Plenky - prosím jak odnaučit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
145
8.10.12 11:58

Nase dcerka delala sceny, ze nechce si ani sednout na nocnik do 19 ti mecsicu. Dlouho jsem se snazila ji posazovat, nekdy jsem byla pekne nervni, coz nicemu nepomohlo, ba naopak. Moje mamka mi nadavala, ze ji musim proste posadit a nediskutovat s ni o tom :roll:. Blbost. Po case jsem ji nechala a presne v tech 19 ti mesicich ze dne na den se odplenkovala uplne, i v noci. Najednou. Sice mela parkrat nehodu, ale opravdu minimumkrat, a myslim ze na to mela narok :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
8.10.12 12:03

Jestli je malý zralý jsme zjistili tak, že se mu ve sprše řeklo, ať se vyčúrá do díry (do odpadu) a on se v podřepu našteloval tak, aby se trefil a čúral. Docela nás tím překvapil, tak jsem ho druhý den zkusila posadit na záchod a říct ať udělá zase čúrání a udělal. Sebrala jsem mu plíny, cca jednou za hodinku vysazovala rovnou na záchod a pokaždé se vyčúral. Třetí den si začal říkat sám. Měla jsem obavu, jak to bude venku, čtvrtý den jsme byli na výletě a i když měl plínu, tak si řekl. Řekl si i podruhé, ale to jsem ho venku nestihla svléknout :lol: Tak jednou za den, když se zapomene při hře, se počúrá. Je to teprve šestý den, takže úspěch :dance: Ráno se většinou budí se suchou plínou a po poledním spaní dokonce pokaždé.
Musím podotknout, že předtím jsem ho nevysazovala. Nechávala jsem ho, až dozraje.
Kdybychom na to náhodou nepřišli, tak bychom hold počkali, času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
8.10.12 12:06

Mám dcerku, 2,5 roku a stále má plíny, v létě běhala bez ale čůrala v klidu za chůze, že tlačí bobek jsem na ní vůbec nepoznala… :nevim:
doma to samé, čůrá kudy chodí, ještě do toho v klidu šlápne…
takže má plíny, máme všude koberce a navíc ještě občas kadí ne zrovna tuhé bobky… :zed:
podle mě a doktorky ještě nemá úplně vyvinuté ty svěrače a vůbec si neuvědomuje že se jí chce čůrat nebo kakat.
Máme vyčkat do 3 let, pak se to řeší nějakým vyšetřením… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
8.10.12 12:07

Na nočníku vydrží tak 3 vteřiny, na záchodě o něco déle, ale bez výsledku, nepomáhají hračky, pohádky, přemlouvání, slibování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
8.10.12 12:10

Nám pomohla, když jsme v létě venku viděli kluka jen ve slipech, jak si je stáhnul a vyčůral se.Byl menší než naše malá a ona sledovala co dělá. Tak jsem jí vysvětlila, že už nemá plenky a že je šikovnej, že už čůrá sám. Pak jsem jí doma plenku sundala, navlíkla kalhotky a řekla, že to zkusíme bez plen jako ten malej kluk. A taky jsem jí důrazně řekla, že už nemá plenku a kalhotky si nesmí počůrat. A zabralo to, dávala jsem jí na nočník každou chvíli, bez plen už byla druhý den, i venku. Akorát s kakáním měla trošku problém, jakoby se na nočníku styděla, ale během týdne si zvykla. Akorát na noc jí je pro jistotu dám, i když už bych nemusela. Nehod bylo pár, jestli se mi venku počůrala 3krát, tak je to moc.Bylo jí při odnaučování 22měsíců. Zkus jí taky dát někjaké dítě bez plen za příklad, děti se rády opičí. A hlevně chválit, za nehody jsem jí vůbec nenadával, jen jsem řekla že se to stane. Věděla jsem, že to neudělala schválně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
8.10.12 12:13
@mom.kri píše:
Na nočníku vydrží tak 3 vteřiny, na záchodě o něco déle, ale bez výsledku, nepomáhají hračky, pohádky, přemlouvání, slibování…

aby vydržela na nočníku, tak si prohlížíme knížky, to tam vydrží klidně půl hodiny. Pokud to nejde, tak bych to třeba o 14dní odložila, nelámala bych to přes koleno. Měla bych strach, že se jí nočník zhnusí nebo že bude mít nějaký blok, když ji budu moc nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
8.10.12 12:14

Děkuji moc za rady!!! Slavusko, já jsem jen žádala o radu, netvrdila jsem, že budu sedět celou zimu doma a neustále malou bít. Na vše jsem se jen ptala. Moje kámoška mi totiž jednou taky vysvětlovala její metodu, ta potřebovala dát malou ve dvou letech do školky, takže plínky sebrala, a když i po týdnech nacházela na koberci loužičky, tak už holt malá dostala vyhubováno a pak než by to poslouchala nebo dostala, tak si radši šla sednout na nočník. Opravdu jen žádám o rady a jsem za každou moc ráda!!! Měla jsem právě v úmyslu taky vyčkat až to přijde samo, ale doktorka mě zase zmátla, že je to na mě. A párkrát jsem taky zkusila vzít přes léto plenu a když se po pár dnech nedařilo, tak jsem jí vrátila a to prý je blbě, dítě je pak zmatené. Jsem v tom opravdu nezkušená. A jak je každé dítě jiné, člověk neví jak na to. Nikdy jsem jí do ničeho nenutila, takže se mi ani teď nechce jí držet na nočníku násilím. Zkusím tedy jak radíte odebrat plenky na doma, ptát se jí a vysazovat. Připravím se na nálož do pračky a budu doufat, že i naše malá to jednou pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
8.10.12 12:15

@Cherilin - ona starší děti vidí bez plen i jak si sedají na nočník, to pak jde a sedne si taky, ale nevydrží tam a nic neudělá.. :nevim:..knížky je zvyklá prohlížet v leže… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
8.10.12 12:16

Jo a, myslím, že si uvědomuje když čůrá. Právě u toho moře, si vždycky sedla na bobek a koukala jak čůrá, ale na nočník si nedošla. Jen, myslím, že svěrače snad už ovládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
8.10.12 12:22

Jinak, ještě odměny by u nás taky asi neobstály. Ona o čoko a sušenky moc nestojí a jelikož jsou jí dva, tak takové ty gumové medvídky a tak dostává od babiček a dědů. A taky sní pár. Jinak nedávno jsme měly přinést, pokud možno, moč právě pani doktorce, vysazovala jsem ji hned ráno po spaní, odpoledne po spaní, to seděla i neuvěřitelně dlouho na tom nočníku a nic. Zkoušela jsem ve vaně, tam většinou čůrá, a nic. Moč jsem z ní nedostala. Já vím, že každé dítě je v tomto ohledu jiné, jen jsem potřebovala nějaké rady jak tomu třeba pomoci. Ikdyž budeme tedy vyčkávat než dozraje sama, tak jak se mezitím chovat, jestli nočník nechat jenom na očích, nebo jí neustále vysazovat a tak. Ale jak jsem psala, zkusím vzít pleny na doma a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
8.10.12 12:33

@Rendi ja resila ten problem taky, termin jsem mela v zari a od cervence jsem skoncila v praci, takze jsme se na to hned vrhla, proste jsme pliny prestala kupovat a davala sem ji plenkove kalhotky jen na noc a ty uz taky nema, chce to vytrvat a obrnit se trpelivosti, prakticky jsem nedelala nic jinyho nez ze sem vytirala pocurane louze ale za 3 dny se to naucila a kdyz chce na nocnik rekne si nebo si dojde sama, a 2 roky ji byly ted v zari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
8.10.12 12:34

A hodne se mi osvedcilo dat do nocniku teplou vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
15.10.12 12:23

Ahoj holky :),

tak ode dneška jsem malé zkusila přes den sebrat pleny. Na víkend ještě byla u našich, tak jsem s tim nechtěla zatěžovat mamku a počkat po víkendu. Po ránu počůrala dvoje punčocháče, tak jsem jen mírně udělala tytyty a řekla jí, že se to nedělá. A dvakrát se vyčůrala na nočník, když jsem jí posadila. Takže byla veliká sláva a odměna :). Plínky jsem řekla, že je necháme pro miminko, že je už velká a šikovná holčička, že už bude nosit kalhotky jako mamka. Musim říct, že jsem to čekala horší, takže nechci to zakřiknout, ale snad to bude lepší a lepší. Čekala jsem, že první den budou všechny punčocháče počůrané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze