Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Máte někdo zkušenost, jak se posuzuje platnost PCR testu při návštěvě bazénu nebo podobného zařízení? Mám PCR test ze včerejška (odběr 17:30) a děti mají v pondělí od 17:15 kurz plavání. Jít na antigenní test v pondělí je pro mě dost komplikované, tak bych ráda věděla, jestli mi bude stačit ten stávající PCR test. Zeptala bych se samozřejmě přímo na bazéně, kdyby tam někdo bral telefon.
@Cenarius píše:
Já si myslím, že PCR testy platí 7 dní.
Ano, zahrál jsem si že to nevím a trvalo mně to najít asi 3 vteřiny.
No ale dotaz zněl, jak se těch 7 dní počítá, ne? Jako 7× 24 hodin? Nebo 7 dní od pondělka do neděle? Protože v době, kdy antigeny platily tři dny, se ty hodiny opravdu dost řešily.
Bohužel asi neporadím víc, než zkošet tam volat, popř. se stavit, pokud bys měla cestu kolem ![]()
Našla jsem zde:
https://koronavirus.mzcr.cz/…-a-odpovedi/
„Platnost negativního výsledku PCR testu je 7 dní od provedení samotného testu.“ Čili bych vsadila na 7×24 hodin. Pokud nebude paní na pokladně jiného názoru. Nebo pokud to do té doby ti šašci nahoře zase nezmění.
Na žádném bazénu po mě nic nechtěli, obešla jsem jich už několik. (3)
@ugluk píše:
No ale dotaz zněl, jak se těch 7 dní počítá, ne? Jako 7× 24 hodin? Nebo 7 dní od pondělka do neděle? Protože v době, kdy antigeny platily tři dny, se ty hodiny opravdu dost řešily.
Bohužel asi neporadím víc, než zkošet tam volat, popř. se stavit, pokud bys měla cestu kolem
Tak jelikož je dnes čtvrtek, test byl tedy středeční a pak je fuk, jak to pocitas, v pondělí plati urcite.
@j.a.n.i1 nojo
Já tady přepočítávám hodiny a přitom žiju v tom, že je dneska úterý, tudíž pondělní test bude s odřenýma ušima
Tak samozřejmě platit bude a pozítří máme víkend, díky za dobrou zprávu ![]()
@Lama Lama tak to máš dobrý, tady jsou papežštější než papež a zrovna v neděli nevpustili oddíl mého dítěte, protože se jim dostatečně nepozdávaly jejich testy a čestná prohlášení ![]()
@Hoa Mai píše:
Máte někdo zkušenost, jak se posuzuje platnost PCR testu při návštěvě bazénu nebo podobného zařízení? Mám PCR test ze včerejška (odběr 17:30) a děti mají v pondělí od 17:15 kurz plavání. Jít na antigenní test v pondělí je pro mě dost komplikované, tak bych ráda věděla, jestli mi bude stačit ten stávající PCR test. Zeptala bych se samozřejmě přímo na bazéně, kdyby tam někdo bral telefon.
Ja se ani nedivim, ze to nezvedaj. Jestli se na tohle pta 40 lidi za hodinu, tak bx skoncili v blazinci ![]()
@Lama Lama píše:
Na žádném bazénu po mě nic nechtěli, obešla jsem jich už několik. (3)
Bazen nebo jakakoliv treti strana nemuze data shromazdovat. Ty mas mit papir a v pripade kontroly se mas prokazat.
@Pavlik Morozov píše:
Bazen nebo jakakoliv treti strana nemuze data shromazdovat. Ty mas mit papir a v pripade kontroly se mas prokazat.
Nechtěli to ani vidět. Včera 4. bazén, furt nic.
@Lama Lama tak nezkoušej Šutku. Tady chtějí papír už u pokladny a když pro ně není dost dobrej, prostě neprodaj lístek
A to ho jinak z hromady míst, kde jsem byla (ubytování, hospody…) chtěli vidět v podstatě jenom u kadeřnice.
@Lama Lama píše:
Nechtěli to ani vidět. Včera 4. bazén, furt nic.
Oni to ani vyzadovat nesmeji kdyby se slo do detailu. Ty to jen mas mit pro pripadnou kontrolu. Z hlediska zakonu ti ani zamestnavatel nemuze naridit testovani. Neboli jinak, rozvazat s tebou pracovni pomer kvuli odmitnuti.