tašky se dá malovat gutou- je to hustá barva snad v milonech odstínů v tubě která má slabý konec- dělají se s tím tenké linky. odkaz: http://www.davona.cz/…tta/d-86068/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.7.15 13:21

Na tu duhovou spirálu se prodává rovnou celá sada, jsou to barvy na batikování za studena…

Jinak opravdu existuje gelové pero na textil, pak se zažehlí a drží - když jsem kreslila třeba na dětské body, vydrželo to praní na 40/60 úplně v klidu.

Samozřejmě jsou i barvy na textil na malování štětcem, různé značky, napadá mě Nerchau, Marabu… pohledej na internetu, je toho plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
9.7.15 14:23

Na to jsou super barvy na textil ve spreji + různé šablony - když pak stříkáš různé barvy s pomocí šablony (např. šablona různých mandal), udělá ti to takovéhle „batikování“. Pak to jen zažehlíš a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13715
9.7.15 16:55

Zkus si zadat do googlu misto Arctic Monkeys „malovani na bavlnu“. Treba se dozvis vic, nez tady na Emiminu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat