Plemeno kočky

259
28.8.17 22:10

plemeno kočky

Ahoj holky, dostalo se k nám nalezené koťátko, máme ho už přes týden. Podle všech informací, co jsem našla na netu, by mělo mít cca 5 týdnů. Přijde mě i ostatním hrozně chlupaté oproti normální klasické domácí kočce. Ocásek má kratší, ale chlupatý, zužující se do špičky. Nevíte, kdy jde poznat přibližné plemeno kočky? Jde to už i u tak malého kotěte? Ráda bych totiž věděla, jestli z ní může být venkovní kočka s možností chodit domů. Četla jsem, že ty šlechtěné by měly být vesměs jen doma, že se venku neubrání ani „mouše“ :? Třeba to buden jen nějaký klasický chlupatec :D Ale protože znám jen tu klasickou domácí, tak člověka zajímá, co vlastně domá má :)
Jaký na to máte názor nebo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35766
28.8.17 22:11

Fotka by nebyla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
28.8.17 22:25

Bude zítra ráno, teď spí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.8.17 22:26

Taky máme kocourka chlupatce. Jeho táta má „chlupatý gen“, ale už je normální venkovní kocour, máma se přitoulala a je naopak abnormálně krátkosrstá, jeho brácha je krátkosrstý. Náš kocour je jak plyšák. Je mu přibližně půl roku a až na tu chlupatost vypadá normálně. Je to venkovní kocour a už i chytá myši.
Sousedi mají prozměnu kočku, co vypadá jako siamka, narodila se u nich venkovní mourovaté kočce, projevily se geny z minulosti.
Co víš o rodičích kocoura, z toho bych vycházela.

• Citovat
  • Upravit
259
28.8.17 22:29

Nevím o ní bohužel nic, byla nalezena u pole se sourozencem, ten tam ale nepřežil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
28.8.17 22:32
@Iveta 23 píše:
Ahoj holky, dostalo se k nám nalezené koťátko, máme ho už přes týden. Podle všech informací, co jsem našla na netu, by mělo mít cca 5 týdnů. Přijde mě i ostatním hrozně chlupaté oproti normální klasické domácí kočce. Ocásek má kratší, ale chlupatý, zužující se do špičky. Nevíte, kdy jde poznat přibližné plemeno kočky? Jde to už i u tak malého kotěte? Ráda bych totiž věděla, jestli z ní může být venkovní kočka s možností chodit domů. Četla jsem, že ty šlechtěné by měly být vesměs jen doma, že se venku neubrání ani „mouše“ :? Třeba to buden jen nějaký klasický chlupatec :D Ale protože znám jen tu klasickou domácí, tak člověka zajímá, co vlastně domá má :)
Jaký na to máte názor nebo zkušenosti?

Měla jsem a mám běžné křížence s delší, nebo dlouhou srstí. Buď se to geneticky vyštěpí, nebo to fakt může být kříženec „obyčejné“ kočičky s nějakým plemenem. Jak koťátko necháš vyrůstat, takové bude, když něco nebude chtít, sama to poznáš. Důležitá je láska k němu, ať je takové, nebo makové. Hodně štěstí i kočičí lásky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
28.8.17 22:32

Ale kdo by vyhazoval šlechtěné koťata, že? :think: Leda by se šlechtična sčuchla s nevhodným chuďasem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
29.8.17 01:12

My jsme vzdycky rikali, ze kocka chytla nejakyho lepsiho kocoura :lol:

Ale jinak pokud chcete mit kocku venkovni, bude venkovní, pokud chcete domaci, bude z ni domaci.
Kocce je to jedno.
Mame slechtene, 6 let byly jenom v panelaku, co jsme se prestehovali do domu, jsou za prizniveho pocasi od rana do vecera na zahrade, nikam tedy neodchází, kdyz se unavi, jdou se domu vyspat.
A to je tedy radosti…
Jedinou starost bych mela u nahacu, aby neprochladly, nebo se nespalily, chlupace bych neresila vubec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
29.8.17 08:23

Tak se mi ji podařilo nějak vyfotit, byla to fuška, chvilku nepostojí, nepodívá se, kam potřebuji :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
29.8.17 08:38

Ještě jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
29.8.17 09:10

@Iveta 23 no to tá je krásna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
29.8.17 11:17

Je to pěkný chlupáč :) Víte někdo co to může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
29.8.17 14:41
@Iveta 23 píše:
Je to pěkný chlupáč :) Víte někdo co to může být?

Kočička? :) :) :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
29.8.17 19:20

Ano, je to holka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
29.8.17 21:09

Možná to nejde vidět, ale na koncích uší má trochu delší chloupky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný