Plavání 8měsíčního - praktické rady

1865
9.4.12 21:57

Plavání - 8m - praktické rady

Maminky, které máte zkušenosti s plaváním miminek, můžete mi prosím poradit, jak probíhá příprava na plavání a před příchodem do bazénu? Přemýšlím, že bych začala chodit se synem (skoro 8m) na plavání. Syn nesedí, neleze. Nedokážu si představit, jak to probíhá v praxi v šatnách a sprchách. Když se začnu svlékat, kam se synem? Jak ve sprchách? Přece ho nepoložím na zem.
Navíc syn nemá rád vodu, myslíte, že se to na plavání zlepší? Zase nemá smysl, aby celý kurz prořval.Díky za rady a tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
9.4.12 22:02

Zkus se domluvit, že první hodinu, dvě si zaplatíš zvlášť. Ne hned celý kurz. Šatna a okolí jsou přizpůsobeny dětem, tzn. podložky na zemi (položíš dítě v ručníku na zem - na podložku a jdeš se sprchnout atd.). To samé v šatně, neboj ;)
U nás jsou krom podložek i ohrádky a hluboké přebal. pulty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.4.12 22:05

Ahoj… takze jak to probiha u nas.

V satnach je pripravena jedna cestovni postylky a dva prebalovaci pulty. Kdyz mala nesedela, tak jsem se oplachla pod sprchou s ni, potom ji na prebalovaku oblikla, polozila bud do te postylky a nebo na zem na nasi deku… Po koupani jdeme do vyrivky a nakonec do sauny, kde malou utiram, davam plenku a mazu olejickem, vychazi uz sucha. A taky lektorka je s nami ve sprchach a je vzdycky ochotna pomoct.

Dcerka koupani primo nenavidela, kdyz jsme zacali chodit plavat, prvni dve hodiny proplakala, potom byla dv hodiny bez emoci a ted rve jak tur, kdyz odchazime z vody!!! Kolektiv miminek a nove veci ji pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480

KLid. Já mám v šatně i u bazénu děti 2 a jde to.
Přijdem, v šatně hodím holku na zem, převleču sebe, mezitím buzeruju staršího, aby svlékl sebe. Průběžně odchytávám mladšípo celé šatně. Nakonec svleču i jí (na podložce, které jsu v šatně k dispozici) a odcházíme do sprchy. Sprchuem se společně, s dcerou v ruce. Nemydlím ani sebe ani jí, protože by to klouzalo. Někdo se sprchuje sám a dítě dá do ohrádky u sprchy.

ad brečení ve vodě - moje děti vodu i bazén milují. to neporadím.

Příspěvek upraven 09.04.12 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649

Jo a treba u nas je to tak, ze prvni hodina je zdarma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
9.4.12 22:06

Chtěla jsem jít jen na jednu hodinu, ale všechny plavečáky kolem nás chtějí zaplatit vše dopředu. Je tu celkem přetlak miminek, takže si to můžou dovolit.

Ještě dotaz, někdo děti hlídá po dobu, kdy jsou položené na zem nebo v ohrádce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
9.4.12 22:08

U nás je herna,kde je paní,která ti miminko pohlídá po dobu,kdy jsi ve sprše,jak při cestě do bazénu tak po návratu ze sauny. Také bych si zaplatila dvě hodinky na zkoušku a poté se rozhodla,ne všem se to plavání líbí. My tedy máme výbornou zkušenost a od roku už chodíme plavat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.4.12 22:08
@Manticora píše:
Chtěla jsem jít jen na jednu hodinu, ale všechny plavečáky kolem nás chtějí zaplatit vše dopředu. Je tu celkem přetlak miminek, takže si to můžou dovolit.Ještě dotaz, někdo děti hlídá po dobu, kdy jsou položené na zem nebo v ohrádce?

A ty doma hlidas dite „non stop“???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
9.4.12 22:09

U nás ne, ty prostory jsou hned u sebe. Děti většinou jen leží a rozkoukávají se.
Není tolik sprch, aby se všechny matky sprchovaly najednou a nejsou všechny stejně rychlé, tudíž v místnosti s dětma vždy někdo je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.4.12 22:09
@Manticora píše:
Chtěla jsem jít jen na jednu hodinu, ale všechny plavečáky kolem nás chtějí zaplatit vše dopředu. Je tu celkem přetlak miminek, takže si to můžou dovolit.Ještě dotaz, někdo děti hlídá po dobu, kdy jsou položené na zem nebo v ohrádce?

Kdyz jsem prdla malou do te postylky, dala jsem ji do ruky hracku a odskocila jen treba do te sprchy nebo se vycurat… proste jako doma… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
9.4.12 22:11
@adlin27 píše:
U nás je herna,kde je paní,která ti miminko pohlídá po dobu,kdy jsi ve sprše,jak při cestě do bazénu tak po návratu ze sauny. Také bych si zaplatila dvě hodinky na zkoušku a poté se rozhodla,ne všem se to plavání líbí. My tedy máme výbornou zkušenost a od roku už chodíme plavat sami.

Tak to je super, šikovný řešení. Poptám se, jestli je tam také „hlídací paní“. Jinak ta sauna, můžou už takhle malá mimča do sauny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
9.4.12 22:11

V šatně na zemi jsou podložky, na to se prcek položí, pak se jde společně do sprch, to zvládneš s prckem v ruce… :think: Když jsem potřebovala na záchod, podržela nebo pohlídala kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
9.4.12 22:12

my chodime od 4 mesicu, male jsi na vodu zvykl skvele u vas to muze trvat dyl ale chce to prekonat nekdy maji i obdobi ze se jim to nelibi a pak to prejde i u nas totak chvilku bylo, nejlepsi je si najitsparvnej cas kdy je malej vyspalej, napapanej.
Vsude se pise ze platba dopredu a celej kurz ale kdyz se domluvis urcite to pujde i v nasem klubu to tak funguje…
na zemi v satnach i ve sprchach jsou molitanovy podlozky, tam si malyho polozim prevliknu ho, pak sebe on tam mezitim leze nebo jen tak lezi, ve sprchach se osprochujeme to ho taky polozim na zem na podlozku kterou predtim osprchuju teplou vodou, pak osprchuju sebe a jde se do bazenu, kdyz jdmee z bazenu tak osprchuju jeho pak sebe pak v satnach nejdriv obliknu malyho aby mu nebyla zima a mezitim oc oblikam sebe tak si tam muze klidne lezt atd…ale vsude jsou jiny podminky a jinak uzpusobeny…
bylo by fajn nez pujdete na plavani urcit si nejaky heslo my mame treba vlna, reknu Natiku Natiku vlna(zretelne)
tohle vase hesilko by nemelo byt nejak frekventovany slovo ktery ma malej s necim spojeny, zacni tim ze mu ve vane polejes hlavu pres oblicej, lae predtim rekni zretelne 2× jeho jmeno a za tim to heslo, trenujte kazdy den a uvidis ze brzy si zvykne a zadrzi krasne dech, polejvej nejdriv malym kelimkem a casem dej vetsi..a pomalu at se mu red oblicejem neutvori vzduchova bublina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.4.12 22:12

Ne, dítě si hlídáš vždy sama. V šatně byly na volno, někde se placatili okolo skříňky, kde sem se oblékala. Do sprchy sem je odnesla. Ohrádka byla asi 2metry od sprchy. Já jí nevyužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
9.4.12 22:13

jo a jeste z jedny hodiny nedelej zavery chce to zvyk..uvidis pak uz ti tam poradi co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí