Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@JayLee píše:
Zdravím jdu si k Vám pro radu ale ne pro sebe nýbrž pro jednu maminku od nás z jesliček co řeší tento problém
Holky jak je to když máte díte v jeslích, v řijnu tomu dítěti budou 3 a nastupuje z jeslí do školky jenže na spaní na noc má plínku jak doma, tak v jeslíchjak se to řeší ve školce pak? Budou tomu dítěti dávat plínku na to spaní po obědě nebo jak nebo to dítě vrátí do jeslí?
nejde to prostě odnaučit toho prcka má tak tvrdý spaní, že se nevzbudí i když omezí pití před spaním na minimum tak stejně je plínka počuraná a bez ní se počurá samozřejme. JInak přes den si v pohodě říká a samo se vyčurá
bavila jsem se včera s jednou maminkou d nás z ješliček a má z toho strach, že jí ho ze školky vyřadí a ona že ho nebude mít kam dát protože v jeslích už má nahlášeno, že v polovině října odchází do školky nevíte jak to je pak v praxi?
ten její chodí s tím mým do jeslí no a já jí tam uklidňovala, že jí ho nevyřadí ale když nad tím přemýslím, tak sama nevím jak se toto pak řeší
pokud vím, tak ve státní školce mít plínu nesmí a to ani na spaní
Ne, ve školce už plínu dávat nebudou. Spí tam děti max. 1,5 hod. Uvidí, že se malej sem tam počůrá a pak to bude dobrý.
Ve školce mít plínu fakt nesmí.
Nešlo by to třeba řešit v nejhorším tak, že by nechodil spát?
Do státní školky to problém bude. Dítě 3+ už v jeslích být nesmí? Pokud ano tak normálně ať jde za ředitelkou, vysvětlí problém a domluví se na setrvání ne
Jediná věc kterou jde udělat. Dítěti plenku dávat nebudou, jak je psáno v jiné diskuzi, nejsou to jesle a na dítě se prakticky nesmí šáhnout, natož přebalovat. Možná pokud se domluví s učitelkama v té školce a nebude jim to vadit. Ale natajno to fakt ne, jakože překvapení dítě má plenku. ![]()
@JayLee U nás ve školce plínku na spaní mít nemůžou. Bylo doporučeno dětem, u kterých není spolehnutí, že se přes odpolední spaní nepočůrají, dát do školky jendorázové podložky a náhradní pyžamo. S nehodama u prckošů počítají.
Plus já bych se ještě zkusila domluvit s učitelkou, aby dolédla na to, aby se dítě šlo před spaním vyčůrat (pokdu nechodí hromadně).
Ale je to samozřejmě školka od školky. Takže ať se kamarádka poptá přímo v té jejich.
V soukromé školičce, kde mela učitelka 5 děti to nebyl problém, ale v normální už jí mít nesměla…
Nesmí mít.. nebo může doma, ale tam ji dávat nebudou..
Unás byl problém, že se mi počůraval i 4 letý někdy iv 5 letech.. protože u nás děti snědly polévku-voda, druhé, a pak skleničku pití.. I když se mi šel vyčůrat, doma vydrží a tam prostě měl byt klid, tak se mu občas stalo- doma nikdy..
takže jsem se snažila učitelce říct, aby kluk nepil před spaním- dívala se na mě jak na blázna, ale prostě on má slabší držáky nebo jak to napsat, jakmile je malinko nachlazený, tak prostě.. A stejně kluk měl na stolečku, polévku a hrníček se sťávou..
Ve státní školce normálně být nesmí. jestli když tma bude jediný dítě s tímhle problémem, tak mu učitelky tu plínu nasadí, to už zálež na učitelce, ale rozhodně to není povinnost, spíš naopak by dělala něco, co by neměla.
Pokud dítě přechází do státní školky, tak určitě bez plen. Jinak syn je také říjnový a ten rok, kdy mu v říjnu byly 3, ještě odchodil celý v jeslích a do školky šel až skoro ve 4. U nás to takto šlo. Nebylo by to řešení i v případě kamarádky?
Anoj, u nas ve skolce to problem neni. Na spani plinku detem kt jeste nejsou uplne 100% bez nehod pri spani klidne daji, nemaji s tim problem. Kamaradka ma syna take ve statni a tak se za dite s plenkami doplaci neco navic, ale problem take nemaji. Zalezi na cem se domluvili. Ja jsem rekla rovnou, ze syn na noc jeste plinu ma a pres obed uz ne, ale nekdy se pocura…tak mi sama jeho ucitelka navrhla, ze to ted nechame a plinku mu budou davat a az se uplne zajede zacnou pomalinku zkouset bez.
Ve školce bez plen. U našich nejmenších máme ale na postylkach podložky a když rodiče vědí, že dítě nevydrží, říct to učitelce a domluvit se - omezit pití, dohlédnout na to, že si došel, klidně ho vytáhnout z postýlky ještě znovu po pohádce než usne a pak, pokud bude rodič souhlasit, je možné i dítě třeba po hodince spánku vzbudit a nechat ho dojit si. Tak jsme to alespoň dělali u nás, když je takový problém. ![]()
@JayLee U nás se ptají a pokud dítě ještě stoprocentně nevydrží, tak pak rodiče kupují podložky a dávají se na postýlku podložky
Plínu samozřejmě nedají, to je podmínka, že je dítě bez plen.
Tak nám se doma taky vždycky počůrá při odpoledním spánku a ve školce nikdy
Oni je nechají spát hodinu, pak vzbudí a hned naženou na záchod, takže to asi nestihnou. A nějaká nehoda se stane vždycky, s tím asi počítají. Však ať vyzkouší a uvidí, do října ať trénuje, více s tím teď už stejně nanadělá.
Mě by vcelku zajímalo, jaký je rozdíl mezi jednorázovou podložkou a natahovací plínou (kterou si dítě zvládne nandat i sundat samo)kromě počůraných kalhot od pyžama ![]()