Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj všem. Za 2 měsíce mám rodit a manžel zrovna jede na služebku do Německa. A tak mne napadlo ho pověřit nákupem plen. Můžete poradit jaké plenky tam koupit pro novorozence plus nějakou zásobu? Kdysi jsem tam používala pro starší dítě plenky z Aldi a z Lidlu. A snad i z DM tu jejich Babylove. Máte s nimi zkušenost i pro novorozence? A vyplatí se tam nakoupit co se týká kvality? Je to opravdu rozdíl oproti plenám z ČR? U první dcery jsem používala od narození Pampers Premium normálně z ČR a byla jsem hrozně spokojená. Vyplatí se třeba i tyhle koupit v Německu? Máte zkušenost jestli jsou i levnejší a kvalitnější? Manžel má možnost koupit v Lidlu, V Aldi a v DM. Tak prosím poraďte jaké pořídit. Děkuji!! ![]()
Ahojky v porodnici jsem mela pampersky ale doma jsem zacla pouzivat plenky co mi dovezla sestra z nemecka z DM mamia nebo tak nejak. a mela jsem 2. Ja jsem mela asi 6 baliku ale u miminka jich spotrebujes dost.kdyz si jich koupis vic myslim ze nevadi, kdykoliv kdyz z nich mimi uz vyroste tak je muzes klidne prodat. a jsou fakt dobry. nejsou beleny chlorem ani nicim parfemovany a nicim napusteny. sestra si je obcas kdyz tam jede nejaka jeji znama tak si je nechava dovest.
Koukni sem tady mas vic prispevku k teto znacce.https://www.emimino.cz/diskuse/plenky-mamia-z-nemecka-116861/ ![]()
Děkuji. Zkouknu to. To jsou myslím ty z Aldi. Jen ještě nevím, jestli jsou i pro úplný prťata.
@nico2 ja mam pribuzne v de a stejne nejlepsi jsou ceske bile pampers premum care. Cenove a celkem i kvalitou se pozdeji vyplati v nemecku vychytat v akci pampers pants (velmi podobne ceskym pampers pants - tem levnejsim). co se urcite vyplati do zasoby v dm je kosmetika, jidlo (hipp) a hlavne vlhcene pampers sensitive.
My s pemprskama nebyly spokojený od narození prcka, vozime z Německa babydream a jsou super jak cenově tak celkově ![]()
@nico2 asi jo uz si bohuzel nepamatuju kde je koupila. Taky zalezi podle vahy ale nekdy lepsi vetsi nez maly.nam ty dvojky taky byly vetsi ale ten horni lem jsem ohrnovala a dobre se hojil i pupicek.Ja jsem je pouzivala a byly super.ono lepsi nez ty parfemovany. nekterym detem to nemusi svedcit.
Děkuji moc. Takže jestli tomu rozumím, tak pampers premium, s kterými jsem byla spokojená, se nevyplatí koupit v Německu, ale spíš třeba vychytat cenu v ČR? Jinak zatím jídlo počká, manžel tam jezdí celkem často. Než budou příkrmy, tak určitě ještě pojede
A kosmetiku na mimčo téměř nepoužívám.
Ty jsou bohužel zrovna z drogerie, která není poblíž. Stejně tak jsem slyšela, že i Kaufland pleny jsou tam dobrý, ale ten je tam taky úplně mimo. Ale každopádně děkuji ![]()
Koukám, že jsem nevložila příspěvěk, ke kterému jsem psala komentář. No, snad se v tom ještě vyznáte ![]()
@nico2 premium care v nemecku vubec nemaji
proto pisu ze je nejlepsi je koupit u nas ![]()
@saadet píše:
@nico2 premium care v nemecku vubec nemajiproto pisu ze je nejlepsi je koupit u nas
Aha
Tak to jsem vůbec nevěděla. A ani třeba v tom DM je neseženu? To mě překvapuje. Každopádně děkuji
@nico2 ne oni tam maji uplne jiny „system“ pampers
proto jsem psala ze seovnatelne jsou jejich pants s ceskymi zelenymi pants…ty nemecke jsou o neco lepsi nez ceske a daji se v akci sehnat za hubicku - nejlepe v edece/singru..ale ty jsou az od vel 4
mensi jsou nejlepsi ty ceske premium care a stejne tak jsou nejlepsi pants premium care ceske pak od vel 4 ![]()
@saadet píše:
@nico2 ne oni tam maji uplne jiny „system“ pampersproto jsem psala ze seovnatelne jsou jejich pants s ceskymi zelenymi pants…ty nemecke jsou o neco lepsi nez ceske a daji se v akci sehnat za hubicku - nejlepe v edece/singru..ale ty jsou az od vel 4
mensi jsou nejlepsi ty ceske premium care a stejne tak jsou nejlepsi pants premium care ceske pak od vel 4
Tak to moc děkuji za radu. To jsem vůbec netušila, že se může takhle lišit.
@nico2 nepřijde mi, že by plenky z Německa byly nějak výrazně kvalitnější nebo levnější.. my jsme teda kupovali levnější, měli jsme nejčastěji tesco, babylove, lidl jsem měla párkrát, ale v přepočtu vyšly hodně podobně jako u nás. Já bych na úplně malý miminko nenakupovala nějaké velké zásoby a zvlášť ne jednu značku. Nevíš jak bude velké, co mu bude sedět… dneska to seženeš úplně všude ![]()