Plavání kojenců v jednom roce - je moc pozdě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
422
15.7.23 14:13

Plavání kojenců v jednom roce

Zdravím maminky. Ráda bych s dcerou chodila na plavání kojenců, jenže jí je teď 8m a v době kdy by plavání začalo by byl dceři rok. Myslíte že má ještě cenu to zkoušet? Pořádně jsem nikde nenašla do jakýho věku se tam jde hlásit a když by se tam děti celý potápěly, tak roční asi těžko můžu taky potopit, ne? Máte s tím prosím někdo zkušenost? Ráda bych to malý dopřála, vodu miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30901
15.7.23 14:20

Začít se dá určitě, ale už je to horší než u těch půlročních. Roční dítě ví víc, co chce, než 6 měsíční. Ale nemusíš se bát, že naskočila do rozbehleho kurzu a začnou tam s vámi dělat psí kusy jako s ostatními. Půjde se na dítě pomalinku, samo si bude řídit, co ano a co ne. My s třetím začínali cca v 11 měsících kvůli covidu a bylo to výrazně horší než u dvou předchozích děti, co začaly v 5/6 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
15.7.23 14:21

V roce je to porad jeste ok, s potapenim a podobne to budete mit zrejme pomalejsi, protoze dite v tomto veku uz ma svoji hlavu, ale myslim ze to pujde. Ja chodim sice se synem od pul roku, ale u nas funguji i lekce pro deti, co zacinaji pozdeji, tedy cca v tom roce a ten kurz je veden pomaleji, my zacinali potapet cca po mesici a v tomto kurzu az skoro po 2,5-3 mesicich chozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
15.7.23 14:26

Ja jen napisu, ze 80 % pacientu detske nefrologie jsou ucastnici plavani kojencu a my jsme bohuzel po prvni hodine nedopadly jinak :(

• Citovat
  • Upravit
4385
15.7.23 14:33
@Amelka898 píše:
Zdravím maminky. Ráda bych s dcerou chodila na plavání kojenců, jenže jí je teď 8m a v době kdy by plavání začalo by byl dceři rok. Myslíte že má ještě cenu to zkoušet? Pořádně jsem nikde nenašla do jakýho věku se tam jde hlásit a když by se tam děti celý potápěly, tak roční asi těžko můžu taky potopit, ne? Máte s tím prosím někdo zkušenost? Ráda bych to malý dopřála, vodu miluje.

U nás je plavání rozděleno na věk kategorie a je od 6m-3l.. lepší bude si rovnou zavolat instruktorkám a poradit se s nimi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
15.7.23 14:40
@Vesnickaholka píše:
Ja jen napisu, ze 80 % pacientu detske nefrologie jsou ucastnici plavani kojencu a my jsme bohuzel po prvni hodine nedopadly jinak :(

Ale no tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
15.7.23 14:41
@Cuddy píše:
Ale no tak.

To jsou slova doktora z nefrologie, kde jsme byli  ;)

• Citovat
  • Upravit
81
15.7.23 14:51

Začali jsme se synem ve dvou letech, absolutně nic mu neuteklo, vodu miluje, teď jsou mu 3 roky, chodil kromě prázdnin celý rok a plave a potápí se jako drak :-) nikdy není pozdě, nes se všechno tak přehání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
15.7.23 14:55

Muj syn je covidove dite, bylo zavreno a zacal na 14 m. Uplne v pohode. Neboj se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
15.7.23 14:56
@Vesnickaholka píše:
To jsou slova doktora z nefrologie, kde jsme byli ;)

My si s nefrologii užili hodně kvůli vvv. A když nás po úspěšné operaci propouštěli z nemocnice, tak nám doktor plavání posvětil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
15.7.23 15:00
@Vesnickaholka píše:
To jsou slova doktora z nefrologie, kde jsme byli ;)

Moc by mě zajímalo, jestli by k tomu pan doktor byl ochotný poskytnout data. Jakože reálné ověřitelné informace a čísla. Protože jsem si teda úplně jistá, že nebyl. Že prostě jen nemá plavání kojenců rád, tak si z toho udělal odborný názor a teď s tím odrazuje rodiče, protože on je přeci odborník.

Na plavání kojenců dnes chodí opravdu hodně dětí. A kdo nechodí, ten úplně běžně plave v komerčním bazénu, v dětském bazénku apod. Tak až pana doktora uvidíš, vysvětli mu rozdíl mezi korelací a kauzalitou. To, že existují vedle sebe dva jevy (děti mají nefrologické onemocnění + děti chodí na plavání) neznamená, že jeden způsobuje druhý (podobně jako třeba 90% jeho pacientů bude nejspíš bílé pleti, což ale neznamená, že nefrologické onemocnění způsobuje světlá barva pleti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
15.7.23 15:01
@Cuddy píše:
My si s nefrologii užili hodně kvůli vvv. A když nás po úspěšné operaci propouštěli z nemocnice, tak nám doktor plavání posvětil.

A zase jsme u toho, ze co doktor, to nazor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
15.7.23 15:04
@SlečnaDahlia píše:
Moc by mě zajímalo, jestli by k tomu pan doktor byl ochotný poskytnout data. Jakože reálné ověřitelné informace a čísla. Protože jsem si teda úplně jistá, že nebyl. Že prostě jen nemá plavání kojenců rád, tak si z toho udělal odborný názor a teď s tím odrazuje rodiče, protože on je přeci odborník.Na plavání kojenců dnes chodí opravdu hodně dětí. A kdo nechodí, ten úplně běžně plave v komerčním bazénu, v dětském bazénku apod. Tak až pana doktora uvidíš, vysvětli mu rozdíl mezi korelací a kauzalitou. To, že existují vedle sebe dva jevy (děti mají nefrologické onemocnění + děti chodí na plavání) neznamená, že jeden způsobuje druhý (podobně jako třeba 90% jeho pacientů bude nejspíš bílé pleti, což ale neznamená, že nefrologické onemocnění způsobuje světlá barva pleti).

Jezis, zase takova kovbojka z toho a poucovani :lol: kazdy asi svemu doktorovi duveruje, jinak by k nemu nechodil, obzvlast s malymi detmi, takze dekuji za pouceni, ale timto bych to uzavrela ;) krasny den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.7.23 15:35

Začala jsem s dcerou chodit na plavání v roce, s potápěním problém neměla. Mimochodem na nefrologii fakt s dítkem nechodíme. Naopak já mám celoživotní uro problémy a to jsem nechodila na plavání ani ve škole. Valná většina dětí co znám, plavala buď v kurzech nebo doma v bazénku a žádné problémy nemají.

• Citovat
  • Upravit
422
18.7.23 17:22

Holky moc děkuju :kytka:. Dcerka je listopadová, tak jsem se bála aby jí to neuteklo když u nás začínají vždycky jen na podzim od druhý půlky listopadu, kdy malý už rok bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí