Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Určitě většina z Vás slyšela o plenkových servisech. Vyberete si plenky, které Vám vyhovují a pak Vám každý týden přivezou pytel čistých plen a odvezou pytel pokakaných a vyperou je za Vás. Je to eokologická varianta pro holky, kterým se nechce prát látkovky, ale jednorázovky jim nevyhovujou, ať už kvůli opruzeninám nebo kvůli životnímu prostředí. Zajímalo by mě, kdyby něco takovýho bylo u nás, jestli byste to využily?
@Adamig píše:
Určitě většina z Vás slyšela o plenkových servisech. Vyberete si plenky, které Vám vyhovují a pak Vám každý týden přivezou pytel čistých plen a odvezou pytel pokakaných a vyperou je za Vás. Je to eokologická varianta pro holky, kterým se nechce prát látkovky, ale jednorázovky jim nevyhovujou, ať už kvůli opruzeninám nebo kvůli životnímu prostředí. Zajímalo by mě, kdyby něco takovýho bylo u nás, jestli byste to využily?
Pri predstave, ze doma tyden skladuju pokadene plenky je mi blivno
@Adamig Ne, pro latkovky jsemse rozhodla zejmena kvuli diteti, takze fakt netouzim po tom, aby mi to nejaka firma prala v buh vi cem a buh vi jak se k tomu chovala. Plus tedy nevidim noc náročného na tom opláchnout plinu sprchou, mrsknout ji do kose, z nej do pracky a z pracky do susicky.
Nevyužila, praní látkovek mi nedělá žádný problém… Z kýble dám do pračky, ususim a zase využívám. Spíše by mě otravovalo hlídat čas odvozu a dovozu plen…
@lelulanda Asi tak vyhodou byla kontrola nad tim, co ma ditko na kuzi a moznost prani kdykoliv. Jo, mozna na 3 tydny v roce na táboře bez elektřiny a tekouci vody bych to i vyuzila, to byl opruz prat je v potoce, ale jinak nevidim prinos.
@Adamig píše:
Ne, s tím nezačínej podnikat ![]()
Kromě výše zmíněného, pleny je třeba prát max po 3, ideálně po 2 dnech. Za týden budou dávno plesnivé. ![]()
@Adamig
Jakože nechám týden mokré plenky a od bobku někde v pytli? Tak to bude za ten týden v tom pytli hezký penicilín… ![]()
A jestli to myslíš jako že v ruce přemáchlé a suché, tak to si už můžu rovnou vyprat sama, ne?
Fuj, jak se ten týden ty pleny skladují doma? Když pominu ten smrad, tak buď to houno tak zaschne, že to nikdo nikdy nevypere a nebo to bude namočené ve vodě, kde to totálně zatuchne. ![]()
@werajsik ne můj první příspěvek je pro práci a o tomhle jsem se dočetl tak jsem se jen zeptal, jestli to někoho urazila tak se omlouvám.
@Adamig píše:
@werajsik ne můj první příspěvek je pro práci a o tomhle jsem se dočetl tak jsem se jen zeptal, jestli to někoho urazila tak se omlouvám.
No, spis si ho nekde zkopirovala, když ani nejsi schopna napsat nadpis bez chyby…