Žalovat veterináře?

15
26.8.17 12:38

Žalovat veterináře?

Dobrý den všem,

obracím se na Vás s prosbou, jak byste se zachovali. Před dvěma lety proběhla kastrace mé fenky (pes bez PP, vzala jsem ji od známého), kvůli zánětu dělohy. Kastrace proběhla v pořádku, podle všeho. Nedávno jsem fence nahmatala bulku na švu, kde byla zašitá. Okamžitě jsem jela k vetovi (úplně jinému), fenka dostala atb, bulka jí navíc praskla, tak se musela mazat. Nakonec musela jít včera na operaci, která trvala tři hodiny, našly jí tři granulomy, měla to prorostlé prý až do svalů. Pokud by nešla na operaci, tak mi bylo sděleno, že by do půl roku fenka umřela. Na vině bylo nejspíš použití špatného šicího materiálu při kastraci feny - veterináři mi nabídli pomoc, pokud bych chtěla veta žalovat - mají video z opearce, uschované vše, co z ní vytáhli…Kromě toho, že mi málem umřel pes, mě operace stála nemalé peníze. Jak byste se zachovali? Má to vůbec cenu? A jak jinak alespoň trochu původního veterináře potrestat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9947
26.8.17 12:41

Zda ti nabídl veterinář pomoc že ti to odsouhlasí šla bych do toho :) kruci je to jeho práce za kterou je dost dobře placený tak ať to dělají pořádně a určitě bych ho žalovala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.8.17 12:49

@Jennifer21 co to je - špatný šicí materiál? takový, který nebyl určený pro psy a nebo nebyl určený pro šití při kastraci a veterinář ho přesto použil? anebo materiál byl pro psy i byl správně použitý, akorát to byla méně kvalitní značka, než jakou používá současný veterinář? :think: od toho by se asi odvíjelo, jestli žalovat nebo nežalovat.

ale za mne - asi bych nežalovala. nejsem tedy veterinář, ale i tak si myslím, že šicí materiál je pro tělo vždy cizorodá látka a i když reakce je většinou dobrá, někdy tělo holt může zareagovat přehnaně a vytvořit granulom. pokud bys neměla vyloženě prokázané, že materiál byl nevhodný pro psy nebo nevhodně použitý, tak by soud mohl znamenat jenom další vyhozené peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.8.17 12:56

Materiál byl prý nevhodný na šití…Právě oni sami budou veterináři volat, a upozorní ho na to. Očividně to byla jeho chyba. Říkali, že je to druhý případ v poslední době, bohužel pejsek se stejným problémem umřel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.8.17 12:59
@Judithkaj píše:
Byla bych ráda, že je fenka v pořádku a nikoho bych nezalovala. Nemám tohle handrkování ráda.

Já jsem taky ráda…a moc..na druhou stranu bych chtěla veta alespoň nějak „potrestat“, jestli mě chápete…To přece není normální, aby kvůli špatné péči veta umírali psi. Chtěla jsem alespoň napsat recenzi na net, ale recenze nejdou přidávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
26.8.17 13:10
@Jennifer21 píše:
Já jsem taky ráda…a moc..na druhou stranu bych chtěla veta alespoň nějak „potrestat“, jestli mě chápete…To přece není normální, aby kvůli špatné péči veta umírali psi.

Tvl. Mojí známé zvíře umřelo po blbé vakcinaci. Já sama mám následky kvůli špatné péči dětského zubaře celý život. Totéž kvůli ne-péči ortopedů po zranění kotníku. 20 let kulhám a korunky mám od osmnácti. Kruci, mohla jsem zažalovat půlku republiky!
Proč jsem to já kráva neudělala? Jo už vím… mně by to stejně nepomohlo…

Dělej jak myslíš. Pokud věříš, že pomsta za jednu lidskou chybu je větší než vděčnost za to, že máš živé a zdravé zvíře, tak proč ne, pokaž mu život žalobou a třeba stigmatem na deset, patnáct let. Jak jsi šlechetná a spravedlivá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.8.17 13:18
@Jennifer21 píše:
Materiál byl prý nevhodný na šití…

no dobře, nevhodoný na šití. ale jako špatně použitý, tedy že doktor nedbal doporučení výrobce a použil materiál na jiné zvíře nebo na šití jiných míst, než na jaké byl určený? anebo byl materiál nevhodný na šití, protože nový vet nemá tuhle značku rád (byť třeba z objektivních důvodů), tak ji nepoužívá, ale jinak bylo šití použito správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
26.8.17 13:18
@LAlezane píše:
Tvl. Mojí známé zvíře umřelo po blbé vakcinaci. Já sama mám následky kvůli špatné péči dětského zubaře celý život. Totéž kvůli ne-péči ortopedů po zranění kotníku. 20 let kulhám a korunky mám od osmnácti. Kruci, mohla jsem zažalovat půlku republiky!
Proč jsem to já kráva neudělala? Jo už vím… mně by to stejně nepomohlo…Dělej jak myslíš. Pokud věříš, že pomsta za jednu lidskou chybu je větší než vděčnost za to, že máš živé a zdravé zvíře, tak proč ne, pokaž mu život žalobou a třeba stigmatem na deset, patnáct let. Jak jsi šlechetná a spravedlivá…

8o Chtěla bych slyšet ty tvé silácké řeči, kdyby doktoři zpackali třeba operaci tvého dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
26.8.17 13:22

Ne, nezalovala bych. Stehy hnisají, zapouzdruji i u lidí a není to výjimka, veterinář nemůže vědět, jak konkrétní zvíře na konkrétní typ šití zareaguje, to samé je u lidí. Co z ty žaloby budeš mít? A od těch veterinářů to není zrovna kolegiální, bohaté bude stačit, když mu zavolají a upozorní ho na to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
26.8.17 13:22

Ano, žalovala bych, pokud ti nabídli pomoc.
Nejde ani tak o ty peníze jako o to, že ten člověk musí být potrestán.
Je nezodpovědné neudělat to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
26.8.17 13:24

Pokud by mi to jiný veterinář sám nabídl a byl ochoten to dosvědčit, neváhám ani minutu.
@LAlezane a pokud by kvůli tomu měli trpět další zvířata? Mě osobně by hanba fackovala že jsem tomu mohla zamezit a neudělala jsem nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
26.8.17 13:27

Asi bych si to rozmyslela, pokud dojde k soudu a u veterináře se nedokáže pochybení, budete platit soudní náklady. Ale dobrá možnost je varovat třeba na Facebooku ve skupině pejskařů v daném kraji.

Ale pokud vám jiný veterinář navrhuje žalobu, tak pochybení asi bylo velké a pravděpodobně ne první, doktoři si většinou kryjí záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
26.8.17 13:39

A jak ten veterinář poznal po dvou letech, jakým materiálem byl pes šitý? Máte dokumentaci, co bylo u operace použito za materiál? (my dostáváme vždy podrobný výpis). A šlo tedy o materiál, kterým se šít takové rány nesmí? Nebo jde jen o druh materiálu, který není dostatečně kvalitní? Nám se stalo, že se některé stehy po pár dnech začaly rozvazovat, dle našeho veterináře to bylo méně kvalitním šicím materiálem (byli jsme akutně na jiné klinice), potřebné stehy přešil. Ale nebyla řeč o něčí vině, jen, že některý šicí materiál to může dělat, on používá jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
26.8.17 13:48
@LAlezane píše:
Proč jsem to já kráva neudělala? Jo už vím… mně by to stejně nepomohlo…Dělej jak myslíš. Pokud věříš, že pomsta za jednu lidskou chybu je větší než vděčnost za to, že máš živé a zdravé zvíře, tak proč ne, pokaž mu život žalobou a třeba stigmatem na deset, patnáct let. Jak jsi šlechetná a spravedlivá…

Jo tak TOBĚ by to nepomohlo. V případech zanedbané lékařské péče je nějaký tvůj zájem jen jedním z důvodů, proč je třeba to řešit a třeba i žalovat. Tím dalším je, aby se něco podobného z nedbalosti/neznalosti lékaře nestalo i dalším zvířatům/lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9493
26.8.17 13:54
@Jennifer21 píše:
Dobrý den všem,obracím se na Vás s prosbou, jak byste se zachovali. Před dvěma lety proběhla kastrace mé fenky (pes bez PP, vzala jsem ji od známého), kvůli zánětu dělohy. Kastrace proběhla v pořádku, podle všeho. Nedávno jsem fence nahmatala bulku na švu, kde byla zašitá. Okamžitě jsem jela k vetovi (úplně jinému), fenka dostala atb, bulka jí navíc praskla, tak se musela mazat. Nakonec musela jít včera na operaci, která trvala tři hodiny, našly jí tři granulomy, měla to prorostlé prý až do svalů. Pokud by nešla na operaci, tak mi bylo sděleno, že by do půl roku fenka umřela. Na vině bylo nejspíš použití špatného šicího materiálu při kastraci feny - veterináři mi nabídli pomoc, pokud bych chtěla veta žalovat - mají video z opearce, uschované vše, co z ní vytáhli…Kromě toho, že mi málem umřel pes, mě operace stála nemalé peníze. Jak byste se zachovali? Má to vůbec cenu? A jak jinak alespoň trochu původního veterináře potrestat?

Veterináře, který prováděl kastraci, bych písemně oslovila s požadavkem úhrady nákladů současného operačního výkonu, který musel být proveden jako následek jeho kastrační operace před 2 lety. A viděla bych, jak by se k danému vetka stavěl. Poté bych se rozhodovala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný