Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj jaké máte zkušenosti s papírovými plenkami, jakou značku by jste mi doporučil? Také se chci zeptat jaké plenky jste dávaly přes papíráky kvůli kyčlím. Děkuji moc za odpovědi ![]()
Já měla Huggies newborn s bio bavlnou.. Byly super, větší Huggies už jsou podle mě naprd.. A plenku kvůli kyčlím jsem nikdy nedávala a kyčle byly i tak ok ![]()
Každýmu děcku sedí něco jinýho. Jeden snese pampers, jinej huggies, další tesco plinky. Tím se nepořídíš, musíš vyzkoušet
Když se takhle zeptáš, stejně se nic moc nedozvíš
Každá mamina ti doporučí něco jiného a stejně se dozvíš, co bude mimču sedět, až se narodí. Já za sebe jen nedoporučím oranžové Pampers (Sleep and Play) a pro děti jsme používali Babylove. Nějkaou značku si vyber a do začátku kup jenom pomálu a vyzkoušíš, co prcek snese.
Jinak látkovou plenu přes jednorázovku jsme nedávali nikdy. Děti měly kyčle v porodnici OK a na dalších kontrolách taky, preventivně jsme nedávali nic ![]()
Ahoj, my vyzkoušely hodně druhů a nejvíc vyhovovaly Pampersky 1,2 (ne oranžové) a Háppy, ty mají výkroj na pupíček aby se mohl dobře zahojit. Ale každé mimčo je jiné ![]()
Ahojky my už od narození používáme Bella Happy a jsem s nima spokojená, za chvilku jdeme na vel. 4. A na kyčle jsem nedávala, měli jsme je od začátku v pořádku, takže s tím ti neporadím.
Já používám Tesco pleny a kvůli kyčlím dávám látkovou. Počkala bych, ale až co řekne ortoped starší jsem široké balení dávat nemusela teď musím.
Dávala jsem Babylove, ty nejmenší. Kvůli kyčlím já sama nic, ale kamarádka dala složenou látkovou přes papírovku a zapla ji akorát pod bodýčko a fungovalo to.
@fragola : Taky Sleep and play nedoporučuji, měli jsme je jednou - dostali jsme je jako dárek. A hrůza.. :-/
Koukám, že jsem jediná do dává široké balení.
Takže skládám látkovku na třetiny a přesto dávám kalkotky bez vnitřní gumy, aby se nazapařila. Balím přes dupačky
@PajinkaT Jo, jo, u nás to byl taky dar
Pak už to trumfly jedině echt igeliťáky Wickies (žluto-zelený obal) z Kauflandu (též dárek
). To byla ještě větší hrůza než oranžové Pampers. Mále jsem na ně zapomněla ![]()
@fragola :Jéé ty z Kauflandu si koupila domů mamka abych je pořád netahala sebou když přijedem na návštěvu a to souhlasím příšerný..
Ale tak něják pomalu je zdělávám aby to mamce nebylo líto, ale raději jsem si tam dovezla Happy ty dávám na noc a ten igelíták přes den..:D Naštěstí se neoprudil nic takže jednou za čas má ty, ale řekla jsem jí ať už je víckrát nekupuje!
![]()
Já měla do porodnice Pampers premium care - ani nevím, proč jsem je tenkrát vybrala. Postupně jsme pak najeli na Active baby. Sleep and play jsou fakt děsný. Jinou značku nevím, našemu malému a mne jiné moc nevyhovovaly, huggies děs a tesco a babylove mi přišly takový hamatný ![]()
Plenku navíc kvůli kyčlím jsme asi dávat měli, ale v porodnici nám to neřekli. Nedávali jsme, je pravda, že jsme kvůli jadýrkům chodili na kontroly dýl a trošku cvičili, ale nakonec vše O. K.