Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o zkušenost maminek, co mají doma stavebnici Playmobil. Pro jak staré dítě by jste doporučily? Uvažuji koupit pro 3 letou dceru, ale nevím, jestli ty dílky vážně nejsou na tenhle věk až moc malinké, v reálu jsem ji nikdy neviděla. Nebo by jste v tomhle věku volily tu variantu 1.2.3? Ta mi zase podle obrázku přijde pro prťata…Díky ![]()
@moby2334 píše:
Ahoj, prosím o zkušenost maminek, co mají doma stavebnici Playmobil. Pro jak staré dítě by jste doporučily? Uvažuji koupit pro 3 letou dceru, ale nevím, jestli ty dílky vážně nejsou na tenhle věk až moc malinké, v reálu jsem ji nikdy neviděla. Nebo by jste v tomhle věku volily tu variantu 1.2.3? Ta mi zase podle obrázku přijde pro prťata…Díky
Podle mne jsou na 3-leté dítě malinké. Kupovali jsme až tak od 7.roku.
Syn dostal první ke třetím narozeninám, vyhraje si s tím neskutečně. Staršího (8 let) už to nebaví, takže kupovat to až skolakovi mi přijde pozdě
ta autíčka a panacky si vozí i dcera zhruba od roka. Asi záleží jak mas manuálně šikovné dítě, někdo s tím bude v pohodě a někomu ty mini kousky budou dělat problém i v dospělosti
ale naše děti prave baví takové mikro hračky ![]()
Syn si s playmobil hraje od 3 určitě, I dřív je občas bral starší. Až teď od 3 ho to ale fakt baví, má celou naši rodinu a musím si s nima povídat a jezdí na výlet
budou mu 4, ale máme pomalejší vývoj, takže je asi jako tříletý. Teď ke 4 narozeninám planuju trošku dokoupit, protože to má po ségře spíš sady pro holky. Měli jsme i dům a školu, ale to starší přestalo bavit někdy v 8, tak jsem to prodala.
Od 3 urcite jo.
Pokud bys mela starsi dite, tak ten prcek ma stejne vsechny ty hracky uz od mimina.
@ZuzaM píše:
Od 7 let až?
Nejsi trochu úzkostná?
Normálně pro tří lete dítě naprosto bez problému.
@ZuzaM píše:
Dcera má doma a rozhodně ji to už v sedmi nebaví… dostala asi ve 3-4letech
Ty jo a já nad tím přemýšlím pro 18m
Resp spis co. Petiletak dostane nějaký lego technic 7+