Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Byli byste ochotné vyměnit něco co máte za něco, co má někdo jiný? Jak to myslím? Za poslední dobu mi do hlavy vešla myšlenka udělat službu, kde by mohli lidi napsat 10 věcí, které vlastní a jsou schopni je vyměnit a 10 věcí, po kterých touží, navzájem by se tihle lidé našli a předměty si vyměnili. Co na takovou službu říkáte, měli byste zájem se k něčemu takovému přihlásit a dostat více info, když bude vše plně funkční a automatizované?
Tohle přece už dávno funguje. Různé místní swapovací skupinky jsou všude. ![]()
O vyměňování nestojím. Když chci, tak se něčeho zbavím, že to víc nechci. Ale nepotřebuji za to jiné harampádí doma.
@Afora píše:
Byli byste ochotné vyměnit něco co máte za něco, co má někdo jiný? Jak to myslím? Za poslední dobu mi do hlavy vešla myšlenka udělat službu, kde by mohli lidi napsat 10 věcí, které vlastní a jsou schopni je vyměnit a 10 věcí, po kterých touží, navzájem by se tihle lidé našli a předměty si vyměnili. Co na takovou službu říkáte, měli byste zájem se k něčemu takovému přihlásit a dostat více info, když bude vše plně funkční a automatizované?
Portál/aplikaci bude spravovat kdo? Placené to bude z čeho? Výměny budou probíhat jak? Zabezpečení a ochranu před podvodníky budeš řešit jak? A další mraky věci s tím spojený.
Tak hlavně na těch on-line swapech lidi kolikrát nevedi, co by za ty svy starý olezly kramy chtěli, ze se člověk nestaci divit ![]()
Nejlepší jsou místní offline swapy, zadarmo prineses, zadarmo odneses a můžeš přispět do kasicky organizátorkam. Pravidelne zde funguji v naši obci a v sousední, takže já mám vyřešeno ![]()
Proc by to muselo byt 10 veci, co kdyz potrebuje nekdo jednu dve veci. A proc by nekdo vyuzival nejakou (placenou?) sluzbu, kdyz se staci podivat na facebook, tam najdes spoustu veci levne/zadarmo a muzes zas darovat/prodat svoje nechtene veci.
Klasický swap, to funguje už dávno. Pohledej na FB skupinky, já takhle měním běžně věci..a už se na to pořádá i spousta akcí. Kolik věcí doneseš, tolik si jich jiných odneseš ![]()
Např Swap Prague na FB, ale nevím odkud jsi..
Mě by se spíš líbil takový ten „garážový výprodej“, jako to dělávali nebo možná ještě dělají v USA. Prostě bazar na domácí půdě. Vyložíš před barák nepotřebné věci a kdo má zájem, tak si třeba za pár korun koupí. Ale tady to není nejspíš realizovatelné, nemá to tu tradici, tak nic. ![]()
Takže se chci zbavit trička, nějakých letních šatů a hrníčků mám taky dost. Ale toužím po nové posteli s matrací a hodně bych si přála koně. Takže kdo mění? ![]()
Tohle si lidé vyřeší a domluví sami mezi sebou a fakt k tomu není potřeba žádný zprostředkovatel, který by si navíc určitě ještě něco účtoval.
@Buba mara píše:
Mě by se spíš líbil takový ten „garážový výprodej“, jako to dělávali nebo možná ještě dělají v USA. Prostě bazar na domácí půdě. Vyložíš před barák nepotřebné věci a kdo má zájem, tak si třeba za pár korun koupí. Ale tady to není nejspíš realizovatelné, nemá to tu tradici, tak nic.
U nás je každý rok. A je to v ČR.