Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli chodíte v těhotenství plavat a případně kam? Docela ráda bych někam chodila, ale mám trochu strach z infekce, takže bych potřebovala doporučit bazén, který je fakt čistý. Víte o nějakém v Praze? A do kterého týdne se dá chodit plavat? Veřejné venkovní koupaliště přes léto asi radši neriskovat, co?
@Sofie2013
Já chodím kamkoliv a nikdy jsem to extra neřešila, nebuď tak útlocitná. A jestli máš fakt strach z infekce tak buď nikam nechoď nebo si kup spešl tampony do vody. Jinak v těhotenství jsem chodila Barrandov, Podolí, Radlice a taky do bazenu v nemocnici na Homolce A do Průhonic, nikdy jsem nic nechytla - za to bez těhotenství jo, pak si taky uvědom že žádej bazén není čistej, je jenom těžce přechlorovanej. A dá se chodit až do porodu.
To by člověk nemohl nic, jen sedět na zadku. Já chodím do Průhonic. Čistota vody je na tom asi uplně stejně jak ve všech bazénech.
Chodila jsem na Prazacku, Olsanku a do Letnan, ale pokud mas strach z infekce uz predem, tak to se na to radeji vyprdni a sed doma ![]()
Já byla v těhu asi 2× v Radlicích, měla jsem tampony do vody, ale než infekce mě okradilo ten hafol lidí kolem, co do mě furt strkal a kopal. Takže jsem to srabacky vzdala a šla na plavání pro těhule. Do Juklíka… ![]()
@ninabu
V Radlicích bylo někdy hafo lidí???
Já kdykoliv tam šla tak jsem tzam byla s cca 10 dalšíma ![]()
@Natálka26 píše:
@ninabu
V Radlicích bylo někdy hafo lidí???Já kdykoliv tam šla tak jsem tzam byla s cca 10 dalšíma
To jsem asi šla ve špatnou dobu. Bylo tam dost chlapů, co si plavali hlava nehlava a davali razantne najevo, ze bazen je jich ![]()
@ninabu
Já chodila ráno/dopoledne tak to asi bude tim, ale chtěla jsem se zeptat jak jsi chodila do Juklíka - tak kdy si začala, jaký to bylo a co si tam vlAstně dělala? Já tam chodila s prvorozenou na plavání a byla jsem spokojená, ale tohle mě nenapadlo tak že bych to při druhým vyzkoušela ![]()
@Sofie2013
Chodila jsem až do 39tt. do hotelu Step a nikdy jsem nic nechytla - lidí tam bylo málo a moc pěkné prostředí ![]()
@Natálka26
Aha, to já chodila večer po práci, no…
Do Juklíka jsem začala chodit až později, bylo to cvičení a bazén. Půl hodky cvičení v tělocvičně, cca půl hodky v bazénu…
Bylo to fajn, i když já rodila koncem srpna 2012 a to byla ta příšerná vedra ![]()
@ninabu
A pomohlo ti to nějak? Promin že se tak vyptávám, ale já bych asi chtěla začít něco dělat. A cca od kolikátýho měsíce? Já se bojím aby nebylo už pozdě u mě. ![]()
Pokud si pamatuju, tak jsem poprvé byla někdy v květnu, takže přibližně 4 měsíce před porodem.
Byly tam maminky s malýma pupíkama i ty těsně před slehnutím ![]()
Osobně mi to pomohlo, protože jsem si připadala nemotorně, takže jsem rozhýbala svaly a navíc bylo příjemný vidět i jiný funící bytosti ![]()