Nejsem schopná naučit dítě na nočník :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nejsem schopná naučit dítě na nočník:(
Ahoj, nejsem prostě schopná naučit dítě na nočník. Staršíme je 29 měsíců. A mě to nejde. O zralosti nepochybuju. Když zrovna vychytám moment, kdy má plný močový měchýř, posadím, řeknu čůrej a opravdu se vyčůrá a zatleská si.
Ale já na to prostě nemám. Vždycky to po pár dnech vzdám. Protože si neříká a stačí několik nehod nebo když posazuju a ixkrát za den nic. Mě prostě z toho nočníku už hrabe. Nenávidim to. A okolí na mě pořád tlačí. Dítě na to evidentně zralý. A já na to prostě nemám. Přitom už různé pokusy zkouším od jara.
Prosím, nepiště mi rady, co pomohlo vašim dětem. Už mám načteno desítky diskusí. Spíš by mě zajímalo, jestli jsem jediná takhle nemožná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kdyby byla zralá, řekne si sama.
Já taky nejsem schopná to své děti naučit, takže se o to ani nepokouším. Starší se to naučila sama, prostě jednoho dne za mnou přišla na záchod a řekla, že chce taky čůrat. Druhá má 14 měsíců a počkám si na stejný okamžik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsi nemožná. My takhle bojujeme se lžící
.Sám se nenají ani kdyby měl hlady umřít ( nechce ). Je mu 2,5roku. Okolí se diví, já to vzdávám
. Snad se to podá samo. A snad brzo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napsala bych, že jsem na tom stejně, ale náš má „teprve“ 18 měs, tak to nehrotím. Jenomže ne že by se nechtělo mně, vzpouzí se on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dajdula píše:
Nejsi nemožná. My takhle bojujeme se lžící.Sám se nenají ani kdyby měl hlady umřít ( nechce ). Je mu 2,5roku. Okolí se diví, já to vzdávám
. Snad se to podá samo. A snad brzo
.
můj taky sám nejí
občas jo, ale tak dvě lžice, pak odloží, spustí ruce podél těla a mámo krm
neřeším nakrmím ![]()
@adusinka nech to být, a na lidi se vyprdni, pokud to nějak nevadí tobě, třeba finančně tak nech plenky, za měsíc může být vše jinak, do školy v nich nepůjde ![]()
- Citovat
- Upravit
Já si nejsem jistá, jestli je čekání na ten okamžik, až bude zralý, nejlepší
Se synem jsem nočník neřešila, občas vytáhla, vysvětlila k čemu je, on ho odmítal, tak jsem ho zase sbalila. Po jeho dvou letech jsme to zkoušeli častěji, když mu bylo 27 měsíců, tak se jednoho dne sám dožadoval nočníku a vyčůral se do něj. Tenkrát poprvé a od té doby jsem mu už plenu na den nedala (zezačátku třeba do auta, na nákup ano). Bylo to náročný, ze začátku vysazování i po 10 minutách, neříkal si, nehody byly, ale den ode dne to bylo lepší a lepší. Kdybych mu tenkrát plenu vrátila, byl by akorát zmatenej a nevěděl by, co se po něm teda chce. Takže čůrání cca během dvou měsíců bylo zcela bez nehod, zato kakání jsme vychytávali rok!!! Než byl schopný se vykakat na nočník
a to si ani sám ještě neřekne.. takže víceméně bojujeme stále a nemluvím o pleně na spaní, kterou jsme se snažili neúspěšně odbourat v létě. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to jsem neschopná taky
Malé je 20 měsíců a nechce tam ani sedět, dělá scény a k ničemu to nevede. Vím, že starší syn si pak začal říkat z ničeho nic sám. Vadilo mu načůráno v plíně, a asi to pochopil.
Taky mi to vadí, že malá nechodí, zvlášť ještě k údivu příbuzenstva, že tak velký dítě nechodí na nočník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem tyhle pocity zmaru zažívala, když syn nechtěl kadit na nočník, místo toho kadil uprostřed noci do plíny, ráno se budil se šílenými opruzeninami zahovněnej od pupku po záda, bylo mi z toho do breku, z bolesti od opruzenin řval a já ho zaboha nemohla přesvědčit či přinutit, aby se vykadil někam jinam než do plíny.
Dítě už je dost velký, co se po něm chce ví, tak ho zkrátka jen často přebaluj a na nočník se vybodni. Třeba tě během pár dnů překvapí, že si řekne, když uvidí, že na to maminka defintivně hází bobek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adusinka A od kdy to zkoušíš? Se přiznám, že než se právě takto nervovat, tak počkám až se malé zachce. Nočník má mezi hračkami, sedá si na něj jako na židli, ale k čemu je netuší.
Takto to máme i s jídlem, je špatný jedlík a já jsem na nervy z toho jak pořád vařím a ona dobrovolně přežívá na třech jogurtech za den, vece nebo suchých těstovinách. Dokola ji chystám ovoce, zeleninu a nevím co všechno a zbytečně…
S okolím už to raději ani neřeším poněvadž to nikdo nechápe, takže mlžím a to je taky na palici.
Cítím se taky nemožná.
Ale myslím, že nemožná nejsme ani jedna - jen ty děti k tomu ještě asi nedozrály. Ale je to hrozně psychicky náročné.
- Citovat
- Upravit
Trpělivost. Vydrž až do doby, než si začne samo říkat. Jinak budeš ty otrokem, kdy budeš jen hlídat a ptát se… Taky jsem u syna čekala, několikrát zkoušela, ale nešlo to. No a jednou jsem se nakonec dočkala
Musí k tomu prostě dozrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas nocnik funguje len ked je holy zadok. Jak ma plienku alebo len spodarky, tak to pusti do nich. A cuduje sa, ze to pretecie ![]()
Inak u nas fungovalo - kam patri bobek? Do nocnicku. Po poslednej riedkej nalozi v plienke, ktoru sme necistili, ale rovno sprchovali si uz da plienku dole a sadne na nocnik vytlacit bobek.
- Citovat
- Upravit
Jenže někdy v květnu si sám řekl. Několikrát. Jenže pakřišel víkend. Jezdili jsme po babičkách, nočník jsem nevzala s sebou a už si nikdy víc neřekl.
Prostě jsem tu správnou chvíli prováhala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Dítě určitě vycítí, že tlačíš na pilu, takže doporučuju to přestat řešit. Jestli dáš plíny nebo necháš bez nich, záleží na tobě (všechno má svoje pro i proti). Já to u žádné holky nehrotila a přesto to u každé probíhalo jinak (a ani na jednom nemám žádnou zásluhu
). Starší byla bez plen skoro ve 3 letech, zato ale najednou i přes noc, fakt ze dne na den, od té doby nebyla jediná nehoda (už jsou to skoro 4 roky). Mladší je bez plen přes den pár měsíců, asi o měsíc později, ale nehody se občas stávají. Nemáme skoro nikde koberce, takže to neřeším a jen utřu.
Mám vysledováno od svých známých, že pokud se dítě odplenkuje později, pak to bývá bez nehod. Když brzy, časem se vrátí období nehod (třeba po nástupu ve školce atp). takže si říkej, že vy budete ten první případ a věř, že to stojí za to
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé sice nejsem zakladatelka ale potěšili jste mě, sice je malému 20 měs. učíme ale bezvýsledně. Ví že já chodím čí na záchod. Ví že má on svůj nočník, ale když je E tak řekne až když už je hotovo… nejlepší je když tam trůní půl hodiny já to pak vzdám a on za minutku příjde a E je hotovo v plence. Asi kdybych měla větší trpělivost tak se to naučí on je chytrej dost já jsem nemožná… V létě jsme zkoušeli na zahradě když běhal nahej, ale vždycky se někde nenápadně zašil a už to bylo. Párkrát jsme stihly… ví moc dobře si myslím, ale nejspíš nechce. Teď to bude o mnoho těší každým dnem očekáváme bratříčka mimi, jsem zvědavá no jestli bude chtít být opičák do plenek a dudlíka a houpačku a hračky po něm a nebo bude vědět že to je miminka..
Jsem na něj zvědavá jako na bráchu, moc se na něj těší pořád okukuje mimi okolo, až na to že říká mimi i školkovým dětem ![]()
Jinak se lžičkou se stydím, ale on jako s ní jí jogurty a pribiňáčky je schopný spořádat sám. I když to jí půl hodiny a má to po celém obličeji ![]()
. Rád by jedl sám polévky a tak, ale já to po chvíli bojkotuju s tím že malovat zdi fakt nechci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit