Platili byste partnerovy dluhy?

Anonymní
24.1.25 23:45

Platili byste partnerovi dluhy?

Otázka zní jasně, platili byste partnerovi dluhy? Jak dlouho a proč?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9038
24.1.25 23:47

Nebyla bych se zadluženým partnerem. Samozřejmě se nebavíme o hypotece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
24.1.25 23:47
@Anonymní píše: Více

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
24.1.25 23:51

Ne. Ani náhodou. Proč za něj chceš platit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
24.1.25 23:55

Ne

• Citovat
  • Upravit
15492
25.1.25 01:33

První odpověď je, že samozřejmě ne. Nikdy jsem to nemusela resit. Možná v některých případech ano. Záleží na tom, o jaké dluhy se jedná, jak vznikly. I tak bych byla hodně opatrna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6662
25.1.25 01:54

Ano, klidně bych s ním hypotéku splácela a tím by to končilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16038
25.1.25 02:11

Odpověď je pro některé ženy zcela jasná… :D
Buď to z lásky nebo spíš z blbosti. A nebo proto, aby je nenavštívil exekutor či nějaký drsný vymahač dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
25.1.25 07:18

Co je to za otázku???
i když záleží na okolnostech, ale nenapadá mě nic, na co bych odpověděla ano platila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
25.1.25 08:28

Otázka nezní vůbec jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
25.1.25 08:38

Asi zalezi jake dluhy.
U nas byla situace, ze muz splacel nejake zalezitosti z doby, kdy sme spolu jeste nebyli.
Sice jsem nic neplatila přímo já, ale ano, po dobu splaceni jsem mela větší díl na domacnost já. Respektive meli jsme asi po roce vztahu uz společné hospodaření, takze jeho podil byl o neco nižší, protoze vyplaty byly +- nastejno.

Rozhodne bych ale nesla do nejske spolecne insolvence atp, aby jeho zavazky sly na moji hlavu oficiálně nebo si kvuli nemu nabirala vlastni pujcky třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 08:40

Manžel má půjčku, protože kupoval chatu (v době než jsme byli spolu). Do budoucna počítáme s tím, že se to prodá nebo se tím bude ručit hypotéka. Kvůli té půjčce má ale zvlášť účet, na kterém má peníze které by splátku půjčky na dva, tři měsíce pokryly. Zatím nikdy se nestalo, že by nesplácel, i když měnil práci, tak jako první myslel na to, aby se to nějak nedotklo placení půjčky. V tomhle případě, když vidím, jak k tomu zodpovědně přistupuje, bych mu asi na pár měsíců pomohla, kdyby byl nějak nemocný a neměl by na to peníze. Ale rozhodně bych za něho neplatila, kdyby to byly půjčky z nerozvážnosti a půjčoval by si na kde jakou blbost…🙄

• Citovat
  • Upravit
35852
25.1.25 08:41

Když jsme byla mladá a blbá tak jsme půjčila nějaké peníze ex. Nebylo to moc a naštěstí to splatil. Víckrát bych to už neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 08:53

Švagr kdysi nadělal dluhy z hazardu. Nevíme doteď přesně kolik to bylo, určitě stovky tisíc. Možná i vyšší stovky tisíc. Když jim začaly bouchat na dveře pochybné existence a zvonily telefony uprostřed noci a reálně hrozilo, že buď dojde k ublížení na zdraví nebo jim někdo vykrade být ( bylo to v divokých devadesátých, to bylo možné všechno), tak přiznal barvu a švagrová za něj víceméně dluhy zaplatila. Respektive skoro všechno, co vydělala, šlo na splácení. Plus prodala nějaké zlato po mamince. Tak se to podařilo splatit. Jiná věc je, že on si nedal pokoj. Skončilo to nuceným prodejem bytu na úhradu dalších dluhů a následně rozvodem. Takže hodně záleží z čeho ty dluhy jsou, jak jsou vysoké a jak to reálně ohrozí celou rodinu. Pochopila bych hypotéku a dluhy z podnikání, které fungovalo a z nějakého důvodu zkrachovalo, případně půjčku na něco nezbytného, kterou musí splácet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel