Plínka na spaní versus školka

49159
11.9.16 11:25
@JayLee píše:
Zdravím jdu si k Vám pro radu ale ne pro sebe nýbrž pro jednu maminku od nás z jesliček co řeší tento problém ;)
Holky jak je to když máte díte v jeslích, v řijnu tomu dítěti budou 3 a nastupuje z jeslí do školky jenže na spaní na noc má plínku jak doma, tak v jeslích :nevim: jak se to řeší ve školce pak? Budou tomu dítěti dávat plínku na to spaní po obědě nebo jak nebo to dítě vrátí do jeslí? :think: nejde to prostě odnaučit toho prcka má tak tvrdý spaní, že se nevzbudí i když omezí pití před spaním na minimum tak stejně je plínka počuraná a bez ní se počurá samozřejme. JInak přes den si v pohodě říká a samo se vyčurá :pankac:
bavila jsem se včera s jednou maminkou d nás z ješliček a má z toho strach, že jí ho ze školky vyřadí a ona že ho nebude mít kam dát protože v jeslích už má nahlášeno, že v polovině října odchází do školky nevíte jak to je pak v praxi? :nevim:
ten její chodí s tím mým do jeslí no a já jí tam uklidňovala, že jí ho nevyřadí ale když nad tím přemýslím, tak sama nevím jak se toto pak řeší :nevim:

pokud vím, tak ve státní školce mít plínu nesmí a to ani na spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2231
11.9.16 11:27

Ne, ve školce už plínu dávat nebudou. Spí tam děti max. 1,5 hod. Uvidí, že se malej sem tam počůrá a pak to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
11.9.16 11:29

Ve školce mít plínu fakt nesmí.
Nešlo by to třeba řešit v nejhorším tak, že by nechodil spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7202
11.9.16 11:30

Do státní školky to problém bude. Dítě 3+ už v jeslích být nesmí? Pokud ano tak normálně ať jde za ředitelkou, vysvětlí problém a domluví se na setrvání ne :nevim: Jediná věc kterou jde udělat. Dítěti plenku dávat nebudou, jak je psáno v jiné diskuzi, nejsou to jesle a na dítě se prakticky nesmí šáhnout, natož přebalovat. Možná pokud se domluví s učitelkama v té školce a nebude jim to vadit. Ale natajno to fakt ne, jakože překvapení dítě má plenku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.9.16 11:31

@JayLee U nás ve školce plínku na spaní mít nemůžou. Bylo doporučeno dětem, u kterých není spolehnutí, že se přes odpolední spaní nepočůrají, dát do školky jendorázové podložky a náhradní pyžamo. S nehodama u prckošů počítají.
Plus já bych se ještě zkusila domluvit s učitelkou, aby dolédla na to, aby se dítě šlo před spaním vyčůrat (pokdu nechodí hromadně).
Ale je to samozřejmě školka od školky. Takže ať se kamarádka poptá přímo v té jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
11.9.16 11:39

V soukromé školičce, kde mela učitelka 5 děti to nebyl problém, ale v normální už jí mít nesměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.9.16 11:47

Nesmí mít.. nebo může doma, ale tam ji dávat nebudou..
Unás byl problém, že se mi počůraval i 4 letý někdy iv 5 letech.. protože u nás děti snědly polévku-voda, druhé, a pak skleničku pití.. I když se mi šel vyčůrat, doma vydrží a tam prostě měl byt klid, tak se mu občas stalo- doma nikdy..
takže jsem se snažila učitelce říct, aby kluk nepil před spaním- dívala se na mě jak na blázna, ale prostě on má slabší držáky nebo jak to napsat, jakmile je malinko nachlazený, tak prostě.. A stejně kluk měl na stolečku, polévku a hrníček se sťávou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.9.16 11:58

Ve státní školce normálně být nesmí. jestli když tma bude jediný dítě s tímhle problémem, tak mu učitelky tu plínu nasadí, to už zálež na učitelce, ale rozhodně to není povinnost, spíš naopak by dělala něco, co by neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21563
11.9.16 12:03

Pokud dítě přechází do státní školky, tak určitě bez plen. Jinak syn je také říjnový a ten rok, kdy mu v říjnu byly 3, ještě odchodil celý v jeslích a do školky šel až skoro ve 4. U nás to takto šlo. Nebylo by to řešení i v případě kamarádky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
11.9.16 12:10

Anoj, u nas ve skolce to problem neni. Na spani plinku detem kt jeste nejsou uplne 100% bez nehod pri spani klidne daji, nemaji s tim problem. Kamaradka ma syna take ve statni a tak se za dite s plenkami doplaci neco navic, ale problem take nemaji. Zalezi na cem se domluvili. Ja jsem rekla rovnou, ze syn na noc jeste plinu ma a pres obed uz ne, ale nekdy se pocura…tak mi sama jeho ucitelka navrhla, ze to ted nechame a plinku mu budou davat a az se uplne zajede zacnou pomalinku zkouset bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
11.9.16 12:18

Ve školce bez plen. U našich nejmenších máme ale na postylkach podložky a když rodiče vědí, že dítě nevydrží, říct to učitelce a domluvit se - omezit pití, dohlédnout na to, že si došel, klidně ho vytáhnout z postýlky ještě znovu po pohádce než usne a pak, pokud bude rodič souhlasit, je možné i dítě třeba po hodince spánku vzbudit a nechat ho dojit si. Tak jsme to alespoň dělali u nás, když je takový problém. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.9.16 12:24

@JayLee Plínu mít nemůže, ale s nehodami počítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.9.16 12:30

@JayLee U nás se ptají a pokud dítě ještě stoprocentně nevydrží, tak pak rodiče kupují podložky a dávají se na postýlku podložky :palec: Plínu samozřejmě nedají, to je podmínka, že je dítě bez plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
11.9.16 12:48

Tak nám se doma taky vždycky počůrá při odpoledním spánku a ve školce nikdy :nevim: Oni je nechají spát hodinu, pak vzbudí a hned naženou na záchod, takže to asi nestihnou. A nějaká nehoda se stane vždycky, s tím asi počítají. Však ať vyzkouší a uvidí, do října ať trénuje, více s tím teď už stejně nanadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
11.9.16 12:51

Mě by vcelku zajímalo, jaký je rozdíl mezi jednorázovou podložkou a natahovací plínou (kterou si dítě zvládne nandat i sundat samo)kromě počůraných kalhot od pyžama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí