Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, dostalo se k nám nalezené koťátko, máme ho už přes týden. Podle všech informací, co jsem našla na netu, by mělo mít cca 5 týdnů. Přijde mě i ostatním hrozně chlupaté oproti normální klasické domácí kočce. Ocásek má kratší, ale chlupatý, zužující se do špičky. Nevíte, kdy jde poznat přibližné plemeno kočky? Jde to už i u tak malého kotěte? Ráda bych totiž věděla, jestli z ní může být venkovní kočka s možností chodit domů. Četla jsem, že ty šlechtěné by měly být vesměs jen doma, že se venku neubrání ani „mouše“
Třeba to buden jen nějaký klasický chlupatec
Ale protože znám jen tu klasickou domácí, tak člověka zajímá, co vlastně domá má ![]()
Jaký na to máte názor nebo zkušenosti?
Taky máme kocourka chlupatce. Jeho táta má „chlupatý gen“, ale už je normální venkovní kocour, máma se přitoulala a je naopak abnormálně krátkosrstá, jeho brácha je krátkosrstý. Náš kocour je jak plyšák. Je mu přibližně půl roku a až na tu chlupatost vypadá normálně. Je to venkovní kocour a už i chytá myši.
Sousedi mají prozměnu kočku, co vypadá jako siamka, narodila se u nich venkovní mourovaté kočce, projevily se geny z minulosti.
Co víš o rodičích kocoura, z toho bych vycházela.
Nevím o ní bohužel nic, byla nalezena u pole se sourozencem, ten tam ale nepřežil…
@Iveta 23 píše:
Ahoj holky, dostalo se k nám nalezené koťátko, máme ho už přes týden. Podle všech informací, co jsem našla na netu, by mělo mít cca 5 týdnů. Přijde mě i ostatním hrozně chlupaté oproti normální klasické domácí kočce. Ocásek má kratší, ale chlupatý, zužující se do špičky. Nevíte, kdy jde poznat přibližné plemeno kočky? Jde to už i u tak malého kotěte? Ráda bych totiž věděla, jestli z ní může být venkovní kočka s možností chodit domů. Četla jsem, že ty šlechtěné by měly být vesměs jen doma, že se venku neubrání ani „mouše“Třeba to buden jen nějaký klasický chlupatec
Ale protože znám jen tu klasickou domácí, tak člověka zajímá, co vlastně domá má
Jaký na to máte názor nebo zkušenosti?
Měla jsem a mám běžné křížence s delší, nebo dlouhou srstí. Buď se to geneticky vyštěpí, nebo to fakt může být kříženec „obyčejné“ kočičky s nějakým plemenem. Jak koťátko necháš vyrůstat, takové bude, když něco nebude chtít, sama to poznáš. Důležitá je láska k němu, ať je takové, nebo makové. Hodně štěstí i kočičí lásky
.
Ale kdo by vyhazoval šlechtěné koťata, že?
Leda by se šlechtična sčuchla s nevhodným chuďasem…
My jsme vzdycky rikali, ze kocka chytla nejakyho lepsiho kocoura ![]()
Ale jinak pokud chcete mit kocku venkovni, bude venkovní, pokud chcete domaci, bude z ni domaci.
Kocce je to jedno.
Mame slechtene, 6 let byly jenom v panelaku, co jsme se prestehovali do domu, jsou za prizniveho pocasi od rana do vecera na zahrade, nikam tedy neodchází, kdyz se unavi, jdou se domu vyspat.
A to je tedy radosti…
Jedinou starost bych mela u nahacu, aby neprochladly, nebo se nespalily, chlupace bych neresila vubec…
Tak se mi ji podařilo nějak vyfotit, byla to fuška, chvilku nepostojí, nepodívá se, kam potřebuji ![]()
@Iveta 23 píše:
Je to pěkný chlupáčVíte někdo co to může být?
Kočička?
![]()
Možná to nejde vidět, ale na koncích uší má trochu delší chloupky…