Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenosti
s plenkami do vody Babydream z rossmanna. Normální plenky babydream
nám celkem vyhovují. Nebo je lepší jiná značka plenek do vody?
Díky moc za odpovědi.
Ahoj Jana
Ahoj pouzivam plenky do vody z DM a super, dobra cena. S Rossmanem
zkusenosti nemam
Já si osobně myslím, že je to dost jedno … stejně v tom ten prcek je jen pár desítek minut a vyhazuješ je.
Můžu se zeptat, proč nepořídíš raději plavky?
Chodíme plavat do Kennyho a tam nám plenky do vody totiž zakázali. Prý jsou těžké, dítě má jinak těžiště a hůř se mu pohybuje. Prodávali tam takové plavečky z obyč plavkoviny - jako slipy s gumičkama okolo nožiček a prý kakoše toto zachytí
No jestli ne, jejich problém
Ty plavečky se mi zdají fajn a vyjde to i levněji než plenky do vody.
jéé tak u nás je to přesně naopak, zákaz plaveček, preferují plavky do vody.
My nejdřív používali Huggies, ale ta cena
a plavat chodíme často, takže jsme nakonec přešli na DM babylove, tenkrát u nás v Rossmanu ještě tu jejich značku neměli. Zkušenosti s nimi nemám, ale myslím že na tu půlhodinku na plavču budou ok stejně jako ty z dm. Tyhle jejich vlastní značky bývají fajn a pokud vám vyhovují jako plenky tak myslím, že není důvod, aby plavací nevyhovovaly ne
(a i kdyby tak se další balení prostě už nepořídí a je to
)
Ahoj holky,
já tedy zkušenost nemám ani s jedním, malej má atopák, takže do bazénu nechodíme, ale plavečky pro děti prodávám a s maminkami tuto problematiku často řeším. Obvykle za mnou přicházejí maminky, které nechtějí zbytečně kupovat plenky do vody, které stejně za chvilku vyhodí. Několik maminek se také zmínilo o tom, že jednorázovky ve vodě nasáknou a pásky se rozlepují, což může mít za následek vypadnutí případného obsahu (a nemalou pokutu provozovateli bazénu). Plavečky naproti tomu nenasakují, jejich úkolem je udržet stolici, nikoliv moč pouze stolice má vliv na výsledek bakteriologických testů, které se v bazénech provádějí. Dle mého jsou tedy plavečky ve vodě pro dítě příjemnější a maminka ušetří peníze, nehledě na to, že když dítko vyroste, může plavečky znovu prodat ![]()
No tak to já raději dám děcku ty babylov do vody než aby mi tam čůralo
u nás tedy zá:,–(ně platí pravidlo plenek do vody. A nedovedu si představit, že vám nevadí čůránky ve výřivce a následně v bazénu, fakt nechutný.
janinkacumacek píše:
No tak to já raději dám děcku ty babylov do vody než aby mi tam čůralou nás tedy zá:,–(ně platí pravidlo plenek do vody. A nedovedu si představit, že vám nevadí čůránky ve výřivce a následně v bazénu, fakt nechutný.
A ty si myslíš, že když se vyčůrá do té „plenky do vody“, tak že to čůrání v ní nějakým zázrakem drží a nedostane se do té vody, která je všude kolem???
Osobně si myslím, že je to jen další obchodní tah, jak lákat z rodičů peníze za věci na jedno použití… ![]()
Já nevím, ale malej má ty z DM hodně uplý (jsou nandávací a všude gumky), víc jak normál plenky, a je vnich savé jádro, tak nevím kudy by jako měli ty čůránky utíkat do vody.
No možná když jsou mimču velké ![]()
Faktem ale je, že mi tak často do bazénu nechodíme, u nás je to tak drahý až se mi chce zvracet a hlava na hlavě, hafo atrakcí a malej prostor pro děti ![]()
Taky mám na kurs plavání plenky do vody z DM a líbí se mi moc. Teď na bazén jsem nedala nic, čůralo mi dítko na stromeček… Je tam to savé jádro, které pojme málo, ale to na plavčo stačí a taky bych řekla, že to nemá kudy utéct. A právě plavky mi přijdou drahší, kyž z toho rychle vyroste - žádný za pár korun jsem ještě neviděla…
Dajma píše:
Taky mám na kurs plavání plenky do vody z DM a líbí se mi moc. Teď na bazén jsem nedala nic, čůralo mi dítko na stromeček… Je tam to savé jádro, které pojme málo, ale to na plavčo stačí a taky bych řekla, že to nemá kudy utéct. A právě plavky mi přijdou drahší, kyž z toho rychle vyroste - žádný za pár korun jsem ještě neviděla…
Můj syn má tytéž pratelné plavečky od jednoho roku doteď a pak je zdědí mladší, až vyroste ze stávajících.
Jinak na vodotěsné plenky nevěřím.
Pokud jde o vnitřní bazény, tak rozhodně doporučuju dopředu se zeptat, jsou bazény, kde neakceptují plenky do vody, a bazény, kde naopak neakceptují plavky (odtamtud bych fičela jak namydlený blesk, naštěstí si to můžu dovolit, ve velkém městě mám na výběr - no ne že bych byla schopná chodit sama se dvěma dětmi na organizované plavání, max. máme koupaliště… mladší děti jsou v tomhle holt šizené, se starším jsme chodili).
No a jakýs mu dávala do toho jednoho roku a kolik stojí ty plavečky do vody. Já koupila na zkoušku ty jednorázové z DM stojí 80,– za 12 ks, tak po té finanční stránce to asi bude snad výhodnější když děti rostou ![]()
Jinak nechápu, mají savé jádro tak aspoň něco udrží, za to ty plavečky nic jen boban.
Nás palvečky stály 180Kč, viděla jsem i v Teccu za 80Kč, ale ty neměly dobře dělané gumičky. Chodíme plavat 2× týdně, takže ani ne za 4 měsíce se to vrátí. My chodíme plavat do bazénku kam chodí jen maminky a děti, tzn není to pro veřejnost. Jsou tam dost přísná pravidla na hygienu - maminky i vlasaté děti musí mít čepice, před vstupem do bazénu se každý musí umýt mýdlem atd. Takže pokud se nějaké dítě vyčurá do vody vadí mi to míň než když vidím, jak do veřejného bazénu třeba v Podolí leze kdejaká upocená špindíra, osprchuje se tak aby se neřeklo a čepice se tam už vůbec nenosí ![]()
janinkacumacek píše:
No a jakýs mu dávala do toho jednoho roku a kolik stojí ty plavečky do vody. Já koupila na zkoušku ty jednorázové z DM stojí 80,– za 12 ks, tak po té finanční stránce to asi bude snad výhodnější když děti rostou
Jinak nechápu, mají savé jádro tak aspoň něco udrží, za to ty plavečky nic jen boban.
Hm, tak to stojí fakt málo, to může být levnější, záleží, jestli se chodí jen na plavecký kurz, nebo naopak i často na koupaliště s tím, že pratelné plavečky by zdědilo další dítě/děti jako u nás, příp. se prodají dál.
My látkujeme, takže jsem kupovala Popolinky (jiné tehdy nebyly), které se normálně prodávají v e-shopech s látkovkami (taky jeden mám, ale tehdy jsem tedy neměla, už je to fakt dlouho).
http://www.salatky.cz/…ges/68/7.jpg
Tahle značka má jen dvě velikosti (takže do cca roka, roka a půl jsme používali taky tohle, jen tu menší velikost) a stojí kolem 270Kč, teď už jsou dávno na trhu i nádherné Imse plavečky (stránky výhradního dovozce jsou Pisivor.cz - pod heslem Plavání),
http://pisisvor.cz/…te_cerve.jpg
ale ty mají hodně velikostí, nemám osobně vyzkoušené, jak moc jsou v tomhle variabilní, ale taky jsem na ně četla hodně chválu. Čůránky určitě neudrží, ale to není jejich účelem. Kakání ve vodě jsem naštěstí nezažila, v drtivé většině případů jsou děti vodou příliš zaujaté. Samozřejmě nelézt s dítětem do bazénu, když má průjem.
Nám se plavky vyplatily hodně, syn je dost hubený, oblíkl by je klidně i napřesrok. Akorát už nejsou krásně žluté, nějak zesvětlaly. Mladší dítko má červené a ty se jeví barevně o dost stálejší, uvidíme.
Mmch tuhle jsme byli na koupališti a tam doprostřed chodníku cíleně čůralo asi dvouleté dítě, matka nevím kde
. Takže ani kdybych věřila, že to plínky do vody pojmou, určitě bych se neuklidnila, že do vody nečůrají děti, které už pleny nenosí
. Radši nevědět. Mně se kolikrát fakt chtělo a když si vezmu, jaká jsou lidi čuňata, tak bych moc nedala za to, že spíš než děti do těch bazénů načůrá nějaký rodič…